Νίκη Σερέτη: “Θεωρώ τον εαυτό μου κυρίως Ελληνίδα”

Διαβάζεται σε 2'
Νίκη Σερέτη
Νίκη Σερέτη Glomex

Η γνωστή ηθοποιός Νίκη Σερέτη μίλησε για την καταγωγή και τις ρίζες της, ενώ απάντησε εάν είναι σωστός ο όρος “αφρο-ελληνίδα”.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά” της Αθηναΐδος Νέγκα βρέθηκε καλεσμένη η γνωστή ηθοποιός Νίκη Σερέτη, η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για την καταγωγή της.

Η αγαπημένη ηθοποιός, που γεννήθηκε στο Κονγκό (πρώην Ζαΐρ) και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν ενός μηνός, είπε σχετικά με τις ρίζες της:

“Ήρθα στην Ελλάδα μαζί με τον αδερφό μου. Ο μπαμπάς μου είναι Έλληνας και ήθελε να μεγαλώσουμε στην Ελλάδα. Οπότε όλα μου τα χρόνια, όλο μου το βίωμα ήταν στην Ελλάδα. Θεωρώ τον εαυτό μου κυρίως Ελληνίδα. Σαφώς με ρίζες από την Αφρική, αλλά κυρίως Ελληνίδα”.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν είναι σωστός ο όρος “αφρο-ελληνίδα”, η Νίκη Σερέτη απάντησε:

Αν το πεις με ωραίο τρόπο, όπως και να με πεις, δεν έχω κανένα θέμα. Η πρόθεση είναι που αλλάζει τα πράγματα. Ακόμα και κάποιον αν τον πεις χοντρό ή οτιδήποτε, αν το πεις με πρόθεση για να τον θίξεις… Αν πεις μαύρη και με υποτιμάς, το λευκός αν είναι ο κυρίαρχος, τότε εκεί χάνουμε λίγο την γλώσσα”.

Αναφορικά με τον ρατσισμό που βίωσε σε μικρότερη ηλικία, η γνωστή ηθοποιός δήλωσε:

“Είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν και δεν μου αρέσει να τριγυρίζω εκεί. Το δεν πέρασα εύκολα σημαίνει ότι τώρα είμαι πολύ καλά, γιατί αυτό με καθόρισε και με ανάγκασε να δουλέψω τον εαυτό που και να μπορώ να αντέξω αυτά που μικρότερη δεν άντεχα. Δεν γνώριζα, φοβόμουν πολύ, αναρωτιόμουν γιατί εγώ να είμαι διαφορετική“.

“Έρχεσαι σε αυτή τη ζωή για να ανακαλύψεις το μυστήριο και τη μαγεία της. Αυτές οι δυσκολίες μπορεί να είναι το κλειδί για να ανακαλύψεις αυτό τον μαγικό και φανταστικό κόσμο, και να μην φύγουμε από αυτόν τυφλοί. Πολύς κόσμος θεωρεί πράγματα δεδομένα, δεν ψάχνεται, και φεύγει τυφλός. Χαίρομαι πάρα πολύ που για μένα, η ταυτότητα του χρώματος με επέλεξε ή την επέλεξα, και ήρθα σ’ αυτή τη ζωή για να την απαντήσω” κατέληξε η Νίκη Σερέτη.

Οι δηλώσεις της Νίκης Σερέτη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα