Η κακή πλευρά της δημοσιογραφίας

default image

gkphoto_b.jpg
Nτροπή


Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε τροχαίο στο Παρίσι, ένα ντοκυμαντέρ που θα προβληθεί στην αγγλική τηλεόραση στις 6 Ιουνίου (σ.σ. η θλιβερή επέτειος) ονόματι Diana:Τhe Witnesses in the Tunnel σοκάρει ήδη, αφού θα προβάλλει μία φωτογραφία της νεκρής πριγκίπισσας.

Σχόλιο
Αν αυτό μας σοκάρει, τότε θα πρέπει να αισθανόμαστε χειρότερα για το ντοκουμέντο που έδειξε πρώτος ο ANT1 (σ.σ. ακολούθησαν κι οι υπόλοιποι), δείχνοντας μας τα σωστικά συνεργεία να ανασύρουν, τραβώντας από τα πόδια, το άψυχο σώμα μίας γυναίκας, θύμα των ορμητικών νερών του Λούσιου ποταμού. Θα πείτε στην τηλεόραση, το Α και το Ω είναι η εικόνα, αλλά όχι κι έτσι.

Bενεζουέλα

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες βοήθησε στο να μπει λουκέτο στον παλαιότερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας. Το δίκτυο Radio Caracas Television ή RCTV έκλεισε μετά από 53 χρόνια λειτουργίας, μιας και δεν ανανεώθηκε η άδεια του. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του σταθμού, για να διαμαρτυρηθούν για αυτή την απόφαση.

Βox office

Οι κριτικοί καταδίκασαν την τρίτη ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής και αυτό φάνηκε στα ταμεία. Το “ At a World’s End” στο πρώτο τριήμερο προβολής του μάζεψε 112.5 εκ. δολάρια, χωρίς να μπορέσει να καταρρίψει τη συγκομιδή των 135.6 εκ. δολαρίων της δεύτερης ταινία “ Dead Man’s Chest“. Πραγματοποίησε βέβαια το πέμπτο μεγαλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών, νικώντας και το “Shrek the Third” και το “Spider-Man 3″.

ΝΕΤ

Τη φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα (01/06) μεταξύ Αγγλίας (στην οποία επανακλήθηκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ) και Βραζιλίας στο… νέο Γουέμπλεϊ προβάλλει η δημόσια τηλεόραση, σε περιγραφή Ηλία Βλάχου.

ΑΝΤ1

“Τρίζει” η καρέκλα του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Νίκου Ευαγγελάτου; Ο ιδιοκτήτης του ομίλου, Μίνως Κυριακού ζήτησε ανάλυση της MRB για να βρεθεί μία άκρη με τα χαμηλά ποσοστά και η απάντηση ήρθε: Το κοινωνικό δελτίο του δημοσιογράφου συγκινεί τους συνταξιούχους δηλ. άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Κάννες

Ολοκληρώθηκε το περίφημο κινηματογραφικό φεστιβάλ. Ο “Χρυσός” Φοίνικας απονεμήθηκε στη ρουμανική παραγωγή “ 4 Months, 3 Weeks and 2 Days” του Κριστιάν Μουνγκουί, σε μία ευαίσθητη ταινία που καταπιάνεται με το ταμπού θέμα της έκτρωσης. Δεύτερη (βραβείο Grand Prix) ταινία αναδείχθηκε το “ Mourning Forest” της Γιαπωνέζας Ναόμι Καουάζε και το βραβείο της κριτικής επιτροπής μοιράστηκε στο αυτοβιογραφικό φιλμ “ Persepolis” της Ιρανής Μαριάν Σατραπί και το “ Silent Light” του Μεξικάνου Κάρλος Ρεϊγκάδας. Αναλυτικά οι νικητές εδώ.

Eπέτειος

Το περασμένο Σάββατο (26/05) γιορτάστηκε με λαμπρότητα η 100η επέτειος γέννησης του Μάριον Ρόμπερτ Μόρισον, τον οποίο ο κόσμος γνώρισε και λάτρεψε ως Τζον Γουέιν. Η Houston Chronicle μας έδωσε 100 λόγους για τους οποίους πρέπει να λατρεύουμε τον θρυλικό καουμπόι.

Aπώλεια

Απεβίωσε στα 76 του χρόνια ο βραβευμένος με Tony κωμικός ηθοποιός, Charles Nelson Reilly με μεγάλη καριέρα στην αμερικάνικη τηλεόραση.

Φωτό της ημέρας

Μικροί μοναχοί βουδιστές από τη Σρι Λάνκα θυμούνται ότι είναι ακόμη παιδιά, σε ένα διάλειμμα της τελετής μύησης στην πρωτεύουσα Κολόμπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα