Ελεύθερος Τύπος και Πρωταγωνιστές

default image

Όταν τέλειωσε η συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη με την Κωνσταντίνα Κούνεβα πόναγε όλο μας το σώμα, όλο μας το είναι. Μια πραγματική πρωταγωνίστρια

Ε.Τ η επιστροφή

Τρίτη προσπάθεια από σήμερα για τον Ελεύθερο Τύπο και το κοντέρ πάλι μηδένισε. Νο. 1 φύλλο λοιπόν (αναφορά στην ταυτότητα ότι ο Ε.Τ ιδρύθηκε από τον Άρη και τη Λίλιαν Βουδούρη), επιστροφή στο παλιό λογότυπο (με μια web πινελιά) και σε μια πιο συντηρητική όψη γενικότερα. Η προχωρημένη ισπανική αισθητική αποχώρησε και τη θέση της πήρε κάτι πιο ελληνικό και πιο απλό, που όμως είναι καθαρό και ευχάριστο.

Με μια πρώτη ματιά ο Ε.Τ των Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκου, είναι μια χαρά εφημερίδα και θα βρει πολλούς φίλους καθώς στο χώρο που κινείται υπάρχει ο Αδέσμευτος και η Απογευματινή. Πολλές σελίδες Πολιτική με φρέσκες συνεντεύξεις, πλούσια Αθλητική κάλυψη (καθότι Δευτέρα βέβαια) με συνέντευξη Καραγκούνη και ενδιαφέρον άρθρο για το Δημήτρη Παπαδόπουλο, μικρή έμφαση στην Οικονομία. Ακόμα, Ελλάδα, Κόσμος, Life, TV, Τέχνες.

Το σάιτ δεν είναι ακόμα έτοιμο, καλό το μότο ‘Έχουμε λόγο’.
Μη βιαστείτε να κρίνετε πως ο Ε.Τ επιστρέφει στο παρελθόν. Το πρώτο φύλλο δείχνει πως συνεχίζει την πορεία του με λιγότερο φαντεζί στιλ, αλλά από την άλλη δεν γυρίζει στη δεκαετία του ‘90.

Grazia
Τέλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ένθετο γυναικείο περιοδικό Grazia και η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με την οποία προσφερόταν μια φορά το μήνα, δεν θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα και το 2010.

Ποδόσφαιρο γυναικών
Ποιόν Έλληνα ποδοσφαιριστή σας θυμίζει η Νο. 15 του βίντεο ; Πολύ ξύλο η άτιμη.

Πρωταγωνιστές
Αυτή η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη δεν ήταν απλά μια γροθιά στο στομάχι. Όταν τέλειωσε χθες το βράδυ, πόναγε όλο μας το σώμα, όλο μας το είναι. Η Βουλγάρα εθνογράφος, κατά ανάγκη καθαρίστρια, Κωνσταντίνα Κούνεβα, είναι μια σύγχρονη φιλόσοφος που τα πιστεύω της και ο λόγος που αρθρώνει σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Μια πραγματική Πρωταγωνίστρια. Χάρη στην άρτια συνέντευξη που πήρε ο Θεοδωράκης, χωρίς λαϊκίστικα τρικ, ακόμα και αυτοί που δεν ήξεραν τίποτα για την άτυχη γυναίκα, τώρα πια γνωρίζουν και με το παραπάνω για την οδύσσεια που πέρασε και το μεγαλείο της ψυχής της.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Ο Ελεύθερος Τύπος με την ευχή να μακροημερεύσει αυτή τη φορά.

Αντρίλα
14 πράγματα για άντρες (μόνο για άντρες).

Guerrilla
Απολαυστικές ανατρεπτικές διαφημίσεις.

Κατροκινητά
Σημαντική είδηση για όσους έχουν καρτοκινητά.

Firefox
Πέντε χρόνια κλείνει σήμερα Δευτέρα ο απόλυτα επιτυχημένος web browser της Mozilla, Firefox . 330 εκατ. άνθρωποι τον έχουν κατεβάσει και το χρησιμοποιούν. Αυτοί ξέρουν.
Εδώ οι ευχές.

Google Street View
Μερικά από τα καλύτερα στιγμιότυπα.

Φωτό της ημέρας
Είκοσι χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Αμέτρητα τα αφιερώματα σε τηλεοπτικά κανάλια και ένθετα εφημερίδων. Διαβάστε εδώ του NEWS 24|7.
Πολύ ενδιαφέρον και με πλήθος φωτογραφιών αυτό της Daily Mail, απίθανο αυτό που έκανε το CNN. Ακόμα, Guardian , NY Times , Deutsche Welle .
Στην αναμονή ασφαλώς για το φωτογραφικό αφιέρωμα του Boston.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα