Τι έχουν τα έρμα τα ‘παλάτια’ και δεν πωλούνται; Οι Celebrities κάνουν ‘σκόντο’ για να ξεφορτωθούν τα πολυτελή σπίτια τους

default image

Όσο και να... πέσουν οι επώνυμοι στη Μεγάλη Βρετανία, δεν βρίσκεται ο πολυπόθητος αγοραστής και έτσι μένουν με το κλειδί της βίλας στο χέρι.

Πριν από πολλά χρόνια η κρατική τηλεόραση προέβαλε μια μεξικάνικη τελενοβέλα με τίτλο “Και οι πλούσιοι κλαίνε”. Αυτός λοιπόν ο τίτλος ταιριάζει γάντι για τους επώνυμους στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι τα έχουν βρει “σκούρα” να πουλήσουν τα υπερπολυτελή σπίτια τους. Ε, εντάξει, κανείς δεν ισχυρίστηκε πως πρέπει να οργανώσουμε επειγόντως “Μαραθώνιο αγάπης” για τους άτυχους Celebrities.

Από την άλλη, είναι εντυπωσιακό πως δεκάδες επώνυμα ακίνητα στη χώρα παραμένουν απούλητα και βαραίνουν για μήνες ή και χρόνια τους ιδιοκτήτες τους που θέλουν να τα ξεφορτωθούν και έτσι μειώνουν χωρίς φειδώ την τιμή. Για όλα “φταίει” ο George Osbourne, αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail. Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας αύξησε τα τέλη μεταβίβασης για πολυτελείς κατοικίες. Φόροι που ενδέχεται να προσθέσουν ακόμη και ένα εκατομμύριο λίρες (κάτι περισσότερο σε ευρώ) επιπλέον στην τιμή ενός ακινήτου με αξία πέριξ των 10 εκατ. λιρών.

“Η αγορά πολυτελών ακινήτων έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τις κυβερνητικές πολιτικές τους τελευταίους 18 μήνες” αναφέρει Βρετανός μεσίτης. Κι αυτό γιατί οι αγοραστές προσπαθούν να μεταβιβάσουν το υπέρογκο τέλος στον πωλητή, αναγκάζοντάς τον να μειώσει την τιμή του ακινήτου. 

 

Ο ηθοποιός και η σύντροφός του Jane Fallon απέκτησαν αυτό το σπίτι στο Hampstead έναντι 3,4 εκατ. λιρών το 2006. Στη συνέχεια του “πρόσθεσαν” χλιδή και αξία, προσθέτοντας μια σουίτα αναψυχής στο ισόγειο με πισίνα, η οποία και κόστισε 1 εκατ. επιπλέον. Παρά την ανακαίνιση όμως, το σπίτι δεν φαίνεται να προσελκύει για την ώρα αγοραστές. Το ζευγάρι διαθέτει μια ακόμη έπαυλη, όχι ιδιαίτερα μακριά από το σημείο, αλλά και δύο διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη.

Δύσκολοι καιροί για σόλο καριέρες και πρώην μέλη boyband με έφεση σε παραισθησιογόνες ουσίες. Ο Robbie εκτός από τα άλμπουμ του, τελευταία δυσκολεύεται να πουλήσει και το σπίτι του. Απέκτησε την έπαυλη το 2008 και επιχείρησε να την “ξεφορτωθεί” μόλις ενάμιση χρόνο μετά. Τα 7,5 εκατ πάντως φάνηκαν πολλά στους αγοραστές και έτσι το οίκημα δεν πουλήθηκε ποτέ. Η έπαυλη μπήκε και πάλι προς πώληση, αυτή τη φορά με τιμή χαμηλότερη κατά 2 εκατ. λίρες.

Μισό εκατομμύριο κάτω η τιμή της υπερπολυτελούς κατοικίας του ποδοσφαιριστή που παραμένει στα αζήτητα από το Φλεβάρη. Ο Cole αγόρασε το σπίτι με την πρώην σύζυγό του Cheryl και το μετέτρεψε σε ολόκληρη πολιτεία με σινεμά, καζίνο, εσωτερική πισίνα και ολόκληρα δωμάτια-ντουλάπες. Ο ίδιος διαμένει τώρα στις ΗΠΑ, αφού αγωνίζεται για την LA Galaxy.

Ο frontman των Oasis προσπαθεί να πουλήσει την οικία του στο Ανατολικό Λονδίνο από τον Οκτώβρη. Η βίλα διαθέτει ξεχωριστό γυμναστήριο, κήπο και πέντε υπνοδωμάτια. “Αν υπάρχουν τίποτα πλούσιοι Ρώσοι που διαβάζουν αυτό το κείμενο, ας μου κάνουν ένα τηλέφωνο παρακαλώ” σημείωσε ο ίδιος ο Gallagher παραδεχόμενος πόσο δύσκολο αποδεικνύεται τελικά να πουλήσει το σπίτι.

Η καλλονή έχει ρίξει ανελέητα το κασέ του σπιτιού της, αφού το οίκημα στο Tyringham είναι για πώληση από το 2013 χωρίς καμιά τύχη. Με παραμυθένιους κήπους και ένα αχανές πάρκο, η οικογένεια φαίνεται πως έχει ξοδέψει εκατομμύρια στην ιδιοκτησία, τα οποία και δεν μοιάζει πιθανό να πάρει πίσω ποτέ.

Ο Άγγλος άσσος της μπάλας αγόρασε τη βίλα οκτώ υπνοδωματίων στο Northumberland το 2009. Το πωλητήριο έχει καρφωθεί από το Σεπτέμβρη μπροστά στην έπαυλη χωρίς αποτέλεσμα, πράγμα που οδήγησε τον ποδοσφαιριστή να μειώσει την τιμή. Διαθέτει προπονητικό κέντρο, σινεμά και γυμναστήριο, αλλά είναι “αχούρι” μπροστά στο νέο σπίτι της οικογένειας Campbell, αξίας 20 εκατ. λιρών.

Βρίσκεται προς πώληση περισσότερο από έναν χρόνο, από το Φεβρουάριο του 2015. Ο διάσημος σεφ που αναμένει το πέμπτο παιδί του, αγόρασε όπως πληροφορούμαστε ένα νέο σπίτι στο βόρειο Λονδίνο προς 8,95 εκατ. βρετανικές λίρες και θα ήθελε να “ξεφορτωθεί” το σπίτι της φωτογραφίας που αγόρασε το 2000, αντί 7,5 εκατ. λιρών. Με άλλα λόγια, ο αγαπητός κατά τα άλλα σεφ, όχι απλά θέλει να βρει αγοραστή, αλλά και να βγάλει κέρδη 4 εκατ σχεδόν από τη μεταπώληση του οικήματος. Χμμμ, δύσκολο!!!

 

Ο διάσημος “μάγος” που λύγιζε κουτάλια, Uri Geller βαρέθηκε τον μουντό καιρό της Μεγάλης Βρετανίας και θέλει να μετακομίσει στο Τελ Αβίβ. Η πολυτελής του κατοικία στο Berkshire έχει μπει, εις μάτην, προς πώληση από τον Οκτώβρη του 2015. Το εννέα δωματίων υπερπολυτελές οίκημα με τα μπάνια που σε ρωτούν “πως προτιμάτε το μπάνιο σας” και έναν θρόνο φτιαγμένο από λυγισμένα κουτάλια, σινεμά, γυμναστήριο, πισίνα και τζακούζι, αλλά και ελικοδρόμιο αναμένει το νέο του ιδιοκτήτη.

ΠΗΓΗ DAILYMAIL

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα