MasterChef: Ο Χάμπος “εν κουλί” παρατάει τη μαγειρική – Η ανάρτησή του
Ο Χαράλαμπος Κοτσώνης, που είχε συμμετάσχει στο MasterChef 3, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τις κουζίνες, γιατί προέχει η ψυχική του ηρεμία.
- 06 Σεπτεμβρίου 2021 18:48
Όλοι θυμόμαστε τον Χαράλαμπο Κοτσώνη, ή αλλιώς Χάμπο, τον Κύπριο παίκτη που είχε συμμετάσχει στο MasterChef 3 και είχε αφήσει ιστορία με την δημοφιλή ατάκα του “εν κουλί αυτό;”.
Ο Χάμπος, ο οποίος είχε μιλήσει αρκετές φορές και για το bullying που υπέστη σε μικρότερη ηλικία, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να εγκαταλείψει τις κουζίνες και το επάγγελμα που τόσο αγαπά.
Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram, ο Χάμπος ανέφερε πως η ζωή του επαγγελματία μάγειρα είναι πολύ δύσκολη και πως για τον ίδιο προέχει αυτή τη στιγμή η ψυχική του ηρεμία.
Η ανάρτηση του Χάμπου στο Instagram:
“2009..η πρώτη φορά που αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την μαγειρική, επηρεασμένος τότε από τα θέλω μου , και από τους γύρω μου στην τότε σχολική μου ακόμα ζωή.
2021..δέκα και πλέον χρόνια στο επάγγελμα του μάγειρα, ένα επάγγελμα που μίσησα και λάτρεψα ταυτόχρονα, ατέλειωτες ώρες σε κουζίνες, εκπαιδεύσεις, πειραματισμούς, δοκιμές και στησίματα πιάτων από σχεδόν όλες τις κουζίνες και περνώντας από όλες τις θέσεις της επαγγελματικής μαγειρικής.
Ξεκινώντας άβγαλτος σαν μαθητευόμενος με όνειρα, και φθάνοντας μέχρι σήμερα , στην θέση του Chef, και επικεφαλής της κουζίνας, με εμπειρίες και αναμνήσεις τόσο στην Κύπρο που αγάπησα τόσο και στο εξωτερικό.
Διαγωνισμούς μαγειρικής όπως το Μάστερ Σεφ, γευσιγνωσίες στην Γερμανία, και αγάπη για το απλό νόστιμο φαγητό του δρόμου.
Καλά τα media , οι φωτογραφίες και η προσπάθεια αποτύπωσης του επαγγέλματος σαν ιδανικό , με μέλλον και αναγνώριση Δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετά.
Και λέω δυστυχώς επειδή στην επαγγελματική μαγειρική υπάρχει και μια άλλη , άσχημη πλευρά που κανένας δεν αναφέρει πουθενά.
Όμως στις κουζίνες και το ξέρουν καλά όσοι ασχολήθηκαν με το επάγγελμα, δεν είναι μόνο τίτλοι, υψηλή μαγειρική και prestige.
Η ζωή στις κουζίνες έναν επαγγελματία μάγειρα στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο δύσκολη και δεν είναι για όλους μας το ίδιο ανεκτή.
Οι παρά πολλές ώρες δουλειάς, το περιβάλλον και οι συνθήκες εργασίας συνήθως σε ψηλές θερμοκρασίες, η εκμετάλλευση, και ο κίνδυνος για κάποιον να καταλήξει με χρόνια προβλήματα αλκοολισμού, εξαρτήσεις και μανιοκατάθλιψη είναι λίγα από τα πολλά που καμία θέση εργασίας δεν θα πει ποτέ, και καμία σχολή δεν θα συμπεριλάβει στα προγράμματα εκπαίδευσης.
Λαμβάνοντας υπόψη όσα ήδη είπα, και τόσα αλλά που γνωρίζω καλά, αποφάσισα με πλήρη και καθαρή την συνείδηση μου να αποχωρήσω από τις κουζίνες και από το επάγγελμα που μου έμαθε και μου έδωσε πολλά όλον αυτό τον καιρό, εστιάζοντας πλέον στην ψυχική ηρεμία που μεγαλώνοντας κατάλαβα ποσό ανάγκη είχα.
Νοιώθω γεμάτος από το επάγγελμα, περήφανος για όσα μέχρι σήμερα κατάφερα και ένα ευχαριστώ είναι λίγο σε όσους με βοήθησαν να φτάσω εδώ που είμαι μέχρι σήμερα, για μένα όμως πέρα από το επάγγελμα προέχει πάντα η υγεία”.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις