Σμαράγδα Καρύδη: Η πρώτη ανάρτηση για τον θάνατο του πατέρα της

Διαβάζεται σε 3'
Σμαράγδα Καρύδη: Η πρώτη ανάρτηση για τον θάνατο του πατέρα της

Σε βαρύ πένθος η Σμαράγδα Καρύδη μετά τον θάνατο του πατέρα της. Το “αντίο” στα social media με μια γλυκιά φωτογραφία από το παρελθόν.

Την πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα της, Ντίνου Καρύδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες, Κυριακή (15/09), έκανε στα social media η κόρη του, Σμαράγδα Καρύδη.

Η γνωστή ηθοποιός, που βρίσκεται σε βαρύ πένθος, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια τρυφερή φωτογραφία της ίδιας και του πατέρα της από το παρελθόν.

Στο ασπρόμαυρο καρέ, ο Ντίνος Καρύδης είναι ξαπλωμένος ανάσκελα στο γρασίδι και κρατά στην αγκαλιά του την μικρή Σμαράγδα, που είναι παιδάκι, ενώ της δίνει ένα γλυκό φιλί στο πρόσωπο.

Η αγαπημένη ηθοποιός δεν έγραψε κάτι στη λεζάντα της ανάρτησής της, ωστόσο, μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.

Κάτω από την ανάρτησή της, δεκάδες θαυμαστές και συνάδελφοι της Σμαράγδας Καρύδη, της ευχήθηκαν θερμά συλλυπητήρια για τον χαμό του πατέρα της.

Η ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη για τον θάνατο του πατέρα της

Η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού, Ντίνου Καρύδη, θα τελεστεί το μεσημέρι της Τρίτης (17/09).

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο, στις 13:30, στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Η σπουδαία πορεία του Ντίνου Καρύδη

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών όπου και αρίστευσε.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο με τον πρωτοποριακό θίασο της Δωδεκάτης Αυλαίας στο έργο του Γ. Ανδρίτσου “Το σαλιγκάρι”, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γιαννίση. Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στην εμβληματική παράσταση Χατζιδάκι – Αργυράκη – Χορν, “Οδός ονείρων”, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού.

Με την αποστράτευσή του από το 1966 μέχρι το 1982, συνεργάστηκε με τους περισσότερους θιάσους της τότε θεατρικής Αθήνας.

Το 1983 μαζί με την Τζούλια Αργυροπούλου -σύζυγό του- και άλλους εραστές της νεότερης Ελληνικής Δραματουργίας, ίδρυσαν την “Ελεύθερη Αυλαία“. Στην εικοσαετή και πλέον πορεία της η “Ελεύθερη Αυλαία” παρουσίασε με επιτυχία στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια, έργα σημαντικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.

Ο Ντίνος Καρύδης έγινε επίσης γνωστός και από τις συμμετοχές του σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, καθώς και από τους ρόλους του σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες, μερικές από τις οποίες ήταν “Η Αλίκη στο ναυτικό”, “Υπάρχει και φιλότιμο”, “Διπλοπενιές”, “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”, “Υπολοχαγός Νατάσσα” και πολλές ακόμη.

Η γνωριμία μάλιστα με τη σύζυγό του έγινε στην ταινία “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”, όπου έπαιζαν τότε και οι δύο.

Εκτός από ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου, ήταν κ ένας εκ των μεγάλων της μεταγλώττισης. Μερικά από τα προγράμματα στα οποία ακούστηκε η φωνή του ήταν “Το μικρό σπίτι στο λιβάδι”, “Σεβάχ ο θαλασσινός”, “Το μυστήριο του χρυσού πιθήκου” και “Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα