Θάλεια Ματίκα: “Ας τελειώσει κάποια στιγμή το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol”

Θάλεια Ματίκα: “Ας τελειώσει κάποια στιγμή το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol”
Θάλεια Ματίκα glomex

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη συνέντευξη που ξεσήκωσε αντιδράσεις και διευκρίνισε ποιο ήταν το νόημα πίσω από τις δηλώσεις ότι δεν θέλει να ασχολείται με τις οικιακές δουλειές.

Η Θάλεια Ματίκα βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι της Τετάρτης (05/04) στο “Στούντιο 4” της ΕΡΤ σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για την οικογένειά της, τον σύζυγό της Τάσο Ιορδανίδη, την επαγγελματική της διαδρομή και τις δυσκολίες που συνάντησε.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όταν η ίδια αποφάσισε να μιλήσει για τη γυναικεία χειραφέτηση και θέλησε να ξεκαθαρίσει ποιο ήταν το νόημα πίσω από τις δηλώσεις της, το οποίο παρερμηνεύτηκε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στις αρχές του χρόνου στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, η Θάλεια Ματίκα είχε δηλώσει πως δεν θέλει να ασχολείται με οικιακές δουλειές, καθώς όπως είχε εξηγήσει, “είναι επαγγελματικός προσανατολισμός. Δεν διάλεξα αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, γι’ αυτό και πληρώνονται. Η μητέρα μου ως δικηγόρος έκανε και τις δουλειές του σπιτιού και το έβλεπα αυτή την εικόνα, να γίνεται χίλια κομμάτια, είχα σκεφτεί ότι η γυναίκα δεν είναι φτιαγμένη γι’ αυτό. Όταν έχει μια άλλη ιδιότητα που τής απορροφά μεγάλο μέρος της ημέρας, δεν είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει και σε αυτό”.

Είχε πει δηλαδή το προφανές. Ότι οι δουλειές στο σπίτι δεν είναι γένους θηλυκού και πως δεν θα πρέπει να αποτελούν ακόμα και σήμερα, υποχρέωση μόνο των γυναικών, καθαρά εξαιτίας και μόνο του φύλου.

Διευκρινίζοντας τι ήθελε να πει τότε, η ηθοποιός ανέφερε πως “ήθελα να πω ότι όταν μία γυναίκα επαγγελματίας δίνει μια συνέντευξη, θεωρείται πολύ δεδομένη μια τέτοια ερώτηση σε σχέση με έναν άνδρα και το τι θα πει μια γυναίκα έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από το τι θα πει ένας άνδρας. Αυτό που ήθελα στο τέλος της ημέρας ήταν να μιλήσω για τη χειραφέτηση της γυναίκας και μόνο. Αυτό το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol, ατσαλάκωτης super woman, ας τελειώσει κάποια στιγμή. Ας μοιραστούμε τους ρόλους όπως πρέπει και ας βρει η γυναίκα έστω στη Δύση, γιατί στον υπόλοιπο κόσμο δεν θέλω να συζητήσω τι συμβαίνει, ας προσπαθήσουμε να οδηγηθούμε προς την ισοτιμία”.

Όσο για το αν έλαβε περισσότερα σχόλια από άνδρες ή από γυναίκες, η ίδια σχολίασε πως τα σχόλια ήταν μεικτά, από τους μεν άνδρες οι οποίοι προσπαθούν να υποστηρίξουν τη θέση τους στο σπίτι και από τις δε γυναίκες που το παίρνουν, όπως είπε, στραβά και πιστεύουν ότι δεν πρέπει να τα προσφέρουν όλα αυτά.

Δεν θέλω να θεωρείται θέσφατο για ένα κορίτσι μεγαλώνοντας ότι αυτό είναι μια υποχρέωση στη ζωή της. Τόσο απλά. Και ας μην κάνει άλλη δουλειά. Ισότιμα μέσα σε ένα σπίτι, έχουν κάποιες υποχρεώσεις αυτοί που ζουν μέσα σε ένα σπίτι, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Τόσο απλά, 2023″, δήλωσε στη συνέχεια.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η ηθοποιός μίλησε για τον σύζυγό της, Τάσο Ιορδανίδη, αναφέροντας πως “δε μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς τον Τάσο. Με τα χρόνια αυτό γίνεται πιο δυνατό. Τον έχω ανάγκη. Είναι η συντροφικότητα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό πράγμα αυτό. ‘Εχω αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη 14χρονη πορεία μου με τον Τάσο. Το βασικό είναι ότι δε γκρινιάζω πλέον για τα μικρά πράγματα ενώ είμαι ένας άνθρωπος που από τη φύση του γκρινιάζει. Με τον Τάσο έμαθα να κρατάω τις δυνάμεις μου για τις σημαντικές δυσκολίες της ζωής. Ο Τάσος έχει λίγο φρενάρει τον παρορμητισμό του”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα