Κώστας Τουρνάς: Ποιο γνωστό τραγούδι πίστευε ότι δεν θα κάνει επιτυχία

Διαβάζεται σε 2'
Κώστας Τουρνάς
Κώστας Τουρνάς PAPADAKIS PRESS

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός μίλησε τη γνωριμία του με την Καίτη Γαρμπή όταν ήταν ακόμα έφηβη και το τραγούδι που έβαλε τελευταίο στον δίσκο του και έγινε επιτυχία.

Στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” μίλησε ο αγαπημένος τραγουδοποιός Κώστας Τουρνάς, με αφορμή τις κοινές εμφανίσεις του με τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο Θέατρο “Άλσος”.

Οι δυο τους συναντιούνται για πρώτη φορά, με τον Κώστα Τουρνά να αναφέρει για τη συνεργασία τους: “Η αλήθεια είναι ότι εγώ υπήρξα πολύ μονήρης μέσα στα χρόνια, από σύμπτωση. Είναι ευτύχημα να μπορείς να βρίσκεσαι με ανθρώπους που τους συμπαθείς, τους εκτιμάς και θέλεις να κάνεις κάτι μαζί τους. Η συνεργασία με τον Φίλιππο είναι μία τέτοια”.

Ο ίδιος μίλησε και για τη γνωριμία του με την Καίτη Γαρμπή. Την γνώρισα όταν ήταν πολύ μικρή, 15-16 ετών. Μετά από λίγα χρόνια, μου είπε μια μέρα ο παραγωγός της: “Η Καίτη είναι φιλαράκι, την ξέρεις από μικρό παιδί, γιατί δεν της γράφεις κάτι;”. Έφυγα στις 3 το μεσημέρι και στις 5.30 το απόγευμα τον πήρα και του είπα ότι έγραψα πέντε τραγούδια” περιέγραψε ο Κώστας Τουρνάς, αναφέροντας ενδεικτικά τα “Μη με συγκρίνεις” και “Ή αγαπάς ή φεύγεις”.

Σχετικά με το θέμα σύγχυσης που υπάρχει πολύ συχνά σε κάποια τραγούδια, με αποτέλεσμα να μην αναφέρονται πολλές φορές οι δημιουργοί τους,, ο Κώστας Τουρνάς εξέφρασε τη δική του άποψη, υπογραμμίζοντας: “Αυτό είναι μια έλλειψη καλλιέργειας και ευγένειας από ανθρώπους που χειρίζονται κάποια μέσα, όπως το ραδιόφωνο και η τηλεόραση”.

Τέλος, σχετικά με το εάν υπάρχει κάποιο τραγούδι του, το οποίο δεν πίστευε ότι θα γίνει επιτυχία, απάντησε: “Δεν πίστεψα το “Γεια σου, γεια σου” (Ο πιο καλός τραγουδιστής), που ήταν και το πρώτο που άρχισε να με κάνει πιο γνωστό μετά τους Poll”.

Όπως εξήγησε: “Τότε, η τάση στη δισκογραφία ήταν να βάζεις πολλά τραγούδια στον δίσκο, όσα χωράνε. Να είναι και πιο μικρά, για να χωράνε περισσότερα. Είχα βάλει 13 και μου λέει ο παραγωγός “βάλε άλλο ένα”. Λέω “έχω ένα που δεν μου αρέσει”. Μου είπε να του το παίξω και αμέσως μου λέει “καλά, αυτό δεν θα βάλεις;”. Επέμεινε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα