Taylor Swift: Έδιωξαν άστεγους από το Εδιμβούργο για να χωρέσουν οι “Swifties”

Διαβάζεται σε 2'
Taylor Swift
Taylor Swift performs at the Paris Le Defense Arena as a part of her Eras Tour concert in Paris, Thursday, May 9, 2024. () 2024 Lewis Joly/AP Photo

Δημοσίευμα του BBC αποκαλύπτει πως οι αρχές της Σκωτίας απομάκρυναν άστεγους για να χωρέσουν οι θαυμαστές της Taylor Swift που ταξίδεψαν στο Εδιμβούργο για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους star.

Η παντοδυναμία της Τέϊλορ Σουίφτ (Taylor Swift) έχει και αρνητικές προεκτάσεις.

Δημοσίευμα του BBC News αναφέρει πως πολλοί άστεγοι απομακρύνθηκαν από το Εδιμβούργο για να “κάνουν χώρο” για τους τουρίστες και θαυμαστές της σούπερ σταρ ενόψει της συναυλίας της Τέιλορ Σουίφτ στην πόλη.

Η φιλανθρωπική οργάνωση για τη στέγαση “Shelter Scotland“, δήλωσε ότι αρκετοί άστεγοι που υποστηρίζει στάλθηκαν με ταξί στο Αμπερντίν και τη Γλασκώβη εν μέσω έλλειψης καταλυμάτων, ενώ σε ένα άτομο προσφέρθηκε προσωρινή διαμονή στο Νιούκαστλ!

Η οργάνωση δήλωσε ότι είναι “κατάφωρη αδικία” να βρίσκονται οι άστεγοι σε “άμεσο ανταγωνισμό” με τους τουρίστες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Εδιμβούργου δήλωσε ότι συνεργάζεται με τα πληγέντα νοικοκυριά για την εξεύρεση “κατάλληλων, εναλλακτικών καταλυμάτων”.

Η φιλανθρωπική οργάνωση για τη στέγαση δήλωσε ότι οι άνθρωποι που κηρύσσονται άστεγοι στο Εδιμβούργο και στους οποίους συνήθως θα προσφερόταν προσωρινή στέγαση, όπως ξενοδοχεία, στέλνονται εκτός της πόλης λόγω της σοβαρής έλλειψης καταλυμάτων που προκαλείται από την επερχόμενη συναυλία.

Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχουν στοιχεία για απομάκρυνση αστέγων από τα καταλύματα όπου ήδη διαμένουν.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, υπάρχει νομική υποχρέωση για τους ανθρώπους που δηλώνονται άστεγοι στη Σκωτία να τους προσφέρεται προσωρινή στέγαση έκτακτης ανάγκης, και αυτό μπορεί να είναι σε ξενοδοχεία.

Το συμβούλιο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για στέγαση τον περασμένο Νοέμβριο, επικαλούμενο αριθμούς ρεκόρ αστέγων, σοβαρή έλλειψη κοινωνικών κατοικιών και αυξανόμενο κόστος ιδιωτικής ενοικίασης και ανέφερε ότι η χρήση τουριστικών καταλυμάτων για νοικοκυριά αστέγων ήταν αποτέλεσμα αυτής της έκτακτης ανάγκης.

Η Τέϊλορ Σουίφτ θα πραγματοποιήσει τρεις συναυλίες στο στάδιο Murrayfield του Εδιμβούργου τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο της περιοδεία της “The Eras Tour” και όπως αναφέρει το BBC, εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές αναμένεται να ταξιδέψουν στην πόλη, με τον ανταγωνισμό για τα δωμάτια των ξενοδοχείων να είναι ήδη μεγάλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα