Τζον Κλιζ: Αναλαμβάνει εκπομπή κατά του “cancel culture” και μας προειδοποιεί ότι θα σοκαριστούμε

Τζον Κλιζ: Αναλαμβάνει εκπομπή κατά του “cancel culture” και μας προειδοποιεί ότι θα σοκαριστούμε
Ο John Cleese Amel Emric/AP Photo

Οικοδεσπότης εκπομπής κατά της "κουλτούρας ακύρωσης" για το δεξιό κανάλι GB News ετοιμάζεται να γίνει ο θρύλος του Monty Python, Τζον Κλιζ και προειδοποιεί ότι θα μιλήσει για όλα όσα λογοκρίνονται.

Παρουσιαστής στο δεξιό τηλεοπτικό κανάλι GB News ετοιμάζεται να γίνει από την επόμενη χρονιά, ο γνωστός ηθοποιός και θρύλος του “Monty Python”, Τζον Κλιζ, υποστηρίζοντας ότι οι θεατές θα πρέπει να είναι “έτοιμοι να σοκαριστούν” από τα θέματα που θα καλύψει.

Ο Βρετανός ηθοποιός βρέθηκε στο πρόγραμμα του BBC, “Radio 4 Today” και επιβεβαίωσε πως αναλαμβάνει την παρουσίαση εκπομπής, αναφέροντας πως “υπάρχει ένας τεράστιος όγκος σημαντικών πληροφοριών που λογοκρίνονται, τόσο στην τηλεόραση όσο και στον Τύπο. Στη νέα μου εκπομπή, θα μιλήσω για πολλά. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να σοκαριστείτε“.

Ερωτηθείς πώς προέκυψε η εκπομπή στο GB News, ο ίδιος είπε: “Με πλησίασαν και δεν ήξερα ποιοι ήταν… Και μετά συνάντησα έναν ή δύο από τους ενδιαφερομένους από το GB News και δείπνησα μαζί τους και τους συμπάθησα πολύ. Και αυτό που μου είπαν ήταν ότι ο κόσμος λέει ότι είναι δεξιό κανάλι, όμως είναι ένα κανάλι ελεύθερης έκφρασης”.

Ο Κλιζ συνέχισε λέγοντας ότι το BBC δεν θα του πρότεινε ποτέ μία αντίστοιχη εκπομπή και πως ακόμα κι αν το έκανε ο ίδιος θα είχε αρνηθεί καθώς όπως είπε, “δεν θα περνούσαν πέντε λεπτά στην πρώτη εκπομπή χωρίς να ακυρωθώ ή να λογοκριθώ”.

Ερωτηθείς για το εάν η ελευθερία του λόγου πρέπει να επεκτείνεται σε όσους διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με θέματα δημόσιας υγείας, ο Κλιζ είπε: “Αν υπάρχει πραγματική απάντηση σε κάτι τέτοιο, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει. Αυτή είναι το ζητούμενο, να εκθέσουμε τα γεγονότα, ακολούθως να έχουμε ελαφρώς διαχωρισμένες απόψεις και να έχουμε ένα σωστό επιχείρημα για αυτό, αλλά όχι να προσπαθείς να αποφύγεις μια δημόσια συζήτηση”.

Ο Τζον Κλιζ θα βρίσκεται στο πλευρό του παρουσιαστή του GB News, Andrew Doyle, ο οποίος στο παρελθόν έγραφε σενάρια για τον δημοσιογράφο φανταστικών ειδήσεων Jonathan Pie.

Σημειώνεται ότι το δεξιό κανάλι GB News διερευνάται από τη ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης Ofcom για το εάν οι ισχυρισμοί σχετικά με τον αντίκτυπο των εμβολίων Covid παραβιάζουν τον κώδικα μετάδοσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα