Ελευθερία ή Σταθερότητα;

default image

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για το BBC, με δείγμα 11.344 ανθρώπων σε 14 χώρες, το 40% προτιμά ηρεμία και σταθερότητα από την πλήρη ελευθερία του Τύπου

ΔΟΛ

Η νέα αθλητική εφημερίδα του ΔΟΛ, με τίτλο, ‘Ομάδα’, θα κάνει την εμφάνισή της από τον καινούργιο χρόνο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν καθημερινό σχόλιο οι Παύλος Τσίμας, Γιάννης Πρετεντέρης και Σταύρος Θεοδωράκης.

Σινεμά
Εδώ μπορείτε να δείτε το πόστερ της ταινίας ‘ Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ‘.

Gmail
Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο, μόνο που αυτή τη φορά είναι λίγο βαρετό. Πατάς εδώ και διαβάζεις τις οδηγίες για να πεις και εσύ τη δικιά σου Gmail ιστορία. Να πεις δηλαδή κάτι έξυπνο ή αστείο για το πως το χρησιμοποιείς και να ανεβάσεις κι ένα βίντεο στο YouTube.

SPORT 24
Το Νοέμβριο ξεκίνησε μια πρωτοποριακή υπηρεσία προς το κοινό μας, η παροχή καθημερινού Αθλητικού Δελτίου Ειδήσεων σε μορφή βίντεο . Τα πιο σημαντικά αθλητικά νέα και εξελίξεις της ημέρας προβάλλονται σε οπτικοακουστική μορφή, έχουν μέγιστη διάρκεια τα 2 λεπτά και ανανεώνονται συνεχώς από τη συντακτική ομάδα του SPORT 24. Μόνο για το μήνα Νοέμβριο, η υπηρεσία είχε μεγάλη ανταπόκριση καθώς κατά μέσο όρο 2500 φορές τη μέρα οι αναγνώστες του SPORT 24 επέλεξαν να ενημερωθούν μέσω (και) του βίντεο, ενώ έσπασε το φράγμα των 100.000 θεάσεων!

ΕΡΤ
Το πολύ θετικό με το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ που λέγαμε και χθες, είναι το γεγονός πως τα προγράμματα που είναι ήδη διαθέσιμα είναι ένα μικρό ποσοστό (1%) μπροστά σε αυτά που πρόκειται να ανέβουν και να εμπλουτίσουν το έργο. Όρεξη, νοσταλγία και χρόνο να έχουμε, για να τα βλέπουμε.

Τύπος
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του BBC, με δείγμα 11.344 ανθρώπων σε 14 χώρες, το 40% προτιμά την σταθερότητα και την ηρεμία από την πλήρη ελευθερία του Τύπου. Το ποσοστό 60% που προτιμά το αντίθετο, ουσιαστικά “χτίστηκε” από χώρες της Δυτ. Ευρώπης, τις ΗΠΑ, τη Βενεζουέλα, την Κένυα, τη Ν. Αφρική. Στις Ινδία και Ρωσία οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες προτιμούν τη σταθερότητα από την ελευθερία του Τύπου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως και το γεγονός πως μόλις το 29% από αυτούς που πήραν μέρος στην έρευνα, από τις ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γερμανία, πιστεύουν πως τα ΜΜΕ στη χώρα τους κάνουν σωστή δουλειά και παρουσιάζουν τα νέα ως έχουν και με εγκυρότητα. Εμείς τι θέλουμε, έχετε αναρωτηθεί;

TV
Προτελευταία εκπομπή σήμερα Τρίτη για το ‘Αλ Τσαντίρι’ στον Alpha και το ποσοστό θα παραμείνει ψηλά μια και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέρντερ είναι στο SuperSport1 και όχι στη ΝΕΤ. Πάντως το κρατικό κανάλι θα το δείξει σε μαγνητοσκόπηση το παιχνίδι, στις 23.45.

ALPHA
‘Υπέροχα Πλάσματα’ πάλι δεν έχει σήμερα και μετά το Λαζόπουλο θα μεταδοθεί το ‘Κουτί της Πανδώρας’. Ελπίζουμε να μη γίνει ότι πέρυσι με το ‘Παρά Πέντε’ αλλά προς τα εκεί βαδίζει το πράγμα. Η εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη θα ασχοληθεί με το θέμα «Ασθενείς – πειραματόζωα σε δημόσια νοσοκομεία» και πως κυκλώματα γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών πραγματοποιεί επικίνδυνα πειράματα εις βάρος της υγείας ανυποψίαστων ασθενών.

ALPHA2
Τελικά χειρότερα γίνονται τα πράγματα από ότι με το ‘Παρά Πέντε’. Σύμφωνα με το Δ.Τ του Alpha, η σειρά ‘Υπέροχα Πλάσματα’ δεν θα μεταδοθεί ούτε την ερχόμενη Τρίτη.

Άμυνα Ζώνης
Είδε και απόειδε η πολύπαθη σειρά της ΝΕΤ, Άμυνα Ζώνης, με τα παιχνίδια του Κυπέλλου Ουέφα κάθε Πέμπτη και έτσι πάρθηκε η απόφαση να αλλάξει κανάλι και ημέρα ώστε να έχει ένα σταθερό ραντεβού με τους τηλεθεατές. Από αρχές του έτους λοιπόν θα τη βλέπουμε στην ΕΤ κάθε Παρασκευή στις 22.00.

MEGA
Στη σημερινή εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη θα δούμε τη ζωή στο Άγιο Όρος από διαφορετικές πλευρές και όπως την έζησε ο έμπειρος δημοσιογράφος τις 3 μέρες που έμεινε εκεί.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Ο Ελεύθερος για τη φιλανθρωπία.

Στο ίντερνετ
Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Immem , η οποία επικεντρώνεται στη μουσική και τα βίντεο κλιπ, ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία του πλανήτη Universal και πλέον θα έχει πρόσβαση σε ολόκληρο το μουσικό της κατάλογο. Οι χρήστες του Immem θα μπορούν να ακούν καλλιτέχνες, όπως οι Kanye West, Amy Winehouse, Black Eyed Peas, Gwen Stefani, The Killers, Maroon 5, δωρεάν, δεν θα μπορούν όμως να κατεβάσουν τα τραγούδια τους.

Φωτό της ημέρας
Πάει και η Κορέα .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα