Chat στο Facebook: Ορμάτε!

default image

Η Άννα Δρούζα ανανέωσε με το STAR για ακόμα ένα χρόνο και έτσι ένα θέμα που μας έκαιγε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, έκλεισε

Διαδίκτυο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 80% των συνδέσεων ίντερνετ που έχουν οι πολίτες της Ε.Ε, είναι broadband (το 2005 το ποσοστό ήταν 50%). Ο αριθμός των πολιτών της Ε.Ε που πλέον μπαίνει και σερφάρει στο ίντερνετ είναι 250 εκατ., λίγο παραπάνω δηλαδή από το συνολικό πληθυσμό της. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως υπάρχει ακόμα ένα 40% Ευρωπαίων πολιτών που δεν έχουν καμία σχέση με το διαδίκτυο.

Σκάι
Η σειρά ντοκιμαντέρ που προβάλλει ο Σκάι κάθε Σάββατο βράδυ, ‘ Σουρικάτες: παμπόνηρες συμμορίες ‘, απέσπασε το βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής σειράς στο 31ο ετήσιο International Wildlife Film Festival.

Yahoo!
Μια χαρά τα πήγε η Yahoo! το πρώτο τρίμηνο του 2008 και τα καθαρά κέρδη της ήταν 542 εκατ. δολάρια, πολύ περισσότερα από ότι αναμενόταν. Όπως και να ‘χει όμως η πρόταση της Microsoft για εξαγορά παραμένει και φαίνεται αρκετά δύσκολο για να αποφευχθεί.

23 Απριλίου
Δεν είναι τυχαίο το ότι έχει επιλεγεί από την Ουνέσκο η σημερινή μέρα ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου . Σαν σήμερα το 1616 πέθαναν οι Γουΐλιαμ Σέξπιρ και ο Μιγκέλ Θερβάντες.

Facebook
Ξεκίνησε στην Ελλάδα η σταδιακή εφαρμογή της υπηρεσίας “chat” στο Facebook και τα σχόλια είναι κατ’ αρχάς θετικά. Θυμίζει έντονα τα καλά και λειτουργικά στοιχεία της IM αντίστοιχης υπηρεσίας του Google και δη το Gmail chat.

Chat
Έχει φυσικά δυνατότητα online/offine, pop-in/pop-out, ιστορικό συζητήσεων, να βλέπεις τους φίλους σου με το όνομα, το εικονίδιο και το ξεχωριστό μήνυμά τους. Τα emoticons είναι τα απολύτως βασικά ενώ ιδιαίτερα χρηστική είναι η υπηρεσία αναζήτησης πάνω από τις επαφές για αν βρίσκεις αμέσως αυτόν που θέλεις να συνομιλήσεις. Όταν κάποιος σου μιλάει σε ειδοποιεί με το γνωστό “τρεμούλιασμα” ενώ την ώρα που μιλάτε βλέπεις και τυχόν προσθήκες στο news-feed του. Εξίσου καλή και η σηματοδότηση για το πόσες φορές σου έχει γράψει κάποιος σε παράθυρο που δεν έχεις ενεργό.

OnLine
Αν είχα την αντίστοιχη υπηρεσία της δημοφιλέστατης MSN ή Yahoo!, θα ανησυχούσα διότι ένας πολύ δυνατός παίκτης μόλις μπήκε στην αγορά με ένα πολύ εύχρηστο προϊόν. Όσοι από εμάς πάντως θέλουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να μας κάνει τη ζωή πιο απλή και όχι πιο περίπλοκη, δεν μπορούμε παρά να προβληματιστούμε από το “άλλο ένα ανοιχτό παράθυρο” που μας κρατάει online.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Το δικαιούται η Γάτα γιατί είχε προβλέψει τις ‘Γέφυρες του Τζίγγερ’ από την Κυριακή.

Nova
Με ανακοίνωσή της η Nova ενημέρωσε τους συνδρομητές της για τη μετάδοση των playoffs της Superleague. Συγκεκριμένα:
‘Τον Ιούλιο του 2007, η SuperLeague μας προσέγγισε για να ενισχύσουμε τον προτεινόμενο νέο θεσμό των playoffs. H NOVA από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε οικιοθελώς με την SuperLeague για την ενίσχυση αυτού του θεσμού. Από τότε έως σήμερα, καταλήξαμε δυο φορές σε συμφωνία, η οποία στη συνέχεια ανατράπηκε χωρίς πάντως δική μας ευθύνη. Τελευταία και πρόσφατη πρότασή μας προς την SuperLeague είναι να αποδοθεί προς αυτήν το σύνολο του πρόσθετου καθαρού διαφημιστικού εσόδου που θα προκύψει για την NOVA από τα playoffs. Χθες Δευτέρα 21 Απριλίου, η SuperLeague απέρριψε την οικιοθελή προσφορά μας για την ενίσχυση των playoffs, 36 μόλις ώρες πριν την έναρξη της διεξαγωγής τους. Αυτή η τελευταίας στιγμής ξαφνική εξέλιξη καθιστά προς το παρόν πρακτικά αδύνατη για την NOVA και χωρίς καμία δική της ευθύνη την προβολή και τηλεοπτική εκμετάλλευση των playoffs’.

Μπάλα
Δεν ξέρουμε πάντως κατά πόσο απασχολούν τα παραπάνω ένα συνδρομητή της Nova που πληρώνει και περιμένει να δει τα παιχνίδια των πλέι οφ. Το συμπέρασμα είναι πως, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο δεν θα μεταδοθεί. Το Άρης – Παναθηναϊκός το μεταδίδει η ΝΕΤ στις 19.00.

Champions League
Έριξε τους τόνους ο Σωτηρακόπουλος και το γκολ της Λίβερπουλ χθες το πανηγύρισε πιο ήπια. Το παιχνίδι το είδαν στο ITV περισσότεροι από 10 εκατ. τηλεθεατές.
Σήμερα Τετάρτη στις 21.45 στη ΝΕΤ, Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μαύρα Μεsάνυχτα

25άρια και 30άρια κάνει η σειρά του MEGA, σύμφωνα με την AGB. Πα μαλ.

STAR
Η Άννα Δρούζα ανανέωσε με το STAR για ακόμα ένα χρόνο και έτσι ένα θέμα που μας έκαιγε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, έκλεισε.

Πράσινοι
Το “πράσινο” σάιτ Grist έδωσε τα εύσημα στη Νάταλι Πόρτμαν για το ενδιαφέρον της για τους γορίλες της Ρουάντα και την προώθηση των λαμπτήρων χαμηλής ενέργειας και τη χαρακτήρισε ως την σταρ που είναι η πιο καλή φίλη του περιβάλλοντος. Άλλοι αστέρες που έχουν τιμηθεί είναι οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κάμερον Ντιάζ, Τζούλια Ρόμπερτς, Μπρατ Πιτ. Ως οι χειρότεροι παρουσιάζονται οι Ντέιβιντ Μπέκαμ για τις πολλές πτήσεις που παίρνει κάθε χρόνο, η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ γιατί “πέταξε” 250 καλεσμένους στο γάμο της και οι Spice Girls για τα ιδιόκτητα τζετ τους (με στοιχεία από το IMDB).

ΑΝΤ1
Το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 γράφει πως σήμερα στις 23.20 έχει την εκπομπή του Ευαγγελάτου, ‘Αποδείξεις’. Για τέτοια είμαστε πασχαλιάτικα; Για κλούβια αυγά, ληγμένα τσουρέκια, πειραγμένα κοκορέτσια και αλλοδαπά αιγοπρόβατα;

Φωτό της ημέρας
Η NASA έδωσε χθες στο κοινό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, δέκα από τις καλύτερες φωτογραφίες που έχουν τραβήξει αστροναύτες. Δείτε τις εδώ όλες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα