Πώς είναι σήμερα ο Elliot του “Ε.Τ.”

Πώς είναι σήμερα ο Elliot του “Ε.Τ.”

Η φράση "ET phone home" από μόνη της επαρκεί, για να σας κάνει να ξεσπάσετε σε κλάματα. Η ταινία με τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία από το 1982 και για 11 χρόνια, είχε πρωταγωνιστή τον Henry Thomas. Δείτε πώς είναι σήμερα.

O Ηenry Thomas ήταν 10 χρόνων όταν πέρασε από δοκιμαστικό, για το ρόλο του Elliot, στην ταινία επιστημονικής φαντασίας “Ε.Τ. the Extra-Terrestrial”, σκηνοθεσίας Steven Spielberg και σεναρίου Melissa Mathison. Σε περίπτωση που δεν το έχετε δει (λέμε τώρα),το 1982 είχε δημιουργήσει ρεκόρ κερδών, ξεπερνώντας και το Star Wars -έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, διάκριση που “κράτησε” για 11 χρόνια.

Οι ειδικοί είχαν εκτιμήσει πως είχε πουλήσει +120 εκατ. εισιτήρια, μόνο στις ΗΠΑ. Την πρώτη φορά, γιατί επανακυκλοφόρησε το 1985 και το 2002. Επιστρέφουμε στο θέμα μας.

Ο Henry πήρε το ρόλο, γιατί “έβγαλε” μια προσωπική εμπειρία: το θάνατο του κουταβιού του, από επίθεση σκύλου γειτονικού σπιτιού. Όπως έλεγε τα λόγια που του είχαν δώσει, η ψυχή του έφιξε από τον πόνο της απώλειας και ξέσπασε σε κλάματα. Παρακολουθήστε τον.

Κατόπιν τούτου, έγινε ο πρωταγωνιστής μιας εκ των πιο επιτυχημένων κινηματογραφικών ταινιών, με 667.593.891 ευρώ κέρδη. Η απήχηση ήταν τέτοια που χρειάστηκε να φτάσει 41 για να τη συνειδητοποιήσει και να την αποδεχθεί, πλήρως. Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από τα 17, οπότε μετακόμισε στη New York. 

Όπως δήλωσε το 2012, στη USA Today “όταν ήμουν έφηβος, ειδικά τους πρώτους μήνες μετά την προβολή, δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω. Με πλησίαζαν ενήλικες όλη την ώρα και αυτό με φόβιζε. Ένιωθα σαν φρικιό του τσίρκου. Εκνευριζόμουν και μόνο στη σκέψη πως θα βγω στο δρόμο και θα με φωνάζουν Εlliot. Σταμάτησα λοιπόν, να βγαίνω από το σπίτι. Στα 11 έγινα ερημίτης. Πλέον, είμαι πατέρας και ήθελα τα τρία παιδιά μου να παρακαλουθήσουν αυτό για το οποίο μιλούν όσοι μας πλησιάζουν, στις βόλτες μας. Ειδικά οι άνθρωποι που είναι κοντά στην ηλικία μου, είχαν να μοιραστούν κάποιες ουσιαστικές ιστορίες από την εποχή που παρακολούθησαν την ταινία”.

 

Είχε αποφασίσει πως θα γίνει ηθοποιός, από όταν ήταν 8 χρόνων “και είδα στην τηλεόραση αφιέρωμα για την υποκριτική”. Μετά τον ET δούλεψε και σε άλλες ταινίες ως έφηβος και μολονότι προσπάθησε… να ξεφύγει (πήγε στο Binn College του Texas να σπουδάσει φιλοσοφία και ιστορία), τα παράτησε ένα χρόνο αργότερα, για να αφοσιωθεί στην τέχνη του.

 

Κάποιες από τις καλύτερες δουλειές του, στη μεγάλη οθόνη, είναι το Legend of the fall (ερμήνευσε το ρόλο του μικρότερου αδελφού της οικογενείας) και το Gangs of New York, του Martin Scorsese. Από το 1990 δούλευε και στην τηλεόραση, με εμφανίσεις στα  Mentalist, Sons of Liberty, Better Things. Το 2017 θα τον βρείτε στο Gerald’s Game, ταινία του Netflix.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα