Κώστας Κόκλας: “Ο κόσμος με έβριζε στον δρόμο. Την επόμενη χρονιά ξεκίνησαν τα Εγκλήματα”

Διαβάζεται σε 4'
Κώστας Κόκλας
Κώστας Κόκλας ANT1

Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Κόκλας έκανε αναδρομή στην καριέρα του, ενώ μίλησε για τις αλλαγές στη ζωή του και για τον γιο του. Τι είπε για την Υρώ Μανέ.

Στην εκπομπή “The 2night show” βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας (17/06) ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Κόκλας, ο οποίος μίλησε για τις δουλειές του, για τις αλλαγές στη ζωή του και για τον γιο του.

Μετά τα 50 αρχίζεις να αποδέχεσαι αυτό που είσαι. Ξέρεις τι σου αρέσει, τι δεν σου αρέσει πια. Δεν χάνεις το χρόνο σου στο να αποφασίσεις τι θέλεις. Σου φεύγουν αρκετές ανασφάλειες αλλά πλησιάζοντας στα 60 φαντάζομαι θα περάσουμε μια κρίση. Πλέον δε βλέπουμε με τη ματιά των 30 χρόνων. Έχουμε δει τι θα γίνει” είπε ο δημοφιλής ηθοποιός, σημειώνοντας πως δεν έχει απωθημένα.

Για το αν ξεκουράστηκα, δεν έχω παράπονο, έχω κάνει αρκετές διακοπές. Επειδή η δουλειά μου μου φερόταν καλά από τα πρώτα χρόνια, μπορούσα τα καλοκαίρια να κάθομαι και να πηγαίνω στο νησί μου, στη Ζάκυνθο, να είμαι μαζί με τον γιο μου. Μεγαλώνοντας διαπιστώνω ότι για εμένα, η δουλειά δεν έχει πια την έννοια που είχε παλιά. Την ευχαριστιέμαι πιο πολύ, δεν με κουράζει τόσο. Αν περνάω καλά, η δουλειά για εμένα είναι σαν να κάνω διακοπές” δήλωσε ο Κώστας Κόκλας.

Αναφερόμενος στον έφηβο γιο του, ο Κώστας Κόκλας είπε: “Θα πάει Β’ Λυκείου. Τα πάει καλά με τα νούμερα, νομίζω θα ασχοληθεί με τα οικονομικά. Ευτυχώς έχει καλύτερη σχέση από εμένα, έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου σε αυτόν. Ηθοποιός δεν νομίζω να γίνει. Δεν έχει δείξει τέτοια πρόθεση. Τα ξαφνικά δεν τα φοβάμαι, εκεί είναι η ομορφιά. Όταν ήμουν εγώ Β’ Λυκείου, κάπου μέσα μου ήξερα τι θα κάνω. Λόγω καταγωγής και καταβολών κάπου εκεί γύρναγα, στο χώρο της τέχνης. Με μουσικά όργανα, ορχήστρες, χορωδίες. Δεν έχω φοβερή γκάμα σε νότες αλλά αν χρειαστεί να πω ένα τραγούδι θα το πω καλά”.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε, επίσης, για την εποχή του κορονοϊού και εξομολογήθηκε πως για τον ίδιο, εκείνη η περίοδος λειτούργησε ευεργετικά και καταπραϋντικά. Ήταν ένα διάστημα που είχα το χρόνο να γλείψω τις πληγές μου από όλη αυτή την εικοσαετία που είχαμε τραβήξει φοβερή πίεση, πολλή δουλειά. Είχε χαθεί κάπως η μπάλα και στη δουλειά μας και με τους γύρω μας. Αυτός ο χρόνος ήταν πολύτιμος γιατί θεράπευσα κομμάτια ψυχικά, ανασύνταξα κομμάτια του εαυτού μου, άφησα κάτι άλλα δίπλα και ξαναβγήκα αισιόδοξος” είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας μια αναδρομή στις δουλειές του, ο Κώστας Κόκλας περιέγραψε: “Το πρώτο μου σίριαλ ήταν το ‘Παραμύθι Χωρίς Όνομα’ στην ΕΡΤ το 1988,και μετά με γνώρισε ο Μανούσος Μανουσάκης και μου έδωσε τον πρώτο μου πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια τηλεταινία στην ΕΡΤ2. Η πρώτη κωμωδία που έπαιξα στην τηλεόραση ήταν με τον Χάρη Ρώμα στο ‘Ελλάς Παλλάς’. Ευρέως γνωστός έγινα με το ‘Τζιβαέρι’, εκεί έκανα έναν πολύ αρνητικό χαρακτήρα, έναν ζιγκολό. Ο κόσμος με έβριζε στον δρόμο. Τον επόμενο χειμώνα ξεκίνησαν τα ‘Εγκλήματα’… Το 1991 έκανα το ‘Άντε Γεια ‘με τον Άλκη Κούρκουλο. Αυτή ήταν η πρώτη μου ταινία. Ξύπνησα το πρωί να πάω να δω την πρεμιέρα και άργησα. Όπως τράβηξα την κουρτίνα για να μπω μέσα, βλέπω το κεφάλι μου πάνω στην οθόνη να λέει μία ατάκα κι ο κόσμος να γελάει από κάτω. Σάστισα, έκλεισα την κουρτίνα και πήγα στο μπαρ. Δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με την εικόνα μου για πολλά χρόνια”.

Τέλος, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την Υρώ Μανέ, την αγαπημένη του συνάδελφο, με την οποία πρωταγωνιστούν μαζί στην κωμική σειρά “Στα Σύνορα”, σχεδόν 25 χρόνια μετά τα θρυλικά “Εγκλήματα”.

“Μεγάλο ταλέντο, μεγάλη αγάπη. Όλες τους. Και η Υρώ Μανέ και η Καίτη Κωνσταντίνου και η Μαρία Καβογιάννη. Αυτά είναι κορίτσια με τα οποία έχουμε σχέση ζωής. Τις έχω μέσα στην καρδιά μου” είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα