Laverne Cox: Η πρώτη τρανς, υποψήφια για βραβείο Emmy-“Είμαι μαύρη, διαφυλική και περήφανη γι’ αυτό”

default image

Ποια είναι η τρανς πρωταγωνίστρια Laverne Cox που συγκεντρώνει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας (Vids)

Η Laverne Cox πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, ” Orange is the New Black” και είναι πλέον η πιο γνωστή διαφυλική (αγγλικά: transgender, χρησιμοποιείται και ο όρος διεμφυλικός) στον κόσμο.

Τώρα, η ίδια έγινε η πρώτη transgender υποψήφια για βραβείο Emmy στην ιστορία.

Η Cox είναι από τις λίγες τρανς ηθοποιούς που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις διακρίσεις κατά των τρανσέξουαλ.

Τον περασμένο μήνα, έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Time. Ακόμη μια πρωτιά για διεμφυλικό άτομο.

Παρόλα αυτά, έμεινε εκτός της λίστας των 100 μεγαλύτερων προσωπικοτήτων που παρουσιάζει κάθε χρόνο το περιοδικό, με τους υπεύθυνους του Time να μην εξηγούν το γιατί.

Δημιουργήθηκε μάλιστα και σχετικό hashtag στο Twitter, υπό τον τίτλο #whereislavernecox.

Η φωτογράφηση της στο εξώφυλλο, ήταν μια άτυπη “επανόρθωση”.

 

Στη συνέντευξη της στο Time, η Cox ζήτησε σεβασμό και αποδοχή των ατόμων σαν κι εκείνη που ακόμα και σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον τρανς ατόμων που έχουν καταγγελθεί και στην ίδια, η οποία είναι άλλωστε και ακτιβίστρια για τα LGTB δικαιώματα.

Η υποψηφιότητα της στην κατηγορία “Outstanding Guest Actress in a Comedy Series” των Emmy, αποτελεί μια προσωπική δικαίωση για εκείνη, όπως αναφέρει.

“Σήμερα, αμέτρητοι τρανς σαν εμένα θα πάρουν το μήνυμα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο και μπορούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους, τίποτα δεν είναι αδύνατο”, δηλώνει στο Time.

Και συμπληρώνει: “Προσωπικά, θεωρώ τον εαυτό μου mainstream. Ακολουθώ τη mainstream κουλτούρα, βλέπω mainstream ταινίες, βλέπω τηλεόραση. Κάνω ότι κάνει και ένας οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος που θεωρείται ‘φυσιολογικός”. Η κοινωνία πρέπει να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα. Οι διεμφυλικοί δικαιούμαστε ίσης αντιμετώπισης.

Το ότι είμαι μαύρη και τρανς δε σημαίνει ότι δεν είμαι φυσιολογική και ότι δεν μοιράζομαι την ίδια κουλτούρα και τα ίδια πολιτισμικά στοιχεία με όλους τους άλλους.

Πλέον τα τρανς άτομα, αργά και σταθερά αρχίζουν να βρίσκουν χώρο και στην mainstream κουλτούρα που προωθείται από το σύστημα. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε αναγνώριση και ευκαιρίες.

Είμαι πατριώτης και αγαπάω αυτή την χώρα. Αγαπώ το ότι σε αυτή τη χώρα (ΗΠΑ) όλα είναι εφικτά και δυνατά. Σε αυτό το ιδανικό, των ίσων ευκαιριών για όλους, χωρίς τον ρατσισμό, πρέπει να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ενότητας. Και το να παίρνουμε βήμα και τον λόγο στα ΜΜΕ, είναι μια σημαντική εξέλιξη για εμάς”.

Orange is The New Black

Η σειρά βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Piper Kerman “Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison” στην οποία μιλά για την εμπειρία της από τον ένα χρόνο που πέρασε στη φυλακή για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.

Η Piper, μετά απο πολλά χρόνια αποφασίζει να παραδοθεί στην ομοσπονδιακή φυλακή γυναικών του Litchfield της Νέας Υόρκης, αφού εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της για ένα παραστράτημα των νεανικών της χρόνων.

Η κατηγορία είναι η μεταφορά μιας βαλίτσας γεμάτης χρήματα, που προέρχονταν από ναρκωτικά. Όλα αυτά βέβαια ανήκαν στον διεθνή έμπορο ναρκωτικών, Alex Vause και η Piper μετέφερε τη βαλίτσα για χάρη της ερωμένης της.

Η Chapman καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή δεκαπέντε μηνών. Στη σειρά προσπαθεί να επιβιώσει στη διαφορετική ζωή της φυλακής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα