Νίκος Μουτσινάς: Έκανε νέους “φίλους” στο Περού – Οι πόζες με τα αλπακά

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Μουτσινάς: Έκανε νέους “φίλους” στο Περού – Οι πόζες με τα αλπακά

Ο Νίκος Μουτσινάς ταξίδεψε στο Περού και ποζάρει αγκαλιά με ένα αλπακά, ενώ σε βίντεο τον βλέπουμε να χαϊδεύει το γλυκό ζωάκι.

Στο Περού βρίσκεται για διακοπές ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος ταξίδεψε μόνος του στην χώρα της Νότιας Αμερικής και απολαμβάνει τις ομορφιές της.

Ο γνωστός παρουσιαστής μοιράστηκε διάφορες φωτογραφίες και βίντεο στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media από τα μέρη που επισκέφτηκε, τους ανθρώπους που γνώρισε και τις δραστηριότητες που έκανε.

Μεταξύ άλλων, ήρθε και σε επαφή με τα αλπακά, ζώα τα οποία ζουν στα ψηλά οροπέδια του Περού.

Συγκεκριμένα, το αλπάκα (Llama pacos) είναι μηρυκαστικό ζώο της οικογένειας των καμηλιδών της τάξης των αρτιοδακτύλων. Από το τρίχωμα του αλπακά υφαίνονται υφάσματα και βελούδα, τα οποία είναι γνωστά με την ίδια ονομασία. Τα πανέμορφα αυτά θηλαστικά είναι ενδημικά των Άνδεων στο Περού, τη Χιλή και τη Βολιβία, όπου έχουν εξημερωθεί από τη Νεολιθική εποχή.

Το αλπακά μοιάζει με το λάμα, αλλά είναι πολύ μικρότερο. Έχει μακρύ λαιμό, τριγωνικά αυτιά, μικρό κεφάλι και μυτερό ρύγχος. Στο άνω χείλος έχει μια βαθιά σχισμή. Έχει ύψος περίπου 90 εκ. στο ακρώμιο και μήκος περίπου 1,5 μ. Έχει μακρύ και απαλό τρίχωμα, που μπορεί να είναι λευκό, σκούρο καστανό ή μαύρο.

Σε μια από τις αναρτήσεις του στο Instagram, ο Νίκος Μουτσινάς ποζάρει αγκαλιά με ένα αλπακά. «Το Αλπακά κι εγώ» έγραψε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα