Κέβιν Σπέισι: Θα πληρώσει 31 εκατ. δολάρια στον παραγωγό του “House of Cards”

Κέβιν Σπέισι: Θα πληρώσει 31 εκατ. δολάρια στον παραγωγό του “House of Cards”
Κέβιν Σπέισι 2022 Frank Augstein/AP Photo

Δικαστής των ΗΠΑ διέταξε τον Κέβιν Σπέισι να πληρώσει στην εταιρεία παραγωγής της σειράς "House of Cards", MRC σχεδόν 31 εκατομμύρια δολάρια για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση στα παρασκήνια της δραματικής σειράς του Netflix.

Νέες περιπέτειες για τον Κέβιν Σπέισι, ο οποίος μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος τριών ανδρών, αυτή τη φορά καλείται να πληρώσει το ποσό των 31 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία παραγωγής MRC για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση στα παρασκήνια της σειράς.

Ο 62χρονος ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε στη σειρά τον Φρανκ Άντεργουντ, αποβλήθηκε από τη σειρά κατά τη διάρκεια της έκτης σεζόν της, καθώς αντιμετώπισε ισχυρισμούς ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά νεαρούς άνδρες, συμπεριλαμβανομένου ενός βοηθού παραγωγής του “House of Cards”, ο οποίος είπε ότι ο Σπέισι τον χτύπησε, προκαλώντας την έρευνα της MRC.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Mel Red Recana, επιβεβαίωσε μια απόφαση που είχε εκδοθεί από διαιτητή τον Οκτώβριο του 2020, η οποία συνίστατο σε περίπου 29,5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε δικαστικά έξοδα και αμοιβές.

Η εταιρεία παραγωγής MRC είχε υποστηρίξει ότι ο Σπέισι τους χρωστούσε εκατομμύρια δολάρια σε χαμένα κέρδη επειδή η κακή του συμπεριφορά τους ανάγκασε να τον απομακρύνουν από την έκτη σεζόν της σειράς και έπρεπε να μειώσει τη σεζόν από 13 επεισόδια σε οκτώ.

Αποφασίζοντας υπέρ του παραγωγού, ο δικαστής διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά του Σπέισι αποτελούσε ουσιαστική παραβίαση των συμφωνιών του ως ηθοποιού αλλά και ως μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της σειράς.

Νωρίτερα φέτος, οι δικηγόροι του Σπέισι προσπάθησαν να απορρίψουν τη διαιτητική απόφαση των 31 εκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν τίποτα περισσότερο από “σεξουαλικά υπονοούμενα” και πως δεν παραβίασε την πολιτική κατά της παρενόχλησης της MRC.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα