Ο Tupac χώρισε τη Madonna με ένα γράμμα μέσα από τη φυλακή

Ο Tupac χώρισε τη Madonna με ένα γράμμα μέσα από τη φυλακή
Rap star Tupac Shakur is led from the Manhattan North police precinct after being arrested in an alleged sexual attack on Nov. 19, 1993. (AP Photo/Justin Sutcliffe) ASSOCIATED PRESS

Όταν ο σπουδαίος ράπερ παραδεχόταν πως η αιτία του χωρισμού του με τη Madonna είχε να κάνει με τη "δημόσια εικόνα" του και το γεγονός ότι εκείνη είναι λευκή

Η σχέση του Tupac Shakur με τη Madonna έγινε γνωστή από την ίδια τη διάσημη σταρ το 2015. Σήμερα, έρχεται στη δημοσιότητα και η αιτία του χωρισμού τους που αναπτύσσεται σε ένα γράμμα του ράπερ προς την τότε αγαπημένη του, μέσα από τη φυλακή.

Το γράμμα βρίσκεται στην κατοχή του TMZ και θα δημοπρατηθεί στις 19 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης τα 100.000 δολάρια. Η επιστολή εστάλη από τον Λεσέϊν Πάρις Κρουκς (το πραγματικό του όνομα) προς τη Μαντόνα μέσα από το κελί του στη φυλακή, όπου είχε οδηγηθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 1995 αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Ο Tupac είχε αποφυλακιστεί στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου με εγγύηση του Suge Knight, ιδιοκτήτη της Death Row Records. 

Την ίδια περίοδο του εγκλεισμού του είδε μέσα από το σωφρονιστικό ίδρυμα το άλμπουμ του “Μe against the world” που κυκλοφόρησε στις 14 Μαρτίου 1995, να φτάνει στην κορυφή των αμερικανικών charts και στην πρώτη θέση του Billboard. Μεγαλωμένος σε ένα γκετοποιημένο περιβάλλον στο οποίο οι περισσότεροι ήταν μέλη στους Μαύρους Πάνθηρες, όπως και η μητέρα του, και είχε καταφέρει να επιζήσει από την πρώτη επίθεση εναντίον του με πέντε σφαίρες, στις 30 Νοεμβρίου του 1994.

Η Thug Life ραπ του, που αναφερόταν στις κατηγορίες και τις επιθέσεις που αντιμετώπιζε ανά διαστήματα, ενέπνευσε πολλούς άλλους της εποχής του που έστηναν τις δικές τους χιπ χοπ ρίμες, ενώ είχε ανοίξει κόντρα με άλλους ράπερ της ανατολικής ακτής, όπως τους Notorious B.I.G., Puff Daddy, Mobb Deep, Nas, Jay-Z, κ.α. Από πολλούς μαύρους χαρακτηρίστηκε ως ο “Τσε των γκέτο” μιας και έδινε τη δική του μάχη για τα δικαιώματα τους, ενώ δημοσίως μιλούσε κατά του ρατσισμού.

Η επιρροή του στις κοινότητες των μαύρων και η αγάπη που έλαβε από τους περιθωριοποιημένους των φτωχογειτονιών, εξηγεί λίγο πολύ και το πώς τεκμηριώνει ο ίδιος τον χωρισμό του με τη Madonna. Λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του, έγραφε ο Tupac στη “Βασίλισσα της ποπ”:

“Για σένα, το να σε δουν με έναν μαύρο άντρα δεν θα θέσει σε κίνδυνο την καριέρα σου, αντιθέτως αυτό θα σε έκανε να φαίνεσαι πιο ανοιχτόμυαλη και ακόμη πιο συναρπαστική. Αλλά για μένα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πώς μέχρι τώρα αντιλαμβάνομαι εγώ ότι βλέπουν την εικόνα μου, πιστεύω πως θα απογοήτευα τους μισούς ανθρώπους που με βοήθησαν να γίνω αυτό που νόμιζα ότι ήμουν”.

Στο γράμμα του απολογείται πολλές φορές αναφέροντας πως δεν θα ήθελε να πληγώσει τη σύντροφο του, αλλά αναφέρει πως ήταν ιδιαίτερα θυμωμένος μετά τη δήλωση που είχε κάνει η Madonna στην οποία λίγο πολύ ανέφερε πως σε λίγο θα είχε αποκαταστήσει όλους τους ράπερ και τους μπασκετμπολίστες της εποχής. Ο Tupac έγραφε πως του είχε προκαλέσει θυμό και έκπληξη η τοποθέτηση αυτή. “Δεν ήξερα ότι είχες υπάρξει με άλλους ράπερ εκτός από εμένα στο παρελθόν. Αλλά αυτό δε με νοιάζει πια, έχω μεγαλώσει πνευματικά και εγκεφαλικά. Κατάλαβε σε παρακαλώ ότι μέχρι τώρα ήμουν ο νεαρός με τη μικρή εμπειρία που ήταν με ένα υπερβολικά διάσημο sex symbol”.

Στο τέλος του γράμματος προσφέρει τη φιλία του στη σταρ και της δίνει συμβουλές: “Να είσαι προσεκτική. Δεν είναι όλοι τόσο καλοπροαίρετοι όσο δείχνουν. Υπάρχουν άτομα των οποίων η καρδιά είναι γεμάτη μίσος και κακία. Δεν θα διστάσουν να σου κάνουν κακό. Οι σφαίρες που έχω δεχθεί το αποδεικνύουν αυτό”. Στο υστερόγραφο, την προτρέπει να τον επισκεφθεί στη φυλακή αν το θελήσει, ώστε να τα συζητήσουν και πρόσωπο με πρόσωπο. H Madonna δεν έχει επιβεβαιώσει αν συναντήθηκαν πριν την αποφυλάκιση του.

Ο Tupac δολοφονήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1996 ενώ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του. Η δολοφονία του δεν έχει διερευνηθεί ακόμα.

Δείτε το γράμμα όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από το TMZ:

Φωτογραφία: Shakur

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα