Σοκάρει η Ρατακόφσκι: “Ήμουν μεθυσμένη, με κακοποίησε με τα δάχτυλά του”

Σοκάρει η Ρατακόφσκι: “Ήμουν μεθυσμένη, με κακοποίησε με τα δάχτυλά του”
H 28χρονη Έμιλι Ρατακόφσκι AP

Το 2012 ο Jonathan Leder ανέλαβε μια αισθησιακή φωτογράφιση της Έμιλι Ρατακόφσκι. Σήμερα, το μοντέλο καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση ενώ ο ίδιος χαρακτηρίζει τις κατηγορίες "επιδεικτικές" και "παιδιάστικες".

Η Έμιλι Ρατακόφσκι, σε κείμενό της στο New York Magazine κατηγορεί τον φωτογράφο Jonathan Leder για σεξουαλική κακοποίηση.

Το 2012 και ύστερα από μια φωτογράφιση κατά την οποία η Έμιλι πόζαρε τόσο με εσώρουχα όσο και χωρίς, ο φωτογράφος φέρεται να ασέλγησε πάνω στο νεαρό μοντέλο.

Η Έμιλι, όπως ισχυρίστηκε, ήταν αρκετά μεθυσμένη όταν ο Leder της επιτέθηκε.

“Τα περισσότερα από αυτά που συνέβησαν είναι θολά εκτός από το συναίσθημα”, γράφει. “Δεν θυμάμαι να φιληθήκαμε, αλλά θυμάμαι τα δάχτυλα του να βρίσκονται ξαφνικά μέσα μου. Με βίαιο τρόπο, να σπρώχνουν, όπως δεν με είχε αγγίξει ποτέ κανείς στο παρελθόν αλλά και κανείς μετέπειτα. Μπορούσα να νιώσω το σχήμα του εαυτού μου και των κορυφογραμμών μου και ήταν πραγματικά επώδυνο”.

Ύστερα από το περιστατικό η Έμιλι Ρατακόφσκι εξηγεί πως πέρασε το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που χρησιμοποίησαν για τη φωτογράφιση. Με τον Leder, δεν αντάλλαξαν λέξη κι αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη ο ίδιος εξαφανίστηκε.

“Ήμουν τρομοκρατημένη πως θα επέστρεφε”, γράφει μεταξύ άλλων η 29χρονη.

Ο φωτογράφος, σύμφωνα με πηγές που τον προσέγγισαν, αρνήθηκε κάθε κατηγορία, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε “παιδιάστικες” και “επιδεικτικές”.

“Γνωρίζετε για ποια μιλάμε σωστά; Αυτό είναι το κορίτσι που πόζαρε γυμνό στο περιοδικό Treats ενώ την ίδια περίοδο χοροπηδούσε επίσης γυμνή από δω κι από κει στο βίντεο του Robin Thicke. Περιμένετε πραγματικά να πιστέψει κάποιος πως ήταν το θύμα;”

Οι κατηγορίες αυτές έρχονται τέσσερα χρόνια αφού η Έμιλι κατηγόρησε τον Leder πως δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες της χωρίς τη συναίνεσή της. Το 2016 η Έμιλι Ρατακόφσκι εξήγησε πως αν και για αρκετό καιρό δίσταζε να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος, η υπομονή της εξαντλήθηκε.

Ο δικηγόρος της, σε επιστολή του προς τον Leder εξηγούσε πως οι φωτογραφίες ήταν προκαθορισμένες να χρησιμοποιηθούν μόνο από το περιοδικό με το οποίο τότε είχαν υπογράψει. Παρ’ όλα αυτά η νομική ομάδα του Leder ισχυρίστηκε πως η Έμιλι είχε υπογράψει και έτσι συναινούσε σε οποιαδήποτε χρήση τους. Η ίδια ήξερε και υποστήριξε πως ποτέ δεν υπέγραψε. “Πιθανότατα την πλαστογράφησαν”, γράφει στο New York Magazine.

Όπως αναφέρει το Insider, περίπου έναν χρόνο αργότερα, το 2017, ο Leder σε συνέντευξη του ανέφερε πως θα ήταν “πιο έξυπνο” αν η Έμιλι προσπαθούσε να υποστηρίξει τις φωτογραφίες που τράβηξε.

“Ξέρω ότι πολλοί πολλοί άνθρωποι αγαπούν αυτές τις polaroid και προσωπικά θεωρώ πως αρκετές από αυτές είναι πολύ όμορφες. Οι άνθρωποι που τις αγαπούν είναι οι θαυμαστές της. Δείχνει υπέροχη και επρόκειτο για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στο χρόνο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα