Ο Αργύρης Ξάφης έγραψε τραγούδι με τη βοήθεια του AI και το ανέβασε στο Spotify

Διαβάζεται σε 3'
Αργύρης Ξάφης
Αργύρης Ξάφης glomex

Για τη σχέση του με την Τεχνητή Νοημοσύνη και το ChatGPT μίλησε ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης.

Στην τηλεοπτική παρέα της Τζένης Μελιτά και του Φώτη Σεργουλόπουλου και στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον” της ΕΡΤ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (24/09) ο Αργύρης Ξάφης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην… καλλιτεχνική σχέση του με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε μέγας λάτρης και φανατικός του ΑΙ και των εργαλείων του, όπως το ChatGPT, λέγοντας πως όχι μόνο έχει συνδρομές, αλλά έχει γράψει και τραγούδι με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο μάλιστα έχει ανεβάσει και στο Spotify!

Η συγκεκριμένη πληροφορία ξάφνιασε τους παρουσιαστές, με τον Φώτη Σεργουλόπουλο να αναρωτιέται σε ποιον ανήκουν τα δικαιώματα όταν κάποιος δημιουργεί περιεχόμενο μέσω αυτών των εργαλείων.

Αν είσαι συνδρομητής, είναι δικά σου τα δικαιώματα. Αν μπεις ως guest και τα κάνεις δωρεάν, τα μουσικά δικαιώματα ανήκουν σε αυτούς και οι στίχοι επειδή τους έγραψα εγώ, είναι δικοί μου. Του είπα δηλαδή, πάρε αυτούς τους στίχους, του δίνεις το genre, τι είδος θες να γράψει, πχ ρέγκε, φολκ, έθνικ, ποπ, 60’s, ό,τι θες, σου δίνει 2-3 αποτελέσματα, διαλέγεις και μετά μπορείς να κάνεις και twix σε αυτά, να τα πειράξεις και να τα φέρεις όπως θες. Κανονικό, ενορχηστρωμένο, άψογο“, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σχολιάζοντας πως είναι ωραία τραγούδια “επειδή ξέρουν ακριβώς τον αλγόριθμο που επηρεάζει την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων -και αυτό είναι επικίνδυνο να το σκέφτεσαι, φοβάσαι ότι μπορούν να σε επηρεάσουν, να σε κάνουν χαρούμενο κλπ – γράφουν επιτυχίες“.

Σε ερώτηση για το αν φοβάται για τις δουλειές των καλλιτεχνών, μιας και η Τεχνητή Νοημοσύνη κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος, ο Αργύρης Ξάφης απάντησε πως συγκεκριμένα για το live και τις ζωντανές εμφανίσεις δεν φοβάται.

“Θα μπορούσα για αυτή την παράσταση να βάλω το AI να γράψει και να συνθέσει τη μουσική. Μπορεί να σου κάνει ένα ολόκληρο σόου stand-up! Αυτό που δεν είναι τόσο δημιουργικό και δεν μπορεί να είναι, είναι ότι αυτά βγάζουν αποτελέσματα σε σχέση με το παρελθόν, με δεδομένα που ήδη έχουν. Δεν μπορούν να φανταστούν κάτι που δεν υπάρχει, κάτι που ο άνθρωπος μπορεί. Δεν έχουν φαντασία! Μπορούν να σου φτιάξουν κάτι που να μοιάζει με αυτά που υπάρχουν. Αν είσαι καλλιτέχνης και θέλεις να κάνεις ξεχωριστό, δεν θα σε βοηθήσει να το κάνεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα