Ημερολόγιο απάντηση

default image

Μπορεί κάποιες Ρωσίδες φοιτήτριες να πόζαραν με εσώρουχα για να κάνουν δώρο στον πρωθυπουργό της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο μερικές συμφοιτήτριές τους είχαν διαφορετική οπτική, καταγγέλλοντας συγκάλυψη στην υπόθεση δολοφονίας της Άννα Πολιτκόφσκαγια

Μια μέρα μετά το πρωτότυπο δώρο που  σκέφτηκαν να κάνουν δώδεκα φοιτήτριες στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν για τα 58α γενέθλιά του έξι συμφοιτήτριές τους δημιούργησαν το δικό τους ημερολόγιο (δείτε εδώ ) που είχε μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και εκδοχή των πραγμάτων.

Το αντί- Πούτιν ημερολόγιο εξηγεί πως κατά την περίοδο της παντοκρατορίας του Ρώσου πρωθυπουργού υπήρξαν δολοφονίες αλλά και φίμωση της ελευθερίας του τύπου.

Στο ημερολόγιο βλέπουμε μια μαυροντυμένη ξανθιά φοιτήτρια, την Εκατερίνα Ουλιανόβα, που φοιτά στο τρίτο έτος της σχολής Δημοσιογραφίας,  που το στόμα της είναι σφραγισμένο με κίτρινη ταινία. Δίπλα στην κοπέλα εμφανίζεται ένα μήνυμα το οποίο ρωτά “Ποιος σκότωσε την Άννα Πολιτκόφσκαγια”.

“Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς έχουμε μερικές ερωτήσεις…” αναφέρουν οι έξι φοιτητές, που δημιούργησαν το “εναλλακτικό ημερολόγιο”… “Πότε θα ελευθερωθεί ο Χοντορκόφσκι;”, “Τι θα γίνει με την ελευθερία των διαδηλώσεων”

Και τα δυο ημερολόγια έχουν δημιουργηθεί από φοιτητές της σχολής δημοσιογραφίας του Κρατικόυ Πανεπιστήμιου της Μόσχας, το οποίο έχει δημιουργήσει μερικούς από τους καλύτερους δημοσιογράφους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Πολιτκόφσκαγια.

Ωστόσο το πρώτο ημερολόγιο δεν τιμά τη σχολή καθώς  οι κοπέλες φόρεσαν τα πιο σέξι τους εσώρουχα για να  πόζαραν όλο νάζι μπροστά στο φακό με σκοπό να κοσμήσουν με τις καυτές φωτογραφίες τους τις σελίδες του  ημερολογίου το οποίο και χάρισαν στον Ρώσο πρωθυπουργό.

Με τίτλο “Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς, σας αγαπάμε. Χρόνια Πολλά κ. Πούτιν”, το ημερολόγιο περιλαμβάνει δώδεκα φωτογραφίες φοιτητριών του τμήματος δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας, οι οποίες συνοδεύονται από πικάντικες λεζάντες.

Η Μις Μάρτιος, Λένα Γκορνοστάγεβα, φοράει εσώρουχα από μαύρη δαντέλα, εύχεται χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό και συμπληρώνει “Σβήσατε τις φωτιές στα δάση αλλά εγώ καίγομαι ακόμη”.

Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο της Μόσχας δεν χάρηκε με τη κίνηση αυτή των κοριτσιών όσο ο και ο Β. Πούτιν αφού το χαρακτήρισε ως ένα ερωτικό έργο με κακό γούστο.

“Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι που χρησιμοποίησαν το όνομα του τμήματος δημοσιογραφίας. Είναι ανέντιμο”, δήλωσε η εκπρόσωπος της σχολής Λαρίσα Μπακουλίνα.

Το ημερολόγιο σχεδιάστηκε από τον Μαχίμ Περλίν, έναν 22χρονο παραγωγό, ο οποίος εργάζεται για το δίκτυο Russia.ru.

“Όλα τα κορίτσια πόζαραν δωρεάν. Η ιδέα δεν ήταν να δείξουμε μοντέλα που είναι έτοιμα να ποζάρουν για 100 δολάρια, αλλά κορίτσια που έχουν άποψη για την πολιτική” ανέφερε ο Ρώσος σχεδιαστής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα