Νατάσσα Μποφίλιου: Θέλω να μην ντρέπομαι για την πλευρά της ιστορίας με την οποία συντάχθηκα

Διαβάζεται σε 2'
Νατάσσα Μποφίλιου
Νατάσσα Μποφίλιου Papadakis Press

Η Νατάσσα Μποφίλιου δηλώνει την αλληλεγγύη της στις γυναίκες της Γάζας και εξηγεί γιατί δεν θα σταματήσει ποτέ να παίρνει θέση.

Με τίτλο “Καμία δεν είναι ελεύθερη μέχρι να είναι όλες ελεύθερες” πραγματοποιείται στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου το 3ο Φεμινιστικό Φεστιβάλ και μεταξύ των καλλιτεχνών που βρέθηκαν εκεί για να το στηρίξουν ήταν η Νατάσσα Μποφίλιου.

Η διάσημη ερμηνεύτρια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής της Αναστασίας Γιάμαλη “Εξελίξεις Τώρα” και καθώς το φετινό Φεμινιστικό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις γυναίκες της Παλαιστίνης και σε κάθε θηλυκότητα που βιώνει την έμφυλη βία καθώς και τα θύματά της, τόνισε πως “είμαι σήμερα εδώ ως οφείλω να είμαι, ως ένα πρόσωπο που θέλω και θεωρώ υποχρέωση να στηρίξω, ειδικά φέτος που το φεμινιστικό κίνημα ενώνει τη φωνή του με τη φεμινιστική αντίσταση και την αλληλεγγύη στις γυναίκες της Γάζας, και επειδή δυστυχώς τα γεγονότα μας προλαβαίνουν… και τις γυναίκες του Λιβάνου“.

Η Αναστασία Γιάμαλη ρώτησε την καλλιτέχνιδα και καλή της φίλη, αν έχει σκεφτεί ποτέ να σταματήσει να παίρνει θέση, καθώς υπάρχει κόσμος που ενοχλείται όταν το κάνει, να μην πηγαίνει στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και στα φεμινιστικά, να μην περνά αντιφασιστικά μηνύματα με φόρεμα ακριβό ή όχι, δίνοντάς της την πάσα για μία αποστομωτική απάντηση.

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, γιατί δεν θα ήμουν εγώ αν δεν έπαιρνα θέση, αν δεν θεωρούσα τον εαυτό μου πρωτίστως έναν πολίτη με κοινωνική στάση. Με ενδιαφέρει πάνω από όλα, πέραν του να είμαι αγαπητή σε όλους, να κάνω μουσική, με ενδιαφέρει πάνω από όλα να είμαι ένα πρόσωπο που θα ξαπλώνω το βράδυ και δεν θα ντρέπομαι για τον εαυτό μου και για την πλευρά της ιστορίας με την οποία συντάχθηκα.

Το να υποστηρίζει ένας άνθρωπος πανανθρώπινες αξίες, όπως η ειρήνη, η ισότητα, η αλληλεγγύη, αν αυτό είναι πρόβλημα για κάποιους, δεν με αφορά. Το κυριότερο από όλα και αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να είμαι με αυτούς που θέλω να είμαι, στη δική τους τη μεριά”, είπε η Νατάσσα Μποφίλιου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε γυναίκες της Παλαιστίνης και σε φεμινιστικές οργανώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα