Ο Σον Κομπς κατηγορείται για sex trafficking, κακοποίηση και βιασμό από την πρώην σύζυγό του

Διαβάζεται σε 4'
Ο Σον Κομπς κατηγορείται για sex trafficking, κακοποίηση και βιασμό από την πρώην σύζυγό του
O Σον Κομπς και η Κάσι Βεντούρα, στο Met Gala του 2017. Invision/AP Evan Agostini

Η πρώην σύζυγος του Σον Κομπς (aka Puff Daddy), Kάσι Βεντούρα τον κατηγορεί για sex trafficking, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση και πολλές άλλες παραβιάσεις του νέου νόμου της Νέας Υόρκης, για βία με κίνητρα φύλου.

Ο Σον Κομπς, ευρύτερα γνωστός ως Puff Daddy (ή P. Diddy) ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή ως μάνατζερ ταλέντου για την Uptown Records.

Mετά δημιούργησε τη δική του εταιρία (Bad Boys Records) και ανέδειξε καλλιτέχνες όπως ο Notorious BIG, η Μέρι J Μπλάιτζ, αλλά και ο Usher.

Μεταξύ όσων συνεργάστηκε ήταν και οι Αρίθα Φράνκλιν και Μαράια Κάρεϊ.

Η αξία του ράπερ και επιχειρηματία (που μεταξύ άλλων ασχολείται με τηλεοπτικές παραγωγές και τις παραγωγές δίσκων) εκτιμάται στο 1.000.000.000 δολάρια.

Τα ετήσια κέρδη του υπολογίζονται σε 90.000.000 δολάρια.

Στο documentary του Netflix με τίτλο Ηip Hop Evolution έχει τη δική του ξεχωριστή θέση.

O 54χρονος ήταν παντρεμένος από το 2007 έως το 2018 με την Κάσι Βεντούρα, τραγουδίστρια, συνθέτρια, μοντέλο, ηθοποιό και χορεύτρια.

Μετά το διαζύγιο τους η Βεντούρα σύναψε σχέση με έναν γυμναστή, με τον οποίον σήμερα είναι παντρεμένη και έχουν δυο παιδιά.

Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΒΕΝΤΟΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΠΣ

Την Πέμπτη 16/11 του 2023 η 37χρονη γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον του Κομπς. Σε αυτήν τον κατηγορεί για βιασμό και επανειλημμένη φυσική κακοποίηση, για διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας.

H αγωγή κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο στο Μανχάταν, βάσει του νόμου Αdult Survivor της Νέας Υόρκης.

Επιτρέπει στα άτομα που δηλώνουν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να υποβάλλουν αγωγές μετά τη λήξη της παραγραφής των εγκλημάτων.

Έχουν προηγηθεί σχετικές αγωγές εναντίον πολλών γνωστών ανδρών της μουσικής βιομηχανίας, όπως ο Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith και ο πρώην επικεφαλής του οργανισμού που είναι πίσω από τα βραβεία Grammy, Νιλ Πόρτναου.

Η Βεντούρα ισχυρίζεται πως λίγο καιρό αφότου γνώρισε τον Κομπς το 2005 για να αρχίσει η συνεργασία τους (εκείνη ήταν 19 ετών) άρχισε το μοτίβο ελέγχου και κακοποίησης.

Περιλάμβανε εξαναγκασμό σε σεξουαλικές συνευρέσεις με ζιγκολό, με τον επιχειρηματία να τις βιντεοσκοπεί.

Επίσης, της έδινε ναρκωτικές ουσίες και τη χτυπούσε «πολλές φορές το χρόνο».

Ανέφερε και ότι είχε κρεμάσει μια φίλη της από μπαλκόνι δωματίου ξενοδοχείου που ήταν στον 17ο όροφο, ενώ ήταν πίσω από την ανατίναξη του αυτοκινήτου ενός άνδρα που πίστευε πως φλερτάρει την Βεντούρα.

Επιπροσθέτως, την έβαζε να μεταφέρει το όπλο του στην τσάντα της.

Όταν εκείνο προέβαλε αντιστάσεις, την απειλούσε πως δεν θα κυκλοφορήσει τις δουλειές της και ότι δεν θα πληρώνει για ό,τι την αφορά.

«Εκτός του ελέγχου της καριέρας μου, είχε και τον έλεγχο της ζωής μου, καθώς πλήρωνε για το αυτοκίνητο, το διαμέρισμα και τα ρούχα μου, ενώ είχε πρόσβαση και στα ιατρικά μου αρχεία».

Την κρατούσε και μακριά από τους δικούς της ανθρώπους.

Βάσει πάντα όσων αναφέρει στην αγωγή η Βεντούρα, λίγο πριν το χωρισμό του ζευγαριού το 2018, ο Κομπς εισέβαλε στο σπίτι της και τη βίασε.

Εξηγεί πως δεν πήγε ποτέ στην αστυνομία, καθώς φοβόταν πως θα δώσει στον Κομπς άλλη μια δικαιολογία για να την κακοποιήσει.

«Ένιωθα ότι κάθε ‘όχι’ μπορεί να μου στοιχίσει πράγματα, όπως την οικογένεια μου, τους φίλους, την καριέρα μου. Ακόμα και τη ζωή μου».

Για όλα αυτά ζητά ένα ποσό ως αποζημίωση που δεν διευκρινίζεται. Πληροφορίες αναφέρουν πως ζητά 30 εκατομμύρια δολάρια.

Τόνισε πως «έπειτα από χρόνια στη σιωπή και στο σκοτάδι είμαι επιτέλους έτοιμη να πω την ιστορία μου. Να μιλήσω εκ μέρους και προς όφελος άλλων γυναικών που αντιμετωπίζουν βία και κακοποίηση στις σχέσεις τους»

Ο ΚΟΜΠΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΘΩΟΣ

Ο Κομπς αρνήθηκε τα πάντα, μέσω του δικηγόρου του. Ο τελευταίος έκανε λόγο για προσβλητικούς και εξωφρενικούς ισχυρισμούς και δήλωσε ότι για ένα εξάμηνο η Βεντούρα ζητούσε από τον πελάτη του 30.000.000 δολ, υπό την απειλή να γράψει ένα επιζήμιο βιβλίο για τη σχέση τους.

Ο νομικός εκπρόσωπος του ράπερ πρόσθεσε πως επειδή ο εντολέας του δεν υπέκυψε στον εκβιασμό, η Βεντούρα προχώρησε στη μήνυση «με στόχο να αμαυρώσει τη φήμη του κ. Κομπς και να ζητήσει μια αμοιβή».

Πριν προλάβει να δημοσιευθεί η δήλωση του εκπροσώπου του Κομπς, είχε τοποθετηθεί εκείνος της Βεντούρα που επισήμανε ότι σε επικοινωνία που είχαν οι δυο πλευρές πριν την αγωγή «στην οποία ο κύριος Combs πρόσφερε στην κυρία Βεντούρα επιταγή με οκταψήφιο αριθμό για να τη φιμώσει».

Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα