Τέιλορ Σουίφτ: Οι “Swifties” έκαναν… σεισμό. Αληθινό

Διαβάζεται σε 2'
Taylor Swift
Taylor Swift 2024 Lewis Joly/AP Photo

Οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ που παρακολούθησαν τη συναυλία της διάσημης pop star στη Σκωτία χόρεψαν τόσο δυνατά που προκάλεσαν σεισμική δραστηριότητα.

Η παντοδυναμία της Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) δεν αρκείται μόνο στα αμέτρητα ρεκόρ που σπάει σε βραβεία, πωλήσεις και περιοδείες, αφού πλέον η ίδια εξελίσσεται σε… φυσικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι χιλιάδες θαυμαστές που παρακολούθησαν τις συναυλίες της Σουίφτ στη Σκωτία ενεργοποίησαν τα μόνιτορ σεισμών και προκάλεσαν σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε μίλια μακριά από το μέρος στο οποίο γινόντουσαν στο Εδιμβούργο, ανακοίνωσε σήμερα το British Geological Survey (BGS).

Φορώντας αστραφτερά, πολύχρωμα ρούχα, εμπνευσμένα από διαφορετικές μουσικές περιόδους της δισκογραφίας της Αμερικανίδας ποπ σταρ, πάνω από 70.000 θαυμαστές της, ή όπως ονομάζονται “Swifties”, συνέρρευσαν για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες της διάσημης τραγουδίστριας και τραγουδοποιού στο πλαίσιο της περιοδείας της Eras Tour στο στάδιο Μάρεϊφιλντ.

Μάλιστα, η συναυλία της Παρασκευής πιστεύεται ότι ήταν το πιο πολυπληθές σόου στην ιστορία της Σκωτίας, το οποίο η Σουίφτ περιέγραψε ως τον “πιο άγριο τρόπο για να καλωσορίσεις ένα κορίτσι στην πόλη σου“.

Ο χορός τους είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί σεισμική δραστηριότητα στους σταθμούς παρακολούθησης σεισμών που βρίσκονται 6 χιλιόμετρα μακριά από το μέρος αυτό, ανακοίνωσε το βρετανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών.

Αν και με μικρή διαφορά, το βράδυ της Παρασκευής ήταν η πιο ενεργητική συναυλία, όταν οι “Swifties” μετακίνησαν το έδαφος κατά 23,4 ν.μ.

Παρόμοιο ήταν το μοτίβο που ακολουθήθηκε και στις τρεις συναυλίες που έδωσε η Τέιλορ Σουίφτ, με τα τραγούδια της “Ready For It?”, “Cruel Summer” και “Champagne Problems” να έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα της βραδιάς, διευκρίνισε το BGS.

Παρόμοια σεισμική δραστηριότητα είχε καταγραφεί σε προηγούμενες συναυλίες της στο Σιάτλ και το Λος Άντζελες, με την πρώτη να προκαλεί σεισμική δραστηριότητα ισοδύναμη με σεισμό 2,3 βαθμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παγκόσμια περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ με τίτλο “The Eras Tour” είναι η πιο προσοδοφόρα περιοδεία συναυλιών παγκοσμίως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα