Puff Daddy: Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια, αν καταδικαστεί

Διαβάζεται σε 4'
Puff Daddy
Puff Daddy 2024 Elizabeth Williams via AP

Υπό κράτηση θα παραμείνει ο Puff Daddy μετά την πρώτη δίκη του, ο δικαστής αρνήθηκε την έφεση για εγγύηση. Ενδέχεται να του επιβληθεί ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Ο Puff Daddy θα παραμείνει υπό ομοσπονδιακή κράτηση εν όψει της δίκης του για τις κατηγορίες της εκβιαστικής συνωμοσίας και της εμπορίας σεξουαλικών αγαθών, αφού οι δικηγόροι του απέτυχαν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης δικαστή να του αρνηθεί την καταβολή εγγύησης.

Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι κινδύνευε να παρεμποδίσει την υπόθεση και στην απόφασή του την Τετάρτη, ο δικαστής Άντριου Κάρτερ δήλωσε ότι δεν υπήρχαν όροι που να μειώνουν τον κίνδυνο αλλοίωσης μαρτύρων ή παρεμπόδισης.

Ο καλλιτέχνης του χιπ-χοπ αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία εκβιασμού, εμπορία ανθρώπων του σεξ και μεταφορά με σκοπό την άσκηση πορνείας. Την Τρίτη δήλωσε αθώος.

Σύμφωνα με το CNN, ο Puff Daddy αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ισόβιας κάθειρξης σε περίπτωση καταδίκης. Η επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Οκτωβρίου. Ο δικηγόρος του Combs, Marc Agnifilo, δήλωσε στο αμερικανικό μέσο ότι θα ασκήσει εκ νέου έφεση κατά της απόφασης.

«Δεν πρόκειται να τον αφήσω να κάτσει στη φυλακή ούτε μια μέρα περισσότερο από όσο πρέπει», δήλωσε ο Agnifilo. Όταν ρωτήθηκε για την προφανή έλλειψη αντίδρασης του Combs στην απόφαση, ο Agnifilo είπε: «Είναι ένας στωικός τύπος με τον τρόπο του. Έχει περάσει πολλά στη ζωή του».

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Puff Daddy δημιούργησε και διηύθυνε μια «εγκληματική οργάνωση» μέσω της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας, η οποία συμμετείχε σε εγκλήματα όπως εμπορία σεξ, καταναγκαστική εργασία, απαγωγές, εμπρησμούς, δωροδοκία και παρακώλυση της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο.

Ο μεγιστάνας της μουσικής κρατείται μόνος του στην Ειδική Μονάδα Στέγασης του Μητροπολιτικού Κέντρου Κράτησης στο Μπρούκλιν, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρχών επιβολής του νόμου, αφού ένας άλλος δικαστής αρνήθηκε την εγγύηση.

Οι εισαγγελείς αντιτάχθηκαν στην αποφυλάκιση του Combs για οποιονδήποτε λόγο, λέγοντας στο δικαστήριο ότι έχει επιχειρήσει να αλλοιώσει μάρτυρες και λέγοντας ότι «ο κίνδυνος είναι οξύς». Επισήμαναν μια υποτιθέμενη κρύπτη με όπλα που βρέθηκε στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας του Combs και την πρόσβασή του σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μετρητά εκατομμυρίων δολαρίων που τον καθιστούν κίνδυνο φυγής.

Για να προσπαθήσουν να πείσουν τον ομοσπονδιακό δικαστή να αφήσει ελεύθερο τον Combs εν αναμονή της δίκης του, οι δικηγόροι του κατέθεσαν ένα νέο πακέτο εγγύησης που πρότεινε να περιοριστούν όλες οι γυναίκες που επισκέπτονται το σπίτι του και δεν είναι μέλη της οικογένειάς του και να περιοριστούν όλοι οι επισκέπτες στις ιδιοκτησίες του στο Μαϊάμι.

Το προτεινόμενο πακέτο εγγύησης περιελάμβανε επίσης εγγύηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων που συνυπογράφουν ο Κομπς, η μητέρα του και πολλά μέλη της οικογένειας, παράδοση του διαβατηρίου του, κατ’ οίκον κράτηση, εβδομαδιαίες εξετάσεις για ναρκωτικά και ένα ημερολόγιο επισκεπτών που θα υποβάλλεται κάθε βράδυ στις υπηρεσίες προδικασίας.

Αλλά κατά την έναρξη της ακρόασης, ο Κάρτερ δήλωσε ότι το πακέτο δεν παρέχει εύλογη διαβεβαίωση ότι ο Κομπς θα επιστρέψει στο δικαστήριο.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου αφορά τον κίνδυνο παρεμπόδισης της δικαιοσύνης και τον κίνδυνο αλλοίωσης μαρτύρων», δήλωσε ο Κάρτερ.

Ο δικηγόρος του Combs πρότεινε να τεθούν σε ισχύ πρόσθετοι «αυστηροί και ίσως ασυνήθιστοι όροι» για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες του δικαστή, μεταξύ των οποίων να μην έχει ο Puff Daddy πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο ή στο διαδίκτυο και να παρακολουθεί την κατοικία του 24 ώρες την ημέρα μια εταιρεία πληροφοριών, στελεχωμένη με πρώην πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους. «Οποιοσδήποτε εκφοβισμός μαρτύρων θα ακυρωθεί πλήρως», δήλωσε στο δικαστήριο.

Ο δικαστής, ωστόσο, δήλωσε ότι το πακέτο ήταν «ανεπαρκές» για να αποφανθεί ότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει το βάρος της απόδειξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα