Δικαίωση για τους χρήστες του IE

default image

Μια έρευνα που αποδείκνυε ότι οι χρήστες του Internet Explorer έχουν χαμηλότερο IQ τελικά αποδείχτηκε απάτη. Διαβάστε το περιεχόμενο της "έρευνας" (Pic)

Φάρσα αποδείχτηκε υποτιθέμενη έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι χρήστες του Internet Explorer έχουν χαμηλότερο Δείκτη Νοημοσύνης (IQ) από όσους προτιμούν άλλο browser, όπως τον Firefox.

Πίσω από την εν λόγω έρευνα, που αναδημοσίευσαν σωρηδόν μεγάλα ειδησεογραφικά ΜΜΕ, όπως το το BBC και το CNN, υποτίθεται πως βρισκόταν μία μυστηριώδης εταιρεία από τον Καναδά, η “ApTiquant”.΄

Τελικά όπως αποδείχτηκε η ιστοσελίδα της εταιρείας έχει συσταθεί μόλις προσφάτως και οι φωτογραφίες του προσωπικού της είναι κλεμμένες από μια άλλη υπαρκτή εταιρεία στη Γαλλία αφού άλλαξαν τα ονόματα.

 

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της απάτης ενώ το BBC επικοινώνησε με τη Γαλλική εταιρεία η οποία ήταν ενήμερη για την απάτη αλλά δεν ήξερε κάτι παραπάνω για την καναδική εταιρεία ή ποιος κρύβεται πίσω από τη φάρσα.

Σύμφωνα με την έρευνα-μαϊμού, υποτίθεται ότι περίπου 100.000 χρήστες του Ιντερνετ δέχτηκαν να κάνουν τεστ ευφυΐας και “αποδείχθηκε” ότι ο δημοφιλέστατος browser Internet Explorer προτιμάται από όσους έχουν “σχετικά χαμηλό IQ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα