Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Μοντέλο τον κατηγορεί ότι τη νάρκωσε και τη βίασε στα 17 της

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Μοντέλο τον κατηγορεί ότι τη νάρκωσε και τη βίασε στα 17 της
David Copperfield attends the world premiere of "Now You See Me 2" at AMC Loews Lincoln Square on Monday, June 6, 2016, in New York. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP) (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από "ισχυρούς" άνδρες της βιομηχανίας του θεάματος. Αυτή τη φορά, ήρθε η σειρά του διάσημου "μάγου" των 90's

Ο διάσημος “μάγος” βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας λίγη μόνο ώρα αφού είχε εκφράσει δημοσίως τη στήριξή του στο κίνημα “#MeToo” για τα θύματα της σεξουαλικής παρενόχλησης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό The Wrap, το  μοντέλο Μπρίτνεϊ Λιούις κατηγορεί τον 61χρονο σήμερα “μάγο” ότι τη νάρκωσε και βίασε όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών.

Σύμφωνα με τη Λιούις, οι δυο τους γνωρίστηκαν σε διαγωνισμό μοντέλων στην Ιαπωνία το 1988 στον οποίο συμμετείχε το 17χρονο τότε μοντέλο. Ο 32χρονος τότε Κόπερφιλντ, ακριβώς επειδή ήταν ανήλικη, ζήτησε από τη γιαγιά της που τη συνόδευε την άδεια για να τον επισκεφθεί στις ΗΠΑ και να δει από κοντά ένα από τα θρυλικά πλέον σήμερα σόου του. “Μη φοβάστε, θα τη φροντίσω” φέρεται να της είπε, με τη γιαγιά να τον εμπιστεύεται καθώς τότε ήταν στο απόγειο της καριέρας του.

Φτάνοντας στην Καλιφόρνια, ο Κόπερφιλντ της είχε κλείσει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο που διέμενε και αυτός, ακριβώς δίπλα στο δικό του. Την ώρα που έπιναν ένα ποτό, η Λιούις υποστηρίζει ότι τον είδε να ρίχνει “μια άσπρη σκόνη” μέσα στο ποτό της, λέγοντάς της “μην ανησυχείς, μοιράζομαι κάτι κάλο”…

Οι αναμνήσεις της γυναίκας από το βράδυ που ακολούθησε είναι από θολές έως… ανύπαρκτες. Το μόνο που θυμάται είναι το επόμενο πρωί την άσχημη ανάσα του, αλλά και την ύποπτη συμπεριφορά του. Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της, αρκέστηκε να της πει και πάλι να μην ανησυχεί καθώς “δεν υπήρξε διείσδυση”, ενώ όπως υποστηρίζει στη συνέχεια την ανάγκασε να υπογράψει ένα κείμενο στο οποίο αποδεχόταν ότι δεν συνέβη τίποτε μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι η Λιούς “έσπασε” τη σιωπή της το 2007, μιλώντας δημόσια για το περιστατικό, χωρίς ωστόσο κανείς να της δώσει σημασία.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο Κόπερφιλντ είχε κατηγορηθεί – και πάλι το 2007 – από ένα άλλο μοντέλο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ωστόσο και αυτή η ιστορία ξεχάστηκε, καθώς η πρώην “εστεμμένη” Λέισι Κάρολ συνελήφθη λίγο καιρό αργότερα για πορνεία.

Αντιδρώντας στο θόρυβο που προκλήθηκε από τη νέα καταγγελία, ο Κόπερφιλντ έσπευσε να απαντήσει υπενθυμίζοντας ότι έχει “κατηγορηθεί ψευδώς” και στο παρελθόν…

Τι απαντά ο Κόπερφιλντ

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o διάσημος σόου-μαν, αναφέρει ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για “κατασκευασμένες, φριχτές πράξεις”, ενώ αναφερόμενος στην πρώτη καταγγελία του 2007 επισημαίνει ότι τα ΜΜΕ “αγνόησαν” τη σύλληψη της γυναίκας που τον είχε τότε κατηγορήσει, αποδεικνύοντας – όπως ισχυρίζεται – την αθωότητά του.

“Ενώ υπομένω μια ακόμη καταιγίδα, εύχομαι το κίνημα #MeToo να συνεχίσει να εξαπλώνεται, καταλήγει ο Κόπερφιλντ, συμβουλεύοντας: “Να ακούτε πάντα και να συμβουλεύεται προσεχτικά της πληροφορίες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα