Δυο μήνες μόνο

default image

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, οι χώρες της Ε.Ε ενεργοποίησαν 19 εκατoμμύρια συνδέσεις ευρυζωνικού διαδικτύου μέσα στο 2007

Ανακοίνωση 24

Διαβάστε εδώ την
ανακοίνωση του ‘24′ για τη σημερινή απεργία.

Στο Ιράκ
Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από τη μέρα που οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ. Ο απολογισμός μέχρι τώρα λέει 3.990 Αμερικανοί νεκροί, ενώ από την πλευρά του Ιράκ, από 150 χιλ. μέχρι 1 εκατ. νεκροί πολίτες, αστυνομικοί κλπ., ανάλογα ποιος μετράει. 210 είναι οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε media που σκοτώθηκαν στο Ιράκ τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ αγνοείται η τύχη 15 που είχαν απαχθεί.


ALPHA

Δύο μήνες έμεινε στη δεύτερη θητεία του στον ALPHA ο Βασίλης Θωμόπουλος. Ο τελευταίος δεν είναι πια Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της Τηλεόρασης του ALPHA καθώς υπέβαλε την παραίτησή του. Και την προηγούμενη φορά πάντως δύο μήνες είχε μείνει μόνο (Ιούλιο με Σεπτέμβριο 2007).

Facebook

Ο τομέας πάνω στον οποίο συγκεντρώνει πολλές ενστάσεις το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης είναι δίχως αμφιβολία η διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν προσθήκες για να ρυθμίζεις καλύτερα ποιος βλέπει τι. Πλέον μπορείς ελέγχεις ακριβώς τι επιτρέπεται να βλέπουν και τι όχι, ένας προς ένας οι φίλοι σου. Επίσης σου δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζεις τι βλέπουν όχι μόνο οι φίλοι σου αλλά και οι φίλοι των φίλων σου. Κατόπιν θα μπουν και οι φίλοι των φίλων των φίλων των φίλων σου (λέμε εμείς).

Facebook 2

Σε λίγες μέρες αναμένεται να λανσαριστεί από το Facebook μια νέα υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων ανάμεσα στους χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας. Τα μηνύματα θα είναι άμεσα (Instant Messaging Service) όπως γίνεται δηλαδή ανάμεσα σε αυτούς που χρησιμοποιούν το Gmail, το MSN κλπ.

Διαδίκτυο
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, οι χώρες της Ε.Ε ενεργοποίησαν 19 εκατ. συνδέσεις ευρυζωνικού διαδικτύου μέσα στο 2007, δηλ. περισσότερα από 50 χιλιάδες νοικοκυριά τη μέρα και όσο αφορά την διεισδυτικότητα, η Ευρώπη έχει αυτή τη στιγμή καλύτερα νούμερα από ΗΠΑ και Ιαπωνία. Οι χώρες που κάνουν την καλύτερη δουλειά στην διεισδυτικότητα του γρήγορου ίντερνετ είναι οι Σουηδία, Δανία, Ολλανδία και Φινλανδία, ενώ ακολουθούν Μ. Βρετανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία.

Εγκυκλοπαίδειες

Τη Wikipedia την ξέρετε όλοι. Υπάρχουν και άλλες όμως online εγκυκλοπαίδειες που χρησιμοποιούν και αυτές την τεχνολογία wiki, αλλά είναι γεμάτες ψεύτικες, προβοκατόρικες αλλά αστείες ειδήσεις και λήμματα. Δείτε πιο κάτω μερικές από αυτές (οι 2 πρώτες είναι στα γερμανικά):
Kemelopedia
Stupidedia
Falsipedia
Uncyclopedia
Illogicopedia

Starcraft
Πέρασε ένας χρόνος από τότε που η Blizzard ανακοίνωσε πως έχει στα σκαριά το ‘Starcraft II’. Ακόμα και σήμερα, στην ερώτηση πότε θα βγει το παιχνίδι, η απάντηση από τη Blizzard είναι ‘όταν είναι έτοιμο’. Δείτε στο επίσημο σάιτ μερικά καινούργια βιντεάκια, wallpapers και άλλα ωραία.

Απώλειες
Μετά τον θάνατο του Anthony Minghella, σκηνοθέτη των ‘The English Patient’, ‘The Talented Mr. Ripley’, ‘Cold Mountain’, σε ηλικία 54 ετών, από τη ζωή έφυγε και ο συγγραφέας του ‘2001: A Space Odyssey’, Arthur C. Clarke .

LOST

Φαίνεται πως τελικά ο τέταρτος κύκλος του Lost δεν θα έχει 16 επεισόδια όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά 13. Τους τσάκισε η απεργία των σεναριογράφων. Ο τέταρτος κύκλος ολοκληρώνεται στις ΗΠΑ στις 22 Μαΐου.

Απεργία;
Μετά τις διαμαρτυρίες και την οργή των απεργών, ο ALPHA σταμάτησε στο 70′ περίπου της μετάδοσης του αγώνα ΟΦΗ – Ατρόμητος, τον σχολιασμό από Κύπριο δημοσιογράφο. Το παιχνίδι Λάρισα – Θρασύβουλος πιο πριν είχε σχολιασμό, ενώ το Ηρακλής – Ολυμπιακός δεν είχε, όπως και το Παρτιζάν – Παναθηναϊκός στον Σκάι.

Απεργία ε;
Γιατί λήφθηκε η απόφαση να απεργήσουν σήμερα Πέμπτη μόνο τα ηλεκτρονικά μέσα και όχι οι εφημερίδες; Μα για να υπάρχει αύριο ενημέρωση από αυτές (μη πάει το μυαλό σας πως η ιστορία έγινε για να προλάβουν να κλείσουν τα κυριακάτικα φύλλα που έχουν και τη μεγαλύτερη σημασία για αυτούς). Και σήμερα ποιός ενημερώνει, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό;

Κακαουνάκης

Ότι παραιτήθηκε από τον Alpha τη Δευτέρα το βράδυ είναι γνωστό. Μένει να δούμε αν θα μείνει σταθερός στην απόφαση του ή αν θα τον πείσουν να παραμείνει στο σταθμό. Σαν ‘τραβάτε με κι ας κλαίω’ μας φαίνεται πάντως.

Στο Μαρόκο
Θυμόσαστε την ιστορία με εκείνο τον Μαροκινό (Fouad Mourtada) που είχε λογαριασμό στο Facebook στο όνομα ενός πρίγκηπα της χώρας. Φυσικά καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση… Τελικά όμως του δόθηκε χάρη από τον βασιλιά, πάνω στην επέτειο της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ και όλοι είναι πλέον ευχαριστημένοι. Φίλοι, συγγενείς, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χρήστες του διαδικτύου.

Νέες κινηματογραφικές ταινίες

Before The Devil Knows You Are Dead – Δραματικό θρίλερ του Σίντνεϊ Λιούμετ με τους Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ίθαν Χοκ.
Diary of the Dead – Τζορτζ Ρομέρο, ζόμπι, τι άλλο θέλετε;
Doomsday – Τρόμου επιστημονικής φαντασίας με τους Ρόνα Μίτρα, Μπομπ Χόσκινς, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ.
U2 3D – Τρισδιάστατη συναυλία των U2.
Διόρθωση – Κοινωνική ταινία για το ρατσισμό, του Θάνου Αναστόπουλου.
Η Νύχτα των Ηλιοτροπίων – Ισπανικό θρίλερ.
Be Kind Rewind – Αμερικανική κωμωδία με τον Τζακ Μπλακ.
The Game Plan – Κωμωδία με τον Ροκ.

ΕΣΡ
Το ποσό των 70 χιλ. ευρώ καλείται να πληρώσει το Extra 3 για τη μαγνητοφώνηση και δημοσιοποίηση της συνομιλίας των Καμπουράκη και Χίου. Στο MEGA δεν το είδαν το περίφημο DVD για το οποίο συζητούσαν οι δύο δημοσιογράφοι, οπότε εντάξει δεν πληρώνουν τίποτα…

RADIO 24
Σήμερα στην εκπομπή του, από τις 20.00 ως τις 22.00, ο ‘Μπαμ Τριαλαριλαρό βάρκα γιαλό’ θα επιχειρήσει να δώσει απάντηση στο ερώτημα ‘Beatles ή Rolling Stones’.

Φωτό της ημέρας
Διαδηλωτές έχουν ντυθεί σαν κρατούμενοι του Γκουαντάναμο Μπέι, μπροστά από τον Λευκό Οίκο, για να διαμαρτυρηθούν για τα 5 χρόνια εισβολής/παρουσίας των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Υ.Γ

Στις 16.00, πάμε για την 4η εκπομπή στο RADIO 24 με τον Φρέντο. Περιμένουμε βροντερό παρόν από εσάς και πλήθος μηνυμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα