Ντέμης Νικολαΐδης: “Δεν με απασχολούσαν ποτέ οι σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου ανθρώπου”

Διαβάζεται σε 2'
Ντέμης Νικολαΐδης: “Δεν με απασχολούσαν ποτέ οι σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου ανθρώπου”
Ντέμης Νικολαΐδης Eurokinissi

Ο Ντέμης Νικολαΐδης αναφέρθηκε στο θέμα της αποδοχής των γκέι ανδρών στην εποχή που έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του σχετικά με τα  πρότυπα που κυριαρχούν στην Ελλάδα.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε λόγο για την αποδοχή ενός γκέι άνδρα στα αποδυτήρια μιας ομάδας στην εποχή που έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με το sport24, o εμβληματικός επιθετικός εξήγησε ότι ποτέ δεν τον απασχολούσαν οι σεξουαλικές προτιμήσεις των άλλων ανθρώπων και ότι ουδέποτε έπεσε κάτι στην αντίληψή του. Πιστεύει ότι θα ήταν και ίσως είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τους ανθρώπους που βιώνουν τη μη αποδοχή της σεξουαλικής τους προτίμησης, αιτιολογώντας ότι αυτό συμβαίνει λόγω του εσφαλμένου προτύπου που υπάρχει στην Ελλάδα.

“Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Τώρα που με ρωτάς, δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου κάτι. Από την άλλη πάντα είχα φίλους γκέι. Δεν με απασχολούσαν ποτέ οι σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου ανθρώπου. Οπότε δεν το είχα στο μυαλό μου. Απαντώντας μετά από χρόνια, θα πω ότι ήταν δύσκολο. Γιατί το πρότυπο των γκέι στην Ελλάδα, κυρίως, που ζω, δεν ήταν σωστό. Ήταν λάθος και αυτό διορθώνεται με τα χρόνια. Έχει διορθωθεί και φαντάζομαι ότι θα διορθωθεί στο μέλλον και ακόμη περισσότερο.

Ήταν πρόβλημα. Το φαντάζομαι. Μόνο να το φανταστώ μπορώ. Μπορεί να είναι και τώρα πρόβλημα. Στατιστικά αν το πάρουμε, θα υπάρχουν. Αλλά δεν τολμούν να το πουν γιατί η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη. Το ποδόσφαιρο στο μυαλό μας είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με σκληρότητα. Και το λάθος πρότυπο έχει να μας πει ότι οι γκέι δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο άθλημα, θαρρείς και οι γκέι άνθρωποι δεν γυμνάζονται ή δεν είναι δυνατοί ας πούμε. Μέχρι πριν κάποια χρόνια μέχρι και οι γυναίκες δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Και εδώ υπάρχει ένα θέμα. Το ποδόσφαιρο γυναικών αναπτύσσεται και μας αρέσει και να το βλέπουμε”.

Ο Νικολαΐδης επισήμανε ότι η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να υποδεχτεί την πραγματικότητα και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προκαταλήψεις θα αλλάξουν και το ποδόσφαιρο θα γίνει ένα άθλημα πλήρως δημοκρατικό.

“Δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σίγουρα έχει να κάνει με τις προκαταλήψεις μας, που και αυτές θα αλλάξουν. Το πιο δημοκρατικό σπορ που είναι το ποδόσφαιρο όπως πάντα λέω, θα είναι 100% δημοκρατικό μετά από αυτό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα