Στάθης Σταμουλακάτος: Όταν πέθανε η μητέρα μου είπα “ή πηδάς από τον 5ο όροφο ή συνεχίζεις”

Διαβάζεται σε 3'
Στάθης Σταμουλακάτος
Στάθης Σταμουλακάτος glomex

Πτυχές της προσωπικής και οικογενειακής ιστορίας του μοιράστηκε με τους τηλεθεατές του “Στούντιο 4” ο Στάθης Σταμουλακάτος.

Ο Στάθης Σταμουλακάτος βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (17/10) στην εκπομπή της ΕΡΤ “Στούντιο 4” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε άγνωστα στους περισσότερους γεγονότα της ζωής του, που θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι βγαλμένη από τη μυθοπλασία.

Με την υποκριτική να μπαίνει στη ζωή του όντας αρκετά μεγάλος, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, “όταν ήμουν μικρός μου άρεσε να αλητεύω πολύ, χανόμουν για δύο, τρεις μέρες και δεν με έβρισκε κανένας”, ο Στάθης Σταμουλακάτος εκμυστηρεύτηκε ότι “ψαχνόταν” για χρόνια, μέχρι που πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός.

Μάλιστα, η πρώτη του δουλειά την οποία έκανε για 28 χρόνια, ήταν κούριερ, κάτι που για τον ίδιο είχε επίσης μία “αλητεία”, αφού πάνω σε ένα μηχανάκι γύριζε όλο το λεκανοπέδιο και αισθανόταν με αυτό τον τρόπο ελεύθερος.

“Επιδίωκα να είμαι ‘αόρατος’, ήταν καλό γιατί είναι μία πολύ μοναχική δουλειά. Ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια που έκανα μία καθαρά ταχυδρομική δουλειά, ήμουν μόνος μου στις γειτονιές”, είπε ο Στάθης Σταμουλακάτος.

Ο ηθοποιός μίλησε στη συνέχεια για την οικογένειά του και για τον ετεροθαλή αδελφό του, τον οποίο αποκάλυψε πως γνώρισε στην κηδεία του πατέρα του.

“Έχω τον Θανάση, έναν ετεροθαλή αδελφό από τον δεύτερο γάμο του πατέρα μου, που τον γνώρισα στην κηδεία του πατέρα μου. Τότε ήταν 20-22. Ήξερε για μένα και εγώ ήξερα για αυτόν, απλά δεν έκανε κάποιος κάποια κίνηση. Ήταν πολύ περίεργο, να πάω να του συστηθώ και να του πω ‘είμαι ο αδελφός σου’. Συστηθήκαμε στην κηδεία του πατέρα μας”, είπε, σημειώνοντας πως ποτέ δεν κράτησε κακία στον πατέρα του και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η μητέρα του η οποία ποτέ δεν είπε τίποτα κακό για εκείνον.

“Η μητέρα μου ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Όταν πέθανε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου και βέβαια εκείνη τη μέρα τα αμφισβήτησα όλα. Έβαλα ‘Χ’ σε όλα. Θρησκείες, ιστορίες… έσβησαν όλα. Άλλαξα και εγώ σαν άνθρωπος. Από μικρές προσωπικές επιλογές, μέχρι βαθύτερα υπαρξιακά θέματα. Την κρατάω ακόμα αυτή τη στάση και έχουν περάσει 21 χρόνια. Ήταν τόσο καταλυτική στιγμή στη ζωή μου”, είπε μεταξύ άλλων.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα