Σοφία Αλιμπέρτη: Στο πλάι του γιου της στην έκθεσή του στο Παρίσι – Φωτογραφίες

Διαβάζεται σε 2'
Μιχαήλ Βαρθακούρης, Σοφία Αλιμπέρτη
Μιχαήλ Βαρθακούρης, Σοφία Αλιμπέρτη ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Μιχαήλ Βαρθακούρης παρουσίασε την φωτογραφική δουλειά του με τίτλο “Πλην Πυρός”, η οποία είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα, στην Πόλη του Φωτός. Και η μητέρα του ήταν εκεί.

Την φωτογραφική του έκθεση με τίτλο “Πλην Πυρός” παρουσίασε στο Παρίσι ο Μιχαήλ Βαρθακούρης, ο γιος της Σοφίας Αλιμπέρτη και του Γιάννη Πάριου.

Η φωτογραφική δουλειά του είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα. Με την ματιά του και τον φωτογραφικό του φακό και με πρωταγωνιστές τη γυναίκα και τη θάλασσα ο Μιχαήλ Βαρθακούρης, αποτυπώνει, με ποιητικό τρόπο, στα έργα του, την αέναη κίνηση της θάλασσας και τη δυναμική παρουσία της γυναίκας.

Στο πλευρό του βρίσκονταν κι η μητέρα του Σοφία Αλιμπέρτη, που δεν έκρυψε τη συγκίνησή της όταν εκείνος πήρε το μικρόφωνο και έκανε μια ενδελεχή ξενάγηση στα έργα του.

Μιχαήλ Βαρθακούρης, Σοφία Αλιμπέρτη ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η έκθεση, που την αγκάλιασε η Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία, ήταν μια πρωτοβουλία του Έλληνα πρόξενου στη γαλλική πρωτεύουσα Γιώργου Κοντού και διοργανώθηκε από την COMMUNAUTÉ HELLÉNIQUE DE PARIS ET DES ENVIRONS και την πρόεδρο της Σέτα Θεοδωρίδου. Την έκθεση στο Παρίσι εκτός από την συμμετοχή της Ελληνικής πρεσβείας της Γαλλίας, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της UNESCO, της επιχειρηματικής αλλά και της επιστημονικής κοινότητας καθώς και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης.

Ο Μιχαήλ Βαρθακούρης ξεναγεί στα έργα του προσκεκλημένου υπό το βλέμμα του έλληνα Προξένου στη Γαλλία Γιώργου Κοντού και της προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων Σέτας Θεοδωρίδου ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Γιώργος Κοντός, Γωγώ Αυγερινοπούλου, Σοφία Αλιμπέρτη, Σέτα Θεοδωρίδου, Μαίρη Αυγερινοπούλου, Νίκος Στεργιούλας ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα