Σοκάρει ο Robbie Williams: “Είχα bigorexia – Έτρωγα μια μπανάνα την ημέρα”

Διαβάζεται σε 3'
Σοκάρει ο Robbie Williams: “Είχα bigorexia – Έτρωγα μια μπανάνα την ημέρα”
Robbie Williams Vianney Le Caer/Invision/AP

H εξομολόγηση του Robbie Williams για τη μάχη του με τις διατροφικές διαταραχές. Τι είπε για τους εθισμούς του στις ουσίες και το αλκοόλ.

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς (Robbie Williams) μίλησε ανοιχτά για μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του, που ζούσε τρώγοντας μόνο μία μπανάνα την ημέρα, καθώς πάλευε με διατροφικές διαταραχές.

Ο 49χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix για τη ζωή του, αναφέρθηκε στη μάχη του με την ανορεξία.

Το νέο του ντοκιμαντέρ αφορά μια ιδιαίτερα ανησυχητική περίοδο της ζωής του, κατά την οποία ο τραγουδιστής ζούσε με 90 θερμίδες την ημέρα.

Μιλώντας στη Sun για εκείνη την περίοδο, ο ίδιος εξήγησε: “Υπήρχε ένα σύνολο διατροφικών διαταραχών που με συνόδευαν σε όλη μου τη ζωή, είναι ένα μείγμα όλων των διαταραχών. Είχα “bigorexia” (μεγαλορεξία) -και αυτό σημαίνει πως σκέφτεσαι ότι δεν έχεις μυς και μέγεθος- και ανορεξία…”.

Όπως γράφει το ow.gr, η bigorexia κάνει το άτομο να βλέπει τον εαυτό του πιο μικρόσωμο από ό,τι πραγματικά είναι, μολονότι έχει κάνει τα πάντα για να αναπτύξει μυϊκή μάζα και να αποκτήσει σωματική διάπλαση.

Μολονότι είναι κάτι που μελετούν εδώ και χρόνια επιστήμονες, οι αιτίες που εμφανίζεται η bigorexia παραμένουν άγνωστες. Πιστεύεται πως παίζουν ρόλο:

  • η πολύπλοκη αλληλεπίδραση γενετικών παραγόντων,
  • η χημεία του εγκεφάλου,
  • οι εμπειρίες της ζωής,
  • οικογενειακό ιστορικό με OCD.

Αναφορικά με τον εθισμό που είχε στις ουσίες και το αλκοόλ, ο Williams είπε: “Hμουν κοντά στον θάνατο, αλλά συνέχιζα… Ήμουν πλήρως εθισμένος στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Νόμιζα ότι μπορούσα να ρουφήξω τα πάντα, να παίρνω όλο και περισσότερα χάπια, να πίνω περισσότερο και νόμιζα ότι ήταν μια υπερδύναμη που είχα εκείνη την εποχή. Δεν ήξερα ότι αυτός ήταν ένας γρήγορος δρόμος προς τον θάνατο. Νιώθεις ότι είσαι άφθαρτος… Δεν ένιωθα ότι θα πεθάνω. Μόνο στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι ήμουν κοντά”.

Σημειώνεται ότι ο τραγουδιστής έχει αναφερθεί ανοιχτά στο παρελθόν στη μάχη του με τη σωματική δυσμορφική διαταραχή.

Η δυσμορφική διαταραχή του σώματος (BDD) αποτελεί ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας, όπου το άτομο περνάει πολύ χρόνο ανησυχώντας για τα “ελαττώματα” της εμφάνισής του. Αυτά τα “ελαττώματα” είναι συχνά απαρατήρητα για τους άλλους. Άτομα κάθε ηλικίας μπορούν να έχουν BDD, αλλά είναι πιο συχνή στους εφήβους.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο τραγουδιστής είχε μιλήσει για τα ζητήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφού οι θαυμαστές του παρατήρησαν πως είχε χάσει αρκετό βάρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα