Συγκλονίζει η Ελένη Ράντου για τη μητέρα της: “Βλέποντας την κατάσταση, λυγίζω”

Διαβάζεται σε 2'
Συγκλονίζει η Ελένη Ράντου για τη μητέρα της: “Βλέποντας την κατάσταση, λυγίζω”

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Ελένη Ράντου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη μάχη που δίνει η μητέρα της με την άνοια και πώς έχει επηρεάσει τη δική της ζωή.

Καλεσμένη στο Στούντιο 4 στην ΕΡΤ1 βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (10/09) η Ελένη Ράντου, με αφορμή και τη νέα τη σειρά της ΕΡΤ “Η Μαρία που έγινε Κάλλας” στην οποία θα πρωταγωνιστήσει.

Η αγαπημένη ηθοποιός, μεταξύ άλλων, συγκίνησε μιλώντας για μία δύσκολη προσωπική της υπόθεση, τη μάχη που δίνει η μητέρα της με την άνοια και πώς έχει επηρεάσει τη δική της ζωή.

Σε πρώτη φάση στάθηκε στο πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που φροντίζει κάποιον που πάσχει από αυτή την πολύ σοβαρή ασθένεια. «Οι άνθρωποι που φροντίζουν ανθρώπους με άνοια υποφέρουν πολύ. Επιβαρύνεται η καθημερινότητά τους. Είναι επικίνδυνα τα πάντα. Έχεις έναν άνθρωπο που θα γυρίσει και μπορεί να πάρει κάτι θανατηφόρο. Μακάρι να ξεκινήσει μια κρατική μέριμνα για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στη θέση του να φροντίζουν και ακινητοποιούνται οικονομικά, σωματικά, ψυχολογικά. Ό,τι και να κάνεις, δεν φτάνει. Τα χρήματα που χρειάζονται να δώσω, δεν δικαιολογούνται πουθενά και είναι πολλά λεφτά που κανένα ταμείο δεν σου γράφει. Να έχουμε μια φορολογική ελάφρυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μίλησε για το πώς έχει αλλάξει και η ίδια μέσα από αυτή τη δοκιμασία υπογραμμίζοντας πως ακόμα και ύστερα από επτά χρόνια, δεν έχει καταφέρει να συμφιλιωθεί με το πρόβλημα της μητέρας της. «Με έχει διαλύσει από πάρα πολλές πλευρές. Νιώθω αβοήθητη. Δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με αυτό. Αυτή η ασθένεια έχει πολλά στάδια που το ένα είναι χειρότερο του άλλου. Δουλεύω πάρα πολύ για αντιπερισπασμό. Είναι επτά χρόνια, ακόμα πηγαίνω και βλέποντας την κατάσταση, λυγίζω. Σε τρομάζει η φθορά, είναι πολύ άγριο πράγμα», κατέληξε η Ελένη Ράντου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα