Στράτος Διονυσίου: Η προφητεία, η φυλάκιση και η μεγάλη αγάπη για τον ιππόδρομο

Στράτος Διονυσίου: Η προφητεία, η φυλάκιση και η μεγάλη αγάπη για τον ιππόδρομο
Τα αδέρφια Στέλιος, Άγγελος και Διαμαντής Διονυσίου glomex

Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής Διονυσίου θυμήθηκαν άγνωστες ιστορίες για τον μεγάλο λαϊκό βάρδο, Στράτο Διονυσίου αποκαλύπτοντας πτυχές της προσωπικότητάς του που λίγοι γνώριζαν.

Μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (04/05) ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής Διονυσίου οι γιοί του σπουδαίου Έλληνα τραγουδιστή και συνθέτη Στράτου Διονυσίου και αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας και της ζωής του.

Την αρχή έκανε ο Άγγελος Διονυσίου λέγοντας πως ο Στράτος Διονυσίου, ο οποίος αντιμετωπίστηκε σαν “εθνικός θησαυρός” κατάφερε να γίνει σύμβολο, καθώς “ήταν ένας άνθρωπος από πολύ φτωχή οικογένεια και με αγώνα και θυσίες άφησε την οικογένειά του, κατέβηκε στην Αθήνα μόνος του, το κυνήγησε και ανταμείφθηκε. Φυσικά είχε και το ταλέντο”.

Με τη σύγκριση να είναι αναπόφευκτη αφού και οι τρεις γιοι του ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, τόνισα πως έχουν αποδεχτεί πως ο πατέρας τους έχει γράψει ιστορία ως τραγουδιστής και δεν φιλοδοξούν να τον “φτάσουν” αλλά να τον “τιμήσουν”, ενώ συμφωνούν με τα σχόλια του τύπου ‘και να τους στύψεις και τους τρεις, Στράτο δεν θα βγάλουν‘, λέγοντας ότι το γνωρίζουν καλά αυτό.

“Τον ακούω και τραγουδάει και λέω ‘πώς το έκανε αυτό’ και πάω να το κάνω και εγώ και δεν βγαίνει”, είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Διονυσίου και ανέφερε πως έχει κάνει ειρήνη με αυτό μέσα του.

Τα τρία αδέλφια αναφέρθηκαν στην πιο τραγική περίοδο για εκείνους που έφυγε ο αγαπημένος τους πατέρας και τη στιγμή που η ίδιοι ενημερώθηκαν για τον θάνατο του.

“Στην κηδεία του πατέρα μας είχαν έρθει δύο κυρίες και είπαν στη μαμά ότι 4 οικογένειες, οι δύο δικές τους και άλλες δύο, τις συντηρούσε ο Στράτος. Τα σχολεία τους, τις ανάγκες του σπιτιού, τα νοίκια, με όλα. Αυτό δεν το ξέραμε, ούτε και η μητέρα μας”, είπε ο Άγγελος Διονυσίου.

“Ενώ ο θάνατος της αδελφής τους ήταν ένα γεγονός που ο Στράτος Διονυσίου σίγουρα δεν θα άντεχε αν ζούσε“, όπως είπε ο Άγγελος Διονυσίου: “Ο Στράτος είχε τεράστια αδυναμία στην αδελφή μας την Τασούλα. Ευτυχώς που δεν έζησε να την δει να πεθαίνει, δεν θα το άντεχε. Θα είχε αφήσει βέβαια παρακαταθήκη για ακόμη 30 χρόνια.

Τώρα θα ήταν 87, εγώ πιστεύω ότι θα τραγουδούσε ακόμα. Φαντάζεστε πόσα ακόμα τραγούδια θα είχε πει;” και ανέφερε πως ο πατέρας του ήταν τρυφερός κι έκανε καντάδες στη μητέρα τους όταν ήταν μόλις 16 ετών: “Είχε γράψει ένα χαρτάκι στη γιαγιά μας, που του φώναζε να φύγει, ότι μια μέρα εγώ την κόρη σου θα την έχω βασίλισσα, γιατί θα γίνω μεγάλος τραγουδιστής”, κάτι που τελικά συνέβη.

Οι γιοι του μίλησαν και για τη φυλάκιση του Στράτου Διονυσίου και την παραμονή του στις Αγροτικές Φυλακές της Τίρυνθας, κάτι που τον πλήγωσε ιδιαίτερα, ωστόσο και εκεί βρήκε τον τρόπο και μέσα από τη φυλακή ηχογράφησε τον δίσκο με τον τίτλο “Πάλι μαζί μας”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα