Μάθιου Πέρι: Ένοχος για τον θάνατο του ηθοποιού δήλωσε ο γιατρός του

Διαβάζεται σε 4'
Μάθιου Πέρι: Ένοχος για τον θάνατο του ηθοποιού δήλωσε ο γιατρός του
FILE - Matthew Perry appears at the GQ Men of the Year Party in West Hollywood, Calif., on Nov. 17, 2022. (Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP, File)

Την ενοχή του για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο γιατρός του ηθοποιού.

Ένοχος δήλωσε ενώπιον του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες ο 54χρονος Μαρκ Τσάβες, ένας εκ των δύο γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση κεταμίνης.

Συγκεκριμένα, ο Μαρκ Τσάβες δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της «συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης». Η ομολογία ενοχής επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Είχε προηγηθεί, τον Σεπτέμβριο ο αποδοχή από τον Τσάβες συμφωνίας με την εισαγγελία περί ομολογίας ενοχής, για να αποφύγει τη δίκη.

Μέσω του συνηγόρου του, Ματ Μπίνινγκερ, τότε δήλωωε «μετανιωμένος» για την πράξη του. «Ο πελάτης μου αποδέχεται την ευθύνη (που του αναλογεί). Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συνεργαστεί… και είναι απίστευτα μετανιωμένος», έχει πει ο Ματ Μπίνινγκερ σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

Ο άλλος γιατρός που βρίσκεται κατηγορούμενος για την υπόθεση, ο Δρ. Salvador Plasencia, δήλωσε αθώος, όπως και η συγκατηγορούμενή του Jasveen Sangha, η οποία φέρεται να ήταν εκείνη που προμήθευε παράνομα την κεταμίνη και ήταν γνωστή ως η «βασίλισσα της κεταμίνης». Το ζευγάρι έχει προγραμματιστεί να δικαστεί τον Μάρτιο.

Να σημειωθεί ότι άλλος γιατρός, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια γνωστός και με το όνομα «Dr P», κατηγορείται ότι αγόρασε κεταμίνη από τον Τσάβες για να την πουλήσει σε πολύ υψηλότερη τιμή στον ηθοποιό.

Η δίκη των ανωτέρω έχει προγραμματιστεί για αυτό το μήνα.

Μάθιου Πέρι: Ο θάνατος που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ

Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς “Τα Φιλαράκια” πέθανε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία 54 ετών, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, όπου και βρέθηκε αναίσθητος στο τζακούζι σπιτιού του και ο πνιγμός είχε αναφερθεί ως παράγοντας που συνέβαλε στο θάνατό του.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες απέδωσε τον θάνατό του στις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης, ενός αναισθητικού με ψυχεδελικές ιδιότητες.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δήλωσε τον Μάιο ότι συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές για να διερευνήσει την πηγή της κεταμίνης που είχε καταναλώσει ο Πέρι.

 

Ο Πέρι είχε υποβληθεί σε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά η τελευταία συνεδρία του πραγματοποιήθηκε περισσότερο από μία εβδομάδα πριν από τον θάνατό του. Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι η κεταμίνη στον οργανισμό του Πέρι «δεν θα μπορούσε να προέρχεται από αυτή τη θεραπεία έγχυσης», δεδομένου του σύντομου χρόνου ημιζωής της.

Τα επίπεδα κεταμίνης στον οργανισμό του ήταν υψηλά – ισοδύναμα με την ποσότητα που χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Όταν επιβεβαιώθηκε η παρουσία κεταμίνης στον οργανισμό του, η τοπική αστυνομία και οι ομοσπονδιακοί πράκτορες προσπαθούσαν να καταλάβουν από πού προμηθεύτηκε ο ηθοποιός το φάρμακο πριν από τον θάνατό του. Το TMZ ανέφερε ότι οι αρχές ανέκριναν άτομα με ιστορικό χρήσης ναρκωτικών για τυχόν πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του ηθοποιού, αλλά δεν είχαν προχωρήσει σε καμία σύλληψη.

Κεταμίνη: Η ουσία που προκάλεσε τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό – καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963.

Η κεταμίνη ανακαλύφθηκε αρχικά το 1962 από τον Αμερικανό χημικό και φαρμακολόγο Calvin Stevens. Αρχικά, αναπτύχθηκε ως αναισθητικό και πρόσφερε αναισθησία χωρίς να επηρεάζει την αναπνοή, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.

Γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήγαγαν την πρώτη δοκιμή της κεταμίνης για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, δήλωσαν ότι δίνει άμεσα και “θεαματικά” αποτελέσματα και κρίνεται ως μια νέα και πολλά υποσχόμενη θεραπεία για την κατάθλιψη.

Να σημειωθεί ότι η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στους τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιώτες στο Βιετνάμ, αρχικά ως αναισθητικό και στη συνέχεια για το άγχος. Επίσης, την προηγούμενη 10ετία ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη σαν “ναρκωτικό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα