H πρώτη φιναλίστ διαγωνισμού ομορφιάς με χιτζάμπ

H πρώτη φιναλίστ διαγωνισμού ομορφιάς με χιτζάμπ
Ιnstagram (sara_iftekhar)

Η Sara Iftekar, από το West Yorkshire θα διεκδικήσει απόψε (5/9) τον τίτλο της “Miss England”. Αν φορέσει το στέμμα, θα γίνει η πρώτη που θα το βάλει πάνω από hijab

Στα χρόνια που υπάρχει διαγωνισμός ομορφιάς, για την ανάδειξη της Miss England ουκ ολίγες είναι οι Μουσουλμάνες υποψήφιες, με hijab που ‘χουν πάρει μέρος. Ουδεμία έφτασε στον τελικό. Η Sara Iftekhar είναι η πρώτη που φτάνει στον τελικό. Απόψε, η Miss Huddersfield 2018  θα διεκδικήσει το στέμμα της “βασίλισσας της ομορφιάς” στο νησί.

Η νικήτρια του αποψινού τελικού, θα προκριθεί για το διαγωνισμό Miss World, που θα διοργανωθεί στην πόλη Sanya, της Κίνας, το Δεκέμβριο. Οι υποψήφιες Μiss England είχαν ως task να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους (social media), για να συγκεντρώσουν χρήματα για το “Beauty for a Purpose”, οργανισμός που στηρίζει η Miss World, με παιδιά που στερούνται βασικών πραγμάτων. Η Sara έγραψε πως “δήλωσα συμμετοχή στο διαγωνισμό, για να δείξω ότι η ομορφιά δεν έχει ορισμό. Όλοι είναι όμορφοι, με κάποιον μοναδικό τρόπο, ανεξάρτητα από το βάρος, τη φυλή, το χρώμα ή τη φιγούρα”. Δημιούργησε τα “eco dresses”, φορέματα από παλαιά υλικά, όπως χάρτινες κούτες και πλαστικές σακούλες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα