Έχουν ακόμα πολλά ψωμιά να φάνε τα μπλογκς

default image

Το σίριαλ των τελευταίων εβδομάδων ολοκληρώθηκε άδοξα για τη Microsoft. Ο κολοσσός της πληροφορικής δεν κατάφερε να εξαγοράσει τη Yahoo!

Μπλογκς

Σύμφωνα με έρευνα σε 10 χώρες από την GlobeScan και υπό την αιγίδα των Reuters, BBC και Media Center, το ίντερνετ μπορεί να κερδίζει συνέχεια έδαφος αλλά έχει ακόμα δρόμο να διανύσει μέχρι να το εμπιστευτεί ο κόσμος για την πληροφόρησή του. Το 82% από τους 10 χιλιάδες ερωτηθέντες είπε πως εμπιστεύεται την κρατική του τηλεόραση, ενώ το 75% δήλωσε το ίδιο για τις εφημερίδες στη χώρα του. Το 67% εμπιστεύεται το ραδιόφωνο και το 56% τα διεθνή δορυφορικά κανάλια. Το 25% δήλωσε πως εμπιστεύεται τα blogs για την ενημέρωση του, ενώ αντίθετα νοιώθει το 23%.

Έκθεση Βιβλίου
Η 31η Γιορτή Βιβλίου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, διαρκεί από τις 8 ως τις 20 Μαΐου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα βρούμε 2 ώρες από το χρόνο μας για να πάμε.

Λέμε να δούμε
Τετάρτη στις 23.00, στη ΝΕΤ. Sin City . Αριστούργημα!
Πέμπτη στις 21.00, στο STAR. War of the worlds .

Στις ΗΠΑ
Το σίριαλ των τελευταίων εβδομάδων ολοκληρώθηκε άδοξα για τη Microsoft. Ο κολοσσός της πληροφορικής δεν κατάφερε τελικά να εξαγοράσει τη Yahoo! αφού οι δύο εταιρείες δεν τα βρήκαν, πού αλλού(;), στα λεφτά. Η Microsoft έδινε 33 δολάρια για κάθε μετοχή, η Yahoo! ήθελε 37 και έτσι η αγοραπωλησία δεν προχώρησε. Οι δύο εταιρείες είναι σε μια περίεργη καμπή και αναλύσεις επί αναλύσεων δίνουν και παίρνουν. Στη Google πάντως είναι σίγουρα πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της ιστορίας.

Τζέιμς Μποντ

Όπως και στο προηγούμενο φιλμ (Casino Royale) με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έτσι και σε αυτό (Quantum of Solace) συμβαίνουν διαρκώς περίεργες καταστάσεις και ατυχήματα που καθυστερούν τα γυρίσματα και την πρόοδο της ταινίας. Ήδη τους έχουν κλέψει στα γυρίσματα στη Ν. Αμερική, έχει μαχαιρωθεί ένας τεχνικός και έχει τραυματιστεί ένας κασκαντέρ αφού προηγουμένως έπεσε με την Άστον Μάρτιν μέσα στη θάλασσα. Τα σημάδια δείχνουν πως η ταινία πάει για τεράστια επιτυχία.

Μεγάλοι Έλληνες
Ψηφίσατε ή ακόμα; Έχετε μέχρι την Τετάρτη.

ΜΜΕ και Αθλητισμός
Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων διοργανώνει Ημερίδα με θέμα ‘Μέσα μαζικής επικοινωνίας και αθλητισμός: οι νέοι κανόνες του παιχνιδιού’ την Τετάρτη, 7 Μαΐου 2008. Στόχος της ημερίδας είναι να υπογραμμίσει το νέο περιβάλλον των ΜΜΕ στη μετάδοση αθλητικού περιεχομένου στην ψηφιακή εποχή και ταυτόχρονα να ανοίξει έναν δημιουργικό διάλογο για ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα μετάδοσης. Περισσότερα εδώ .

Iron Man

Τι καλύτερο να ζητήσει ένας παραγωγός; 200 εκατ. δολάρια έχει φέρει στα ταμεία το Iron Man μέσα σε πέντε μέρες και είναι μέχρι τώρα η εμπορική επιτυχία της χρονιάς.

Εξάντας

Πόσα βραβεία πια αυτή η εκπομπή; Στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για τη Θάλασσα στη Ρωσία, ο Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου απέσπασε ακόμα 2 βραβεία. Το βραβείο της καλύτερης ξένης ταινίας για το ντοκιμαντέρ ‘41 λέξεις για το χιόνι’ και το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας για το ‘Η αναμέτρηση στη στέγη του κόσμου’.

ΣΚΑΪ
Υπενθυμίζουμε πως σήμερα Δευτέρα στις 18.45, προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο του 5ου κύκλου του 24.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας

Ο Ελεύθερος για την “απειλή” (Δεν πάω πουθενά) του Αλογοσκούφη. Να πούμε επίσης πως η τιμή της συγκεκριμένης εφημερίδας αυξήθηκε 100% από σήμερα και πλέον στοιχίζει 1 ευρώ.

MEN 24
Για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα, ρίξτε μια ματιά στην κόντρα των Αντζελίνα Τζολί και Μέγκαν Φοξ και αν θέλετε ψηφίστε κιόλας την δικιά σας προτίμηση.

Φωτό της ημέρας

Στιγμιότυπο από την έκρηξη του ηφαιστείου Chaiten στη Χιλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα