Κιάνου Ριβς: Όσα χρόνια κι αν περάσουν μία ταινία του θα τον συγκινεί πάντα

Διαβάζεται σε 2'
Κιάνου Ριβς
Κιάνου Ριβς Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File

Ο Κιάνου Ριβς μοιράστηκε αναμνήσεις από τις πιο εμβληματικές ταινίες του, όμως μόνο μία ήταν αυτή που τον έκανε να “λυγίσει”.

Ο Κιάνου Ριβς (Keanu Reeves) έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές σε εμβληματικές κινηματογραφικές ταινίες, όμως μία είναι αυτή που ξεχωρίζει πραγματικά από τις υπόλοιπες και αυτή δεν είναι άλλη από το κλασικό έπος επιστημονικής φαντασίας “The Matrix”.

Ο αγαπημένος ηθοποιός φιλοξενήθηκε από τον “βασιλιά” της αμερικανικής late night ζώνης, Στίβεν Κόλμπερτ και μεταξύ άλλων μοιράστηκε με τους τηλεθεατές του “The Late Show” την πιο αγαπημένη του ανάμνηση από τις δημοφιλείς ταινίες που έχει πρωταγωνιστήσει. “Bill & Ted’s Excellent Adventure”, “Point Break”, “Speed”, “John Wick” και “The Matrix”, ήταν μόνο μερικές από τις ταινίες στις οποίες έκανε την αναδρομή του ο Κιάνου Ριβς.

Αφού θυμήθηκε συναισθήματα, συναδέλφους ηθοποιούς και backstage περιστατικά, στο άκουσμα της ταινίας “The Matrix”, ο Κιάνου Ριβς δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του για το πόσο επιδραστική ήταν η συγκεκριμένη ταινία τόσο στο κοινό όσο φυσικά και στον ίδιο.

Το ‘Matrix’ άλλαξε τη ζωή μου, και στη συνέχεια, όλα αυτά τα χρόνια, άλλαξε τις ζωές τόσων διαφορετικών ανθρώπων, με πραγματικά θετικούς και σπουδαίους τρόπους“, είπε ο Ριβς  με τρεμάμενη φωνή. Και πρόσθεσε: “Ως καλλιτέχνης, ελπίζεις σε αυτό όταν έχεις την ευκαιρία να κάνεις μια ταινία ή να πεις μια ιστορία. Έτσι όταν σκέφτομαι ότι αυτά τα χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων που έχω γνωρίσει και τους έχει… αγγίξει το ‘Matrix’ με τόσο θετικό τρόπο, είναι ό,τι καλύτερο”.

Ο Ριβς έχει εμφανιστεί συνολικά σε τέσσερις ταινίες “Matrix”, η πιο πρόσφατη εκ των οποίων ήταν η “The Matrix Resurrections” το 2021.

Η πρώτη ταινία συγκέντρωσε τότε πάνω από 467 εκατομμύρια δολάρια και έγινε μια από τις πιο κερδοφόρες κινηματογραφικές ταινίες της χρονιάς. Απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ και κέρδισε κάτι λιγότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια από την κυκλοφορία της.

Σημειώνεται πως η Warner Bros. Motion Picture Group ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ετοιμάζεται μια πέμπτη ταινία του franchise “Matrix”, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν ο Ριβς θα συμμετέχει σε αυτό ενσαρκώνοντας και πάλι τον ρόλο του Νίο.

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα