Κρίστεν Στιούαρτ: Πρώτη δικαίωση μετά τον αρραβώνα

Κρίστεν Στιούαρτ: Πρώτη δικαίωση μετά τον αρραβώνα
facebook

Τα καλά νέα για την 31χρονη Αμερικανίδα ηθοποιό έρχονται από το Παλμ Σπρινγκς –κι έχουν να κάνουν να κάνουν με την δουλειά της.

Διευκρίνηση: στον τίτλο, η μόνη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της δικαίωσης και του άρτι ανακοινωθέντα αρραβώνα της Κρίστεν Στιούαρτ με την καλή της, συγγραφέα-ηθοποιό, Ντίλαν Μάιερ, είναι χρονική. Πρώτα έγινε το ένα, μετά το άλλο. Απλά.

Για τον αρραβώνα, τα ξέρετε. Βασικά, «Παντρευόμαστε, συμβαίνει!» είπε όμορφη Κρίστεν με τα μελαγχολικά μάτια στο σόου του Χάουαρντ Στερν. Δεν μίλησε για αρραβώνα. Τι να τον κάνουν, θα μου πεις, τον αρραβώνα δυο γυναίκες που δεν ασχολούνται καν με την κινδυνολογία για επιπτώσεις στην καριέρα τους (ειδικά της σούπερσταρ Κρίστεν) και απλά χαίρονται τον έρωτά τους; Όσο για δικαίωση, μάλλον οι δυο τους δεν περιμένουν τα εύσημα κανενός –ό,τι έρθει, μπόνους.

Όχι, η δικαίωση της Κρίστεν έχει να κάνει με την ερμηνεία της στο «Spencer», το βιογραφικό δράμα του Πάμπλο Λαραΐν όπου υποδύεται την Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Σύμφωνα, λοιπόν, με φρέσκια ανακοίνωση των Διεθνών Κινηματογραφικών Βραβείων του Παλμ Σπρινγκς, η Στιούαρτ θα τιμηθεί με το Βραβείο Γυναίκας Ηθοποιού Spotlight για τον τρόπο που ενσαρκώνει την αδικοχαμένη Πριγκίπισσα της Ουαλίας. Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε τελετή με φυσική παρουσία, που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Παλμ Σπρινγκς στις 6 Ιανουαρίου 2022.

Η Στιούαρτ ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα στο "Spencer" facebook

Βασιλική ερμηνεία

«Αποτελεί πάντα πρόκληση να ενσαρκώσεις ένα υπαρκτό πρόσωπο, ειδικά ένα τόσο αγαπημένο όσο η Πριγκίπισσα Νταϊάνα,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς (6-17 Ιανουαρίου 2022), «αλλά η Κρίστεν Στιούαρτ έκανε φοβερή δουλειά στο “Spencer”. Εξαφανίζεται εντελώς μέσα σ’ αυτόν τον εμβληματικό ρόλο, υιοθετώντας αυθεντικά τον τρόπο της Νταϊάνας, την προφορά της, και την συμπεριφορά της με αληθινό συναισθηματικό βάθος.»

Στην ταινία του Λαραΐν, που άρεσε στους Άγγλους κριτικούς –μάλιστα, ο Guardian την χαρακτήρισε «υπέροχα ασεβή»–, πρωταγωνιστούν επίσης η Σάλι Χόκινς, ο Τίμοθι Σπαλ, ο Σον Χάρις και ο Τζακ Φάρδινγκ. Το σενάριο εστιάζει στις χριστουγεννιάτικες διακοπές της βασιλικής οικογένειας το 1991 στο Κτήμα Σάντρινγκχαμ της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο γάμος Καρόλου και Νταϊάνας έχει παγώσει από καιρό, οι φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις και διαζύγιο δίνουν και παίρνουν, αλλά κρατώντας τα προσχήματα η οικογένεια πάει στον πύργο στο Σάντρινγκχαμ.

Το σκηνικό γνωστό για την Νταϊάνα: φαγητό, ποτό, σκοποβολή, κυνήγι… Κάτι, όμως, δεν είναι όπως κάθε προηγούμενη χρονιά, κάτι έχει αλλάξει… Αυτό το «κάτι» είναι που φαντάζεται η ταινία του Λαραΐν εστιάζοντας στο τι θα μπορούσε και να είχε συμβεί στην διάρκεια εκείνων των απαίσιων Χριστουγέννων, χάρη στο σενάριο του Στίβεν Νάιτ.

Απ’ το καλό, στο καλύτερο

Με το ίδιο βραβείο Spotlight έχουν τα προηγούμενα χρόνια τιμηθεί, μεταξύ άλλων, η Έιμι Άνταμς, η Χέλεν Χαντ, η Τζέσικα Τσαστέιν, η Άλιστον Τζάνεϊ, η Ρούνι Μάρα, η Τζούλια Ρόμπερτς και η Για-Τζουνγκ Γιούν. Και οι επτά αυτές ηθοποιοί απέσπασαν και οσκαρικές υποψηφιότητες την χρονιά που τιμήθηκαν με το καλιφορνέζικο βραβείο. Μάλιστα, η Τζάνεϊ και η Γιούν, δεν έμειναν στην υποψηφιότητα, αλλά κέρδισαν και το Όσκαρ β’ γυναικείου.

Κρίστεν Στιούαρτ και Ζιλιέτ Μπινός facebook

Πολλοί ειδικοί λένε πως η παράδοση θα κρατηθεί, και πως η Κρίστεν οδεύει προς την πρώτη της υποψηφιότητα (τουλάχιστον). Πρόκειται για ακόμη μια απόδειξη πως η καριέρα της ηθοποιού βρίσκεται σε φουλ ανοδική τροχιά. Θυμηθείτε, το 2015 η Στιούαρτ έγινε η πρώτη Αμερικανίδα ηθοποιός έβερ που κέρδισε βραβείο Σεζάρ, για τον δεύτερο ρόλο της ως βοηθός-γραμματέας της Ζιλιέτ Μπινός στο «Τα σύννεφα του Μαρία Σιλς» του Ολιβιέ Ασαγιάς. Για την ίδια ταινία, η Στιούαρτ είχε επίσης πάρει αρκετά ακόμη βραβεία, όπως εκείνο του Κύκλου Σινεκριτικών Νέας Υόρκης, ή της Εθνικής Ένωσης Σινεκριτικών των ΗΠΑ.

Και εις ανώτερα, λοιπόν!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα