Σταύρος Σβήγκος για ομόφυλα ζευγάρια: “Ακούμε άρρωστες απόψεις, με μίσος και φόβο”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Σταύρος Σβήγκος
Ο Σταύρος Σβήγκος GLOMEX

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής “Στούντιο 4” βρέθηκε ο Σταύρος Σβήγκος, όπου αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων, όπως αυτό του γάμο ομοφύλων.

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4», βρέθηκε την Τρίτη (16/5) ο Σταύρος Σβήγκος.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε σε όλους και όλα, από την καριέρα και τον γιο του έως την ακρίβεια και το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Συνέχεια (σ.σ. βρίσκομαι σε οικονομική δεινότητα). Πολλές φορές και στο παρελθόν όταν ξεκινούσα αυτήν τη δουλειά. Μπορεί να έκανα δουλειές, να μου έρχονταν κάποια χρήματα, αλλά δεν είχα συνηθίσει ότι θα είναι για έξι μήνες και άλλους έξι θα είσαι άνεργος. Ακόμα προσπαθώ να το αντιληφθώ. Από την άλλη, στο δικό μας επάγγελμα μπορεί να κάνεις μία χρονιά που να έχει αρκετά οικονομικά οφέλη, αλλά ταυτόχρονα έρχεται η εφορία και σου λέει είμαστε συνέταιροι. Δώσε μου το 47%. Μα το ξόδεψα. Ε τότε μου το χρωστάς. Δουλεύεις μετά γιατί χρωστάς αυτό και για να ξεχρεώσεις το επόμενο. Θεωρώ τρομερή αδικία το πως λειτουργεί το κράτος απέναντι στους εργαζόμενους» είπε αρχικά ο Σταύρος Σβήγκος.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Σβήγκος υποστήριξε πως «όλοι έχουμε οικονομικές δυσκολίες. Και εμένα οι εργοδότες μου και κάποια συμβόλαια που μπορεί να έχω, μπορεί να μου πούνε ότι φτάσαμε στο όριο και θα σε καθυστερήσουμε. Αν είναι εντάξει γενικότερα και δεν είναι κακοί εργοδότες, το κατανοείς».

Ο ίδιος τόνισε πως θέλει να περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί παρέα με τον γιο του: «Θα τον πάρω μαζί στη δουλειά, πολλές φορές έρχεται μαζί μου στη δουλειά. Έχω βοήθεια για τις ώρες που μπορεί να μην μπορώ να πάω να τον πάρω εγώ από το σχολικό. Έχω τη βοήθειά μου γενικότερα. Επιδιώκω να είμαστε πολλές ώρες μαζί. Η εβδομάδα που δεν έχω τον γιο μου είναι ωραία, μου λείπει και ταυτόχρονα βρίσκω χρόνο για μένα, για πράγματα που δεν έχω χρόνο να κάνω όσο είμαι μαζί του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Σταύρος Σβήγκος εξέφρασε την άποψή του για το γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Τις έχω πει τις θέσεις μου, αγάπη να υπάρχει σε μία οικογένεια […] Όλη αυτή η συζήτηση θεωρώ πως έχει πάρει πολύ παραπάνω προσοχή, ακούμε άρρωστες απόψεις, άσχημες απόψεις με μίσος και φόβο γιατί τους τρομάζει η αλλαγή, η διαφορετικότητα. Όταν ακούω τέτοιες απόψεις με μαυρίζουν, υπερασπίζομαι εννοείται τη θέση μου. Δεν θα τα βάλω μαζί σου που έχεις διαφορετική άποψη, θα τα βάλω με έναν άνθρωπο που έχει δημόσιο λόγο, που θα βγει, θα τα πει και θα τρομοκρατήσει κόσμο» είπε.

Αρκετές φορές, όπως μοιράστηκε, οι απόψεις του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, οι οποίες έφτασαν μέχρι και στο οικογενειακό του περιβάλλον. «Τη λέω την άποψή μου. Σίγουρα έχω πληρώσει πολλά πράγματα (επειδή λέω την άποψή μου) αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό μου. Δεν με ενδιαφέρει, έχω ακούσει τόσα πολλά πράγματα με τις απόψεις που έχω. Ο καθένας έχει την άποψή του. Έχω απάντηση στο γιατί μπορεί να νοιάζει κάποιον τι άποψη έχω εγώ. Τον νοιάζει η άποψή μου γιατί δεν έχει δική του ζωή. Τον τρομάζουν οι δικές μου απόψεις ίσως, ή το καινούργιο ή κάτι που είναι έξω από τη νόρμα του».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα