Μίντια ανασκόπηση 2010

default image

Στο Δίκτυο 24 απολαύσαμε τη δουλειά μας και φέραμε πολλά καινούργια πράγματα στους αναγνώστες μας. Η κρίση δεν υπερκέρασε το μεράκι και τις φιλοδοξίες μας για καλή και γρήγορη ενημέρωση και έτσι θα συνεχίσουμε και του χρόνου

Εφημερίδες
Έκλεισε η Απογευματινή, το καθημερινό Βήμα, κλείνει η Veto, άνοιξε η Δημοκρατία. Οι προσφορές άλλαξαν και οι περισσότερες εφημερίδες πλέον προσφέρουν ακυκλοφόρητα CD Ελλήνων καλλιτεχνών, μια και οι τελευταίοι δεν βλέπουν προκοπή στα δισκάδικα. Στις εφημερίδες κάνουν 10 φορές πλατινένιο το CD τους, η εφημερίδα πουλά διπλάσια φύλλα, ο αγοραστής παίρνει με 4 ευρώ κάτι που σε κατάστημα θα το έβρισκε με 15. Everybody wins που λένε και δεν ανοίγει και ρουθούνι. Αφού έχει αντιστραφεί το πράγμα και ακούς σε διαφημίσεις, ‘Το νέο CD του Σάκη Ρουβά τώρα στα δισκοπωλεία και τα περίπτερα’.
Πολλές απολύσεις. Αυτό έμεινε φέτος από τις εφημερίδες. Πολλές χαμένες δουλειές και πολλοί άνθρωποι σε απόγνωση.

Τηλεόραση
Η κρίση της έδωσε και κατάλαβε της τηλεόρασης. Που είναι οι δεκάδες ελληνικές σειρές των καναλιών; Πουθενά. Χρήματα υπάρχουν αλλά όχι και τόσα πολλά οπότε οι σειρές μειώθηκαν δραματικά δίνοντας τη θέση τους σε φτηνά ριάλιτι και τάλεντ σόου. Τα διαλείμματα ήταν πιο μεγάλα σε διάρκεια και από αυτά που κάνουν τα σχολεία και μπουχτίσαμε από τις επαναλήψεις. Ο ALPHA ήταν ο σταθμός που παρακολουθήσαμε το λιγότερο μια και τα ριάλιτι κακομοιριάς είχαν τον κύριο λόγο (ειδικά το άθλιο Big Brother). Από την άλλη το STAR συνέχισε το δικό του επιτυχημένο μοντέλο με πλήθος ξένων ταινιών και σειρών (μην τα ξαναλέμε, το STAR το βλέπεις για το ξένο του πρόγραμμα και όχι για τις “ειδήσεις” του). Ο ΣΚΑΪ πήγε ακόμα καλύτερα από το 2009, ανέβασε τα ποσοστά του, είχε πολύ καλό πρόγραμμα με σειρές και ντοκιμαντέρ. Το MEGA όπως πάντα πρώτευσε στις ειδήσεις, απλά λόγω συνήθειας των τηλεθεατών, ενώ στηρίχθηκε στο Νησί και στις απογευματινές σειρές που έχουν σπάσει τα μηχανάκια της AGB. Για πρωινάδικα ας μην συζητάμε καλύτερα, είδαμε τις προάλλες (λόγω άδειας) και μας σηκώθηκαν οι τρίχες. Τις καημένες τις νοικοκυρές τι κάθονται και βλέπουν…
Ο ΑΝΤ1 θυμήθηκε πάλι τις τουρκικές σειρές, ενώ και αυτός έδωσε μεγάλη βάση στα τάλεντ σόου (μοντέλα, φαΐ και τραγούδι). Το ALTER μια από τα ίδια, λίγες ταινίες, λίγο Πάνια, λίγο Χαρδαβέλα. Τα κρατικά κανάλια δεν μας έδωσαν τίποτα δυστυχώς, εκτός του Μουντιάλ που ήταν και υποχρεωμένα στο κάτω κάτω.
Το βασικό στοιχείο της χρονιάς μάλλον ήταν οι εκπομπές και τα τάλεντ σόου μαγειρικής. Χορτάσανε τα μάτια μας.
Α, και η λέπρα. Μην ξεχνάμε τη λέπρα. Α, και η Πάτυ… Α, και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο.

Ραδιόφωνο
Κρίση και στο ραδιόφωνο με πολλούς σταθμούς να βάζουν λουκέτο, το hit της χρονιάς το έκανε ο HOT πού όμως έκλεισε και αυτός αφού δεν είχε άδεια. Εμείς μείναμε πιστοί σε Best και Εν Λευκώ, αφού οι Red και Rock μας απογοήτευσαν με τις εϊτίλες. Ο ΣΚΑΪ δεν χάνει με τίποτα και από κανένα την πρώτη θέση σε ακροματικότητα, ενώ ακούσαμε πολύ, ειδικά στο γραφείο, τον ιντερνετικό Off Radio.

Περιοδικά
Ανοίγουν και κλείνουν. Ανοίγουν και κλείνουν. Πάλι τίποτα όμως αξιομνημόνευτο. Έχουμε κάνει αμάν να βγει ένα περιοδικό και να μας “υποχρεώσει” με την ποιότητα του να το αγοράζουμε. Τίποτα δυστυχώς. Προσωπικά αγοράζω μόνο Βen 10, Playmobil, Scooby Doo και αυτό με τα ζουζούνια.

Ίντερνετ
Στο Δίκτυο 24 απολαύσαμε τη δουλειά μας και φέραμε πολλά καινούργια πράγματα στους αναγνώστες μας. Η κρίση δεν υπερκέρασε το μεράκι και τις φιλοδοξίες μας για καλή και γρήγορη ενημέρωση και έτσι θα συνεχίσουμε και του χρόνου.
Κατά τα άλλα, ήταν μάλλον η χρονιά του Twitter, της επιστροφής του Myspace με προσανατολισμό τη μουσική, των εφαρμογών.

Δυστυχώς το 2010 είχε πολλές απολύσεις και πολλά λουκέτα.
Χρόνια πολλά και καλύτερη χρονιά!

Ακόμα,  εδώ μπορείτε να δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα στην Ελλάδα το 2010 και  εδώ την αθλητική φωτογραφική ανασκόπηση.

Υ.Γ
Όπως είχε προβλεφθεί. Ο Φρέντος πρόπερσι Ν. Υόρκη, πέρυσι Παρίσι, φέτος… Αθήνα.
Μην παραλείψετε να δείτε τα μαργαριτάρια του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα