Σταύρος Ζαλμάς: Η συνάντηση με τον πατέρα Παΐσιο και η συμβουλή για την προσευχή

Σταύρος Ζαλμάς: Η συνάντηση με τον πατέρα Παΐσιο και η συμβουλή για την προσευχή
Ο Σταύρος Ζαλμάς στο The 2Night Show glomex

Για τη δύναμη της πίστης αλλά και την παλαιότερη συνάντηση με τον πατέρα Παΐσιο μίλησε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Ζαλμάς στην τηλεοπτική του συνάντηση με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Καλεσμένος στο The 2Night Show του ΑΝΤ1 της Δευτέρας βρέθηκε για πρώτη φορά ο Σταύρος Ζαλμάς και ο γνωστός ηθοποιός μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό της εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου όσα δεν γνωρίζαμε για εκείνον μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Ζαλμάς αναφέρθηκε στη δύναμη της πίστης, εξηγώντας πως κατανοεί τους ανθρώπους που είναι πολύ προσκολλημένοι, όχι όμως τον φανατισμό και θυμήθηκε μια παλαιότερη συνάντηση που είχε με τον πατέρα Παΐσιο σε μια από τις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος.

“Έχω γνωρίσει τον πατέρα Παΐσιο και έχουμε κουβεντιάσει μερκές φορές. Πήγαινα συχνά με φίλους στο Άγιο Όρος γιατί μας άρεσε η περιπέτεια της πεζοπορίας και αυτή η ζωή στα μοναστήρια που θύμιζε το βιβλίο το “Όνομα του Ρόδου” και ήταν πολύ γοητευτικό να κουβεντιάσεις με κάποιους μοναχούς και κάποια στιγμή περνώντας ρωτήσαμε πού είναι ο πατέρας, μάς έδειξαν και πήγαμε. Υπήρχαν διάφοροι άνθρωποι που περίμεναν κάτω από δέντρα σαν να τους είχε τοποθετήσει και μας μίλησε αμέσως. Μιλήσαμε για πάρα πολλά πράγματα και φτάσαμε κάποια στιγμή στο θέμα της πίστης και της προσευχής και μου λέει ‘να τους βλέπετε όλους αυτούς, είναι άνθρωποι αγράμματοι οι οποίοι δεν ξέρουν τίποτα. Ούτε να προσευχηθούν δεν ξέρουν και μου λένε ‘αισθάνομαι κάποια στιγμή ότι θέλω να προσευχηθώ, τι να κάνω;’. Ξέρετε τι τους λέω; Όταν δεν ξέρουν να πουν προσευχή και αισθάνονται την ανάγκη να προσευχηθούν, τους λέω, θα λέτε ένα τραγούδι με νόημα. Αυτό με άφησε άναυδο. Πιο ακομπλεξάριστη, ελεύθερη, ευφάνταστη και ανοιχτή στο σύμπαν κουβέντα δεν περίμενα να ακούσω”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα