Ηλεκτρονική κινητοποίηση για την Αμαλία

default image

eife_b.jpg
Στη μνήμη της Αμαλίας

Η μικρή Αμαλία Καλυβίνου έχασε τη ζωή της πριν από μία εβδομάδα, όταν ο καρκίνος εξαπλώθηκε γρηγορότερα από την προθυμία και τη θέληση των θεράποντων ιατρών της, να τη βοηθήσουν κι ας είχαν πάρει “φακελάκι”, όπως ζητούν οι γιατροί σε δημόσια και (πολλά) ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Η Αμαλία κατέγραψε την περιπέτεια της στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο της. Η Αμαλία ήθελε να ξυπνήσει τις συνειδήσεις των ανθρώπων και να συνεισφέρει στο να μπει ένα τέλος σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση, που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας. Η Αμαλία δεν πρόλαβε, εμείς όμως έχουμε χρόνο μέχρι τα μεσάνυχτα να στείλουμε παντού την ιστορία της και να συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

NBA

H εκπομπή που έχει συνδέσει το όνομα της με το επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, το NBA Action (σ.σ. η οποία προβάλλεται από τη ΝΕΤ), αλλάζει μέρα, ώρα και κανάλι. Πλέον θα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή (01:00) από την ΕΤ1. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι τελικοί να μεταδίδονται σε μαγνητοσκόπηση το απόγευμα (17:00), τώρα που η Μπήλιω Τσουκαλά πήγε διακοπές.


Χάρι Πότερ
Στις 11 Ιουλίου κι όχι στις 13 θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της έκτης ταινίας της σειράς “Harry Potter and the Order of the Phoenix”. Δέκα ημέρες μετά θα βρίσκεται στα ράφια το έβδομο και τελευταίο βιβλίο, “Harry Potter and The Deathly Hallows”. H ταινία θα προβληθεί στις 21 Νοεμβρίου 2008.

Star

Το lifestyle κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού παραμένει πρώτο με διαφορά στις ηλικίε 15-45 με ποσοστό 25,7%. Ο Αιμίλιος Λιάτσος νίκησε και τον Νίκο Χατζηνικολάου, μιας και το δελτίο του Star είναι τρίτο με 15,8 έναντι 14,8 του Alter. Η Όλγα Τρέμη και η παρέα της οδηγούν τον χορό 21,3) και ακολουθούν καταϊδρωμένοι το δελτίο του Ευαγγελάτου στον ΑNT1 (17,9) και το δελτίο της Μάρας Ζαχαρέα-Γιάννη Παπαδόπούλου (πρώην)-Χρίστου Βασιλόπουλου(νυν), πέμπτο με 13,9.

Υou Tube
Η δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ υπέκυψε στο καμάρι του Google και πλέον θα επιτρέπεται η προβολή των βίντεο των τραγουδιστών της εταιρείας (Coldplay, Norah Jones, David Bowie) από το Υou Tube. Πέρυσι συμφωνία έκλεισαν η Warner, η Universal και η Sony BMG.

Tαινία μετά φαγητού
Το ξενοδοχείο St.George Lycabettus φιλοξενεί από τις 4 Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου, το γευστικό φεστιβάλ “ Σινεμά στο Πιάτο“. Θα προβάλλονται ταινίες από όλες τις γωνιές του κόσμου και θα συνοδεύονται από τα αντίστοιχα πιάτα, προετοιμασμένα από τους σεφ του ξενοδοχείου.

Alpha

H Άννα Δρούζα δεν στέριωσε στην ΕΡΤ. Πήρε την εκπομπή της “Η ζωή είναι παιχνίδι” και επιστρέφει ξανά στην Κάντζα. Ποιά περισσεύει; Η Βάνα Μπάρμπα (σ.σ. ντροπή), το εγχείρημα της οποίας να αναδείξει ανθρώπινες ιστορίες, απέτυχε παταγωδώς.

Ιαπωνία
Ακολουθεί η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου βρέθηκαν τα απομεινάρια ενος πεπονιού, τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες βρίσκονται εκεί τα τελευταία 2.100 χρόνια.

Ταινίες και βιβλία του σαββατοκύριακου

Ελεύθερος Τύπος (Σάββατο) – Η τοσοδούλα (παιδικό βιβλία και DVD)

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – Λεξικό Μπαμπινιώτη (2ος τόμος)

Καθημερινή (Σάββατο) – Μουσεία του κόσμου (Παλαιά Πινακοθήκη, Μόναχο)

Καθημερινή (Σάββατο) – Το βασίλειο των δράκων (σειρά ντοκιμαντέρ του BBC, 2ο VCD)

Καθημερινή (Κυριακή) – Μεγάλες Όπερες (Ριγκολέτο, του Βέρντι, βιβλίο με παρτιτούρες και DVD )

Έθνος (Κυριακή) – Συλλογή με όλες τις ταινίες James Bond. No 14: The world is not enough (Πιρς Μπρόσναν)

Βήμα (Κυριακής) – Νέα συλλογή με βιβλία (Πάουλα, της Ιζαμπέλ Αλιέντε)

Βήμα (Κυριακή) – Τα μυστήρια της Αρχαίας Αιγύπτου, Ο Θάνατος του Ραμσή Γ’ (σειρά ντοκιμαντέρ του National Geographic, 1o DVD)

Ισοτιμία (Σάββατο) – Χοντρός και Λιγνός (Νέα σειρά, 1ο DVD)

Ημερησία (Σάββατο) – Παραδοσιακοί Οικισμοί (Αίγινα, Ύδρα, Σπέτσες, 4ος από 22 οδηγούς)

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) – Aviator (Λεονάρντο Ντι Κάπριο)

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) – Bounce (Μπεν Άφλεκ, Γκούινεθ Πάλτροου)

Ελευθεροτυπία (Σάββατο) – Οδηγός Διακοπών (Ρωσία)

Ελευθεροτυπία (Σάββατο) – Η Παιδική Εγκυκλοπαίδεια της Disney (12ος τόμος)

Ελευθεροτυπία (Σάββατο) – Lucky Luke (παιδικό)

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) – Οι γνώσεις του 21ου αιώνα (Οι ασθένειες του 21ου αιώνα, 6ος τόμος)

Τα Νέα (Σαββατοκύριακο) – Οι θησαυροί της Ελλάδας (Τα καλύτερα ελληνικά καλοκαιρινά σπίτια, 6ο λεύκωμα από 12)

Φωτό της ημέρας

Πάμε για πατίνια στην Ακρόπολη; Στη βάση του Πύργου του Άιφελ διεξάγονται μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης. Η προκάτ πισίνα που στήθηκε για να φιλοξενήσει αγώνες κολύμβησης, εξυπηρετείκι άλλους σκοπούς, τώρα που έρχεται το καλοκαίρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα