Σον Κομπς & Κάσι κατέληξαν σε συμβιβασμό 24 ώρες μετά τη μήνυση για sex trafficking και βιασμό

Διαβάζεται σε 3'
Sean Combs, Cassie Ventura
Ο Σον Κομπς και η Κάσι Βεντούρα στο Met Gala το 2018 Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Σε διακανονισμό προχώρησαν ο Σον Κομπς (aka Puff Daddy) και η πρώην σύζυγός του Κάσι Βεντούρα, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για sex trafficking, σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική επίθεση.

Παρελθόν αποτελεί η παρ’ ολίγον δικαστική διαμάχη μεταξύ του Σον Κομπς ευρύτερα γνωστός ως Puff Daddy (ή P. Diddy) και της πρώην συζύγου του Κάσι Βεντούρα, της οποίας το πλήρες όνομα είναι Casandra Ventura, αφού οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό 24 ώρες αφότου η τραγουδίστρια της R&B κατέθεσε μήνυση εναντίον του, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον μεγιστάνα της hip-hop για βιασμό και κακοποίηση.

Ο Κομπς και η Κάσι γνωστοποίσαν τον συμβιβασμό τους μέσω ξεχωριστών δηλώσεών τους το βράδυ της Παρασκευής (17/11).

Αποφάσισα να επιλύσω αυτό το θέμα φιλικά“, ανέφερε στη δήλωσή της η Κάσι και ευχαρίστησε την οικογένειά της, τους θαυμαστές και τους δικηγόρους της για την υποστήριξή τους.

Στη δήλωσή του, ο θρυλικός μουσικός παραγωγός και ράπερ ανέφερε παρομοίως: “Αποφασίσαμε να επιλύσουμε αυτό το θέμα φιλικά. Εύχομαι στην Κάσι και στην οικογένειά της τα καλύτερα. Με αγάπη”.

Οι δύο πλευρές δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους του διακανονισμού, αλλά ο συμβιβασμός αυτός σημαίνει ότι ο P. Diddy αποφεύγει μια πιθανή δίκη και η Κάσι αποφεύγει μια πιθανή αντεξέταση από τους δικηγόρους του, σύμφωνα με το Page Six.

Η μήνυση της Βεντούρα εναντίον του Κομπς

Την Πέμπτη (16/11) η 37χρονη γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον του Κομπς. Σε αυτήν τον κατηγορεί για βιασμό και επανειλημμένη φυσική κακοποίηση, για διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας.

H αγωγή κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο στο Μανχάταν, βάσει του νόμου Αdult Survivor της Νέας Υόρκης.

Επιτρέπει στα άτομα που δηλώνουν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να υποβάλλουν αγωγές μετά τη λήξη της παραγραφής των εγκλημάτων.

Έχουν προηγηθεί σχετικές αγωγές εναντίον πολλών γνωστών ανδρών της μουσικής βιομηχανίας, όπως ο Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith και ο πρώην επικεφαλής του οργανισμού που είναι πίσω από τα βραβεία Grammy, Νιλ Πόρτναου.

Η Βεντούρα ισχυρίζεται πως λίγο καιρό αφότου γνώρισε τον Κομπς το 2005 για να αρχίσει η συνεργασία τους (εκείνη ήταν 19 ετών) άρχισε το μοτίβο ελέγχου και κακοποίησης.

Περιλάμβανε εξαναγκασμό σε σεξουαλικές συνευρέσεις με ζιγκολό, με τον επιχειρηματία να τις βιντεοσκοπεί.

Επίσης, της έδινε ναρκωτικές ουσίες και τη χτυπούσε “πολλές φορές το χρόνο”.

Ανέφερε και ότι είχε κρεμάσει μια φίλη της από μπαλκόνι δωματίου ξενοδοχείου που ήταν στον 17ο όροφο, ενώ ήταν πίσω από την ανατίναξη του αυτοκινήτου ενός άνδρα που πίστευε πως φλερτάρει την Βεντούρα.

Επιπροσθέτως, την έβαζε να μεταφέρει το όπλο του στην τσάντα της.

Όταν εκείνη προέβαλε αντιστάσεις, την απειλούσε πως δεν θα κυκλοφορήσει τις δουλειές της και ότι δεν θα πληρώνει για ό,τι την αφορά.

Βάσει πάντα όσων αναφέρει στην αγωγή η Βεντούρα, λίγο πριν το χωρισμό του ζευγαριού το 2018, ο Κομπς εισέβαλε στο σπίτι της και τη βίασε.

Τόνισε πως “έπειτα από χρόνια στη σιωπή και στο σκοτάδι είμαι επιτέλους έτοιμη να πω την ιστορία μου. Να μιλήσω εκ μέρους και προς όφελος άλλων γυναικών που αντιμετωπίζουν βία και κακοποίηση στις σχέσεις τους”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα