Μόνο τα ιδιωτικά κανάλια δεν πείθουν

default image

Καταρχήν μακριά από εμάς. Στη Γαλλία αποφάσισαν να κυνηγήσουν όλους τους φιλήσυχους πολίτες που κατεβάζουν τραγούδια και ταινίες από το Internet

Περιοδικό

Στο ‘Νέο Σινεμά’ που κυκλοφορεί στα περίπτερα περιέχεται και το φιλμ του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ‘
Γυμνό Γεύμα ‘.

Σκάι

Το σκληρό ριάλιτι ‘Ο οίκος της ηδονής’ που μεταδίδει καθημερινά ο Σκάι στη 01.15 το έχετε μυριστεί; Πρόκειται για έναν αμερικανικό οίκο ανοχής όπου η κάμερα του σόου εισβάλει και καταγράφει τη ζωή των γυναικών που εργάζονται εκεί και είναι πρόθυμες να ικανοποιήσουν ακόμη και τις πιο παράλογες απαιτήσεις των πελατών τους. Άουτς.

Βιβλία
Αν σας αρέσουν τα βιβλία τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην εξαιρετική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Selfari .

ΜΜΕ
Σύμφωνα με την έρευνα της Focus/Bari (Σεπτέμβριο 07 – Μάρτιο 08) για την παρουσίαση της επικαιρότητας από τα ελληνικά ΜΜΕ, το 65% του πληθυσμού δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που το κάνουν τα κρατικά κανάλια. Όσο αφορά τα ιδιωτικά, μόλις το 33,1% δηλώνει ικανοποιημένο από τη δικιά τους παρουσίαση, ενώ τα ποσοστά για τους ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις εφημερίδες είναι 56,5% και 54,9% αντίστοιχα.

Έρευνα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σκέλος της έρευνας που δείχνει τι ενοχλεί περισσότερο το κοινό. Η κατευθυνόμενη γραμμή είναι αυτό που ενοχλεί περισσότερο το κοινό όσον αφορά στις εφημερίδες και τα κρατικά κανάλια, ενώ η επιλεκτική παρουσίαση θεμάτων, η υπερανάλυση και η δραματοποίηση των γεγονότων εκνευρίζουν το κοινό που παρακολουθεί την επικαιρότητα από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Περιοδικά
Δείτε πιο κάτω τη λίστα με τα πιο δημοφιλή περιοδικά στο  Amazon.com (τα περισσότερα έχουν ένα χρόνο συνδρομή):
1. Wired 
2. Men’s Journal 
3. Smithsonian
4. Newsweek 
5. Maxim 
6. Men’s Health 
7. Vanity Fair 
8. Sports Illustrated Kids 
9. TIME 
10. O, The Oprah Magazine 
11. Real Simple 
12. Ranger Rick
13. Us Weekly 
14. Kiplinger’s Personal Finance Magazine
15. GQ 
16. National Geographic 
17. Marie Claire 
18. InStyle 
19. Popular Mechanics 
20. Women’s Health

Τηλεθέαση

Την εβδομάδα 9 με 16 Ιουνίου και όπως ήταν αναμενόμενο λόγω Euro, η ΝΕΤ πρώτευσε με ποσοστό 18%. Στη δεύτερη θέση το MEGA (λογικά από το Μουντιάλ πρέπει να έχει να το πάθει αυτό) με 17,2%, στην τρίτη ο ALPHA με μόλις 12,2% (Λαζόπουλε γύρνα πίσω!). Ο ΑΝΤ1 πάλι τέταρτος με 12,1%, στο 10,3% το ALTER.

Κυριακάτικες
Την περασμένη Κυριακή το Βήμα ήταν και πάλι στην κορυφή με 196 χιλ. φύλλα. Στη δεύτερη θέση το Πρώτο Θέμα με 168, στην τρίτη η Ελευθεροτυπία με 151. Στις 146 η Καθημερινή, μόλις 107 για το Έθνος, 95 για τον Ελεύθερο Τύπο. Στις 96 χιλ. τα Νέα του Σαββάτου.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Ο Ελεύθερος Τύπος για τις ημέρες Κοσκωτά.


Τουρκία

Σύμφωνα με την PricewaterhouseCoopers, τα τουρκικά media θα παρουσιάσουν ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 16% και θα φτάσουν να έχουν μέχρι το 2012 αξία 8 δισ. ευρώ! Η έρευνα ακόμα αναφέρει πως η Τουρκία γίνεται η ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση χρηστών του ίντερνετ και σε 3,5 χρόνια θα έχουν φτάσει τα 12 εκατομμύρια.

Στη Γαλλία
Καταρχήν να πούμε μακριά από εμάς.
Στη Γαλλία λοιπόν αποφάσισαν να κυνηγήσουν όλους αυτούς τους φιλήσυχους πολίτες που κάθονται σπιτάκι τους και κατεβάζουν τραγούδια και ταινίες (παράνομα). Θα φτιάξουν λοιπόν μια κρατική ομάδα η οποία θα εντοπίζει, σε συνεργασία βέβαια με τους πάροχους ίντερνετ, όλους αυτούς τους χρήστες που κατεβάζουν από το διαδίκτυο και αφού πρώτα θα στέλνεται ένα e-mail που θα τους προειδοποιεί να σταματήσουν την “παράνομη δραστηριότητα”, αν δεν συμμορφώνονται θα τους κόβεται το ίντερνετ για ένα χρόνο. Βέβαια αυτό δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένας Γάλλος χρήστης του διαδικτύου που κατεβάζει, μια και προβλέπεται και πρόστιμο μέχρι 300 χιλ. ευρώ και τρία χρόνια φυλάκιση.

Στο ίντερνετ
Όλα τα τρελά ή στο Facebook θα τα διαβάσεις ή στο eBay .

Φωτό της ημέρας
Πήραν την Ευρωλίγκα, το Ουέφα, τη Γιουροβίζιον (άσχετο). Μοιάζει να είναι η χρονιά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα