Πώς η Έμα Γουάτσον κατάφερε να εξοργίσει το Ισραήλ

Πώς η Έμα Γουάτσον κατάφερε να εξοργίσει το Ισραήλ
Έμα Γουάτσον AP

Η Έμα Γουάτσον εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό και δέχτηκε τα πυρά του Ισραήλ. "10 πόντοι από το Γκρίφιντορ για αντισημιτισμό" έγραψε πρώην υπουργός της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Η Έμα Γουάτσον κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό μετά από μια ανάρτησή της μέσω της οποίας εξέφρασε την υποστήριξή της στον Παλαιστινιακό λαό.

Η πρωταγωνίστρια του Χάρι Πότερ δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία από διαδήλωση φιλοπαλαιστινίων με το σύνθημα “Η αλληλεγγύη είναι Ρήμα”. Την ανάρτηση συνόδευσε με έναν ορισμό της αλληλεγγύης από την φεμινίστρια μελετήτρια, Σάρα Άχμεντ.

Αν και η δημοσίευση απέσπασε θετικά σχόλια από Παλαιστίνιους ακτιβιστές, έγινε ταυτόχρονα πόλος έντονης κριτικής από τους Ισραηλινούς αξιωματούχους. Ιδιαίτερα καυστικός υπήρξε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Νετανιάχου, Ντάνι Ντάνον. Ο ίδιος σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter “10 πόντοι από το Γκρίφιντορ για αντισημιτισμό”.

Κριτικός υπήρξε και ο εν ενεργεία πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Eρντάν. “Η μυθοπλασία μπορεί να λειτουργεί στον Χάρι Πότερ αλλά δεν βρίσκει εφαρμογή στην πραγματικότητα. Εάν γινόταν, η μαγεία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει τα κακά της Χαμάς (η οποία καταπιέζει τις γυναίκες και επιδιώκει τον αφανισμό του Ισραήλ) και της Παλαιστινιακής Αρχής (που υποστηρίζει τον τρόμο)“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα