Σον Πεν: Γιατί δεν θα μπορούσε σήμερα να υποδυθεί έναν gay ρόλο

Διαβάζεται σε 3'
Σον Πεν
Σον Πεν Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Ο Σον Πεν μίλησε για την τελευταία ταινία από την οποία έχει καλές αναμνήσεις και η “δυστυχία” στα κινηματογραφικά πλατό.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Σον Πεν (Sean Penn) μιλώντας για τη “δυστυχία” που βίωνε επί 15 χρόνια αλλά και τις τελευταίες καλές του αναμνήσεις στα κινηματογραφικά πλατό.

Μιλώντας πρόσφατα στους New York Times, ο Σον Πεν δήλωσε ότι η ταινία “Milk” του 2008 ήταν “η τελευταία φορά που πέρασα καλά” σε κινηματογραφικό πλατό, προσθέτοντας πως “πέρασα 15 χρόνια δυστυχισμένος σε γυρίσματα“.

Ενώ ο Πεν αποθεώθηκε από τους κριτικούς και κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού χάρη στην ερμηνεία του ως ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος πολιτικός Harvey Milk, δήλωσε στους Times ότι σήμερα δεν θα μπορούσε να υποδυθεί έναν τέτοιο ρόλο, με τη συζήτηση για τους στρέιτ ηθοποιούς που παίζουν queer χαρακτήρες να είναι ιδιαίτερα “καυτή” στο Χόλιγουντ.

Ο Σον Πεν παραλαμβάνει το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του ως ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων Χάρβεϊ Μιλκ στη βιογραφική ταινία "Milk"
Ο Σον Πεν παραλαμβάνει το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του ως ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων Χάρβεϊ Μιλκ στη βιογραφική ταινία "Milk" Mark J. Terrill, File/AP Photo

“Όχι, δεν θα μπορούσε να συμβεί σε μια τέτοια εποχή”, δήλωσε ο Πεν σχετικά με το εάν θα μπορούσε να παίξει τον Harvey Milk το 2024.

Είναι μια εποχή τεράστιας υπερβολής. Είναι μια άτολμη και άκομψη πολιτική απέναντι στην ανθρώπινη φαντασία.

Όσο για τα 15 “δυστυχισμένα χρόνια” του στα κινηματογραφικά πλατό, ο Σον Πεν είπε ότι αυτό συνέβαινε επειδή ένιωθε ότι “ένας ηθοποιός που έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι γνωστός ηθοποιός και πληρώνεται καλά [και] έχει ηγετική θέση σε μια ταινία και πρέπει να εμφανίζεσαι με ενέργεια και να είσαι ο σωματοφύλακας του σκηνοθέτη με κάποιο τρόπο”.

Προσποιούμουν ότι τα περνούσα όλα αυτά και αυτό ήταν εξαντλητικό“, εξήγησε. “Κυρίως αυτό που σκεφτόμουν ήταν απλά, ‘Τι ώρα είναι; Πότε θα τελειώσουμε;’… Ήμουν σίγουρος ότι είχε τελειώσει, αλλά δεν ήξερα πώς θα συντηρούσα το σπίτι μου ή θα ταξίδευα ελεύθερα ή άλλα τέτοια πράγματα αν σταματούσα”, είπε.

Ο Πεν συνέχισε να παίζει, παρόλο που δεν του άρεσε πια να βρίσκεται στα πλατό – μέχρι που η φίλη του και συνάδελφός του ηθοποιός Ντακότα Τζόνσον του έστειλε το σενάριο για τη νέα τους ταινία, “Daddio“. Στην ταινία πρωταγωνιστούν μόνο οι δύο ηθοποιοί και στο επίκεντρο βρίσκεται μια νεαρή γυναίκα που μπαίνει σε ένα ταξί για το αεροδρόμιο και έχει μια συζήτηση που της αλλάζει τη ζωή με τον οδηγό, έναν φιλόσοφο του δρόμου από το Hell’s Kitchen της Νέας Υόρκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα