Επιστροφή στο 1984

default image

Στην Μ. Βρετανία σκέφτονται να δώσουν τη δυνατότητα στις υπηρεσίες ασφαλείας να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα χρηστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης

Ένθετα

Σύμφωνα με πληροφορίες (sic) μέσα στο 2009, το περιοδικό Harper’s Bazaar μετακομίζει στον Ελεύθερο Τύπο από την Καθημερινή της Κυριακής. Η τελευταία, στη θέση του εξ Αμερικής περιοδικού μόδας, θα αφομοιώσει την, ανεξάρτητη μέχρι τώρα, Γυναίκα.

Joost
Όχι ότι παρακολουθείτε Joost , πάντως για όσους ενδιαφέρονται έγινε facelift στην ιστοσελίδα.

Στη Ρωσία
Η δικηγόρος Καρίνα Μοσκαλένκο εκπροσωπεί την οικογένεια της δολοφονημένης δημοσιογράφου Άννα Πολιτσόβσκαγια . Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της τελευταίας είναι 3 άντρες. Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη η δικηγόρος δηλητηριάστηκε με σφαιρίδια υδράργυρου που είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο της. Η δόση ήταν μικρή ώστε να τις προκαλέσουν μόνο πονοκεφάλους και ναυτία και ήταν απλά μια προειδοποίηση. Η ζωή της ασφαλώς κινδυνεύει, ενώ η δίκη καθυστερεί να ξεκινήσει.

Apple
Όταν ο Στιβ Τζομπς μιλάει, οι φανατικοί της Apple κάθονται προσοχή. Διαβάστε εδώ πως είδε το ΜΕΝ 24 την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple.

Στο Νησί
Στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας σκέφτονται να δώσουν τη δυνατότητα στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας να συλλέγουν πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα χρηστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Facebook και Bebo, αλλά και σάιτ που φιλοξενούν online gaming. Οι αρχές δεν αρκούνται στα e-mail, τα τηλέφωνα και τα SMS που κατασκοπεύουν, τώρα προχωρούν και πιο μέσα με την αιτιολογία ότι προσπαθούν να εντοπίσουν παιδόφιλους, εμπόριο ναρκωτικών, απαγωγές κλπ. Κάνουν όμως μόνο αυτό; Καλά http://en.wikipedia.org/wiki/Nineteen_Eighty-Four τα έλεγε ο Όργουελ πριν 70 χρόνια.

Mad in Metro
Το μουσικό κανάλι MAD και η free-press εφημερίδα metro ενώνουν τις δυνάμεις τους και βγάζουν την πρώτη δωρεάν εφημερίδα για τη μουσική. Θα κυκλοφορήσει τέλη Νοεμβρίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο και Λάρισα.

Eurovision
Έγινε η παρουσίαση, είδαμε το Sakis, καλή επιτυχία. Ο 54ος διαγωνισμός τραγουδιού πραγματοποιείται στις 12, 14 και 16 Μαΐου στη Μόσχα και στην τηλεοπτική παρουσίαση είναι το δίδυμο της χαράς, αδερφές Μαγγίρα. Πιο βαρετό δεν γίνεται.

ΝΕΤ
Σήμερα στις 23.00 ξεκινά για 5η χρονιά η εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα, ‘Ουδείς Αναμάρτητος’.

Μουσική
Απολαυστικό το νέο βίντεο κλιπ του Moby, που παραπέμπει σε πορνοταινία των 80′ς.

Εφημερίδες
Εκτός της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής που επαναλανσάρεται στις 9 Νοεμβρίου, σε μικρές αισθητικές αλλαγές προχώρησε και το Βήμα. Για λίφτινγκ ετοιμάζεται και η Espresso της Κυριακής μεθαύριο με μότο ‘Κάτι παραπάνω από εφημερίδα’.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
‘Mπλέξαμε’, ‘τρέχουμε’, ‘μπέρδεμα’. Εμάς μας άρεσε πιο πολύ το Vissini Store και η The Match .

Free Press
Athens Voice  
LiFO  
FAQ

Μη χάσετε το X-Press της LiFO αυτής της εβδομάδας. Γροθιά στο πρόσωπο (κάτω κάτω λέει και καλά λόγια για εμάς – ευχαριστούμε θερμά)

Τηλεθέαση
Στο 53,5% τελικά το προχθεσινό Αλ Τσαντίρι Νιουζ, με 2,7 εκατ. τηλεθεατές. Στο 21% το Grey’s Anatomy μια και ο κόσμος όσο το παρακολουθεί τόσο του αρέσει.
Update. Το ματς της Εθνικής με την Ελβετία έκανε 41,6% και το είδαν περισσότεροι από 2 εκατ. τηλεθεατές.

Γυναίκες

Η Αντελίνα Τζολί είναι για το ΜΕΝ 24 η πιο σέξι γυναίκα στον πλανήτη.

Στο ίντερνετ
Το μήνα Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τη Nielsen, το Google είχε 127 εκατ. μοναδικούς χρήστες. Στη δεύτερη θέση η Microsoft με 120,9, στην τρίτη η Yahoo! με 116,7. Η Time Warner είχε 95, η News Corp. 79 εκατ.

Φωτό της ημέρας
Φαίνεται πως το πρόβλημα του Μπους το έχουν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα