Μέγκαν Μαρκλ: Το τεράστιο λάθος της στην κουζίνα που φρίκαρε τους τηλεθεατές
Διαβάζεται σε 2'
Πολλοί τηλεθεατές κατηγορούν τη Μέγκαν Μαρκλ για “ανθυγιεινές” και “επικίνδυνες” πρακτικές αποθήκευσης τροφίμων που θα μπορούσαν να μεταδώσουν ακόμα και σαλμονέλα.
- 19 Μαρτίου 2025 19:24
Οι θεατές της νέας εκπομπής του Netflix «Με αγάπη, Μέγκαν», όπου η Μέγκαν Μαρκλ επιδεικνύει τις μαγειρικές της ικανότητες, σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν πώς η δούκισσα του Σάσεξ αποθηκεύει το κοτόπουλο στο ψυγείο της.
Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς των 8 επεισοδίων που έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαρτίου, σε ένα καρέ φαίνεται σε ένα ράφι του ψυγείου, να έχουν αποθηκευτεί “χύμα” και τελείως ξεσκέπαστα κομμάτια ωμού κοτόπουλου.
Εικόνες και βίντεο με τα μπούτια του κοτόπουλου αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγιναν γρήγορα viral – με πολλούς να κατηγορούν την Μαρκλ για “ανθυγιεινές” και “επικίνδυνες” πρακτικές αποθήκευσης τροφίμων που θα μπορούσαν να μεταδώσουν ακόμα και σαλμονέλα…
Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, το κοτόπουλο ήταν προβρασμένο, πριν μαγειρευτεί – αν και αυτή η ενημέρωση δεν καθησυχάζει ιδιαίτερα, καθώς το γεγονός ότι το κοτόπουλο μαγειρεύτηκε μερικώς προτού τοποθετηθεί στο ψυγείο δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει σαλμονέλα…
Τι αναφέρει η Mayo Clinic
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τα «ατελώς μαγειρεμένα» πουλερικά μπορούν να μεταφέρουν το βακτήριο της σαλμονέλας. «Η μόλυνση από σαλμονέλα προκαλείται συνήθως από την κατανάλωση ωμού ή μη καλά μαγειρεμένου κρέατος, πουλερικών και αυγών ή προϊόντων αυγών ή από την κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος», αναφέρει ο οργανισμός.
«Μπορείτε να αποφύγετε να κολλήσετε σαλμονέλα και να μεταδώσετε τα βακτήρια σε άλλους με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς προετοιμασίας των τροφίμων, του πλυσίματος των χεριών, και της μη κατανάλωσης ωμού κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων ή προϊόντων αυγών».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ωμό κοτόπουλο πρέπει πάντα να αποθηκεύεται σε ψυγείο που έχει ρυθμιστεί στους 32 με 40 βαθμούς, μέσα στη σφραγισμένη συσκευασία στην οποία αγοράστηκε, ή σε ένα πιάτο σκεπασμένο που θα αποτρέπει τυχόν χυμούς να στάζουν σε άλλα τρόφιμα.