Να κατέβουν σε απεργία και οι δικοί μας σεναριογράφοι!

default image

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά της διοίκησης της ΕΡΤ για bonus και τηλεοπτικές παραγωγές. Να πέσουμε από τα σύννεφα ή όχι;

ΕΡΤ

Ας αρχίσουν οι χοροί:

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης του Εισαγγελέως Πρωτοδικών κατά του Προέδρου Δ.Σ. – Δ/ντος Συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Χρήστου Παναγόπουλου  σχετικά με bonus και παραγωγές, η διοίκηση της ΕΡΤ ανακοινώνει τα εξής:

Η εταιρεία ενεργεί εντός του πλαισίου του νόμου και των διαδικασιών που προβλέπουν οι κανονισμοί της.

Η στρατηγική της εταιρείας παραμένει αταλάντευτη και δεδηλωμένη να φέρουμε την ΕΡΤ στο κέντρο του τηλεοπτικού τοπίου, μέσα σε περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού.


Τα υπόλοιπα θα κριθούν στο ακροατήριο .

Στο ‘Παρόν’ μια δικαίωση θα τη νοιώθουν.

Αξιολόγηση Μέσων
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Focus Bari για το βαθμό ικανοποίησης του κοινού απέναντι στα ΜΜΕ, με δείγμα 2.004 ατόμων το διάστημα 5/6 με 2/7, νικητές βγήκαν το ίντερνετ και το ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, πολύ/αρκετά ικανοποιημένο με το ίντερνετ δήλωσε το 78%, με το ραδιόφωνο το 72%, με τις εφημερίδες και περιοδικά το 46% και με την τηλεόραση το 30%. Στη μάνα σου το πες;

Max Payne
Ένα από τα καλύτερα video games όλων των εποχών, το καταπληκτικό νουάρ shoot ‘em up, ‘ Max Payne ‘, θα γίνει κινηματογραφική ταινία. Εξαιρετικό το νέο, αλλά βλέπουμε αστοχία στο καστ καθώς τον ομώνυμο ρόλο μάλλον τον παίρνει ο Μαρκ Γουόλμπεργκ, ενώ είναι κομμένο και ραμμένο για τον Κλάιβ Όουεν. Πάντως δεν έχουν αφήσει παιχνίδι και κόμικ που να μην το έχουν κάνει ταινία στο Χόλιγουντ.

Σινεμά
Δείτε εδώ το τρέιλερ της πολυσυζητημένης ταινίας με τον Τομ Κρουζ, ‘Valkyrie’.

Στον κόσμο
Στο Πακιστάν έχουν κόψει τα BBC και CNN, στη Γεωργία όλα τα ΜΜΕ.

Απεργία
Η απεργία των σεναριογράφων στις ΗΠΑ συνεχίζεται, με αίτημα ποσοστό από τα κέρδη των DVD αλλά και από τη διανομή των έργων τους σε κινητά και ίντερνετ. Στη Σουηδία τώρα, εμπνευσμένοι από τη κίνηση των Αμερικανών συναδέλφων τους, οι σεναριογράφοι της χώρας σκέφτονται σοβαρά να προχωρήσουν σε παρόμοιες κινητοποιήσεις. Να ευχηθούμε να γίνει και στη χώρα μας και να γλυτώσουμε από κακές σειρές και απαράδεκτα σόου. Όχι βέβαια πως στην Ελλάδα κινούνται βάση σεναρίου. Ο αυτοσχεδιασμός να ‘ναι καλά.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Ο Ελεύθερος Τύπος για το ψηφιακό μπλακ άουτ.

Coupling
Η ελληνική έκδοση της επιτυχημένης σειράς του BBC, ‘ Coupling ‘, έχει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1, την Πέμπτη στις 23.00. Πρωταγωνιστούν οι Μάριος Αθανασίου, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Κώστας Κάππας, η Άντα Λιβιτσάνου, η Λήδα Ματσάγγου και η Ζωή Ναλμπάντη.

Μπάλα
Σάββατο
SuperSport1 16.45, ΠΑΟΚ – Εργοτέλης
NET 19.00, Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
Κυριακή
ALPHA 16.45, Ατρόμητος – Άρης
SuperSport1 16.45, Πανιώνιος – Skoda Ξάνθη
ΝΕΤ 19.00, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
SuperSport1 19.00, Ηρακλής – Λάρισα

Ταινίες και βιβλία του Σαββατοκύριακου

Assault on Precinct 13 (Ίθαν Χοκ, Λόρενς Φίσμπουρν)

Βήμα (Κυριακή) – Original Sin (Αντζελίνα Τζολί, Αντόνιο Μπαντέρας)

Καθημερινή (Σάββατο) – Το ημερολόγιο των άγριων ζώων (ντοκιμαντέρ του BBC, 1o από 6)

Καθημερινή (Κυριακή) – Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος Η Συλλογή (το 7ο DVD από τα 12 του ντοκιμαντέρ)

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) – The Island (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Σκάρλετ Γιοχάνσον)

Έθνος (Σάββατο) – Ιστορία της Μακεδονίας (2ος τόμος από 14)

Έθνος (Κυριακή) – Η αυτοκρατορία των λύκων (Ζαν Ρενό)

Ελευθεροτυπία (Σάββατο) – Βιβλίο 192 σελίδων με τίτλο ‘Η επανάσταση του ‘17 και ο Λένιν’

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) – The mark of Cain  

Νέα (Σάββατο) – Κόμικ Disney (Οι Απίθανοι)

Ελεύθερος Τύπος (Σάββατο) – Οι τελευταίες μέρες του πλανήτη Γη , Α’ μέρος (Ντάριλ Χάνα)

Να σημειώσουμε πως στο Original Sin, η Αντζελίνα Τζολί είναι στα καλύτερά της (το πιάσατε το υπονοούμενο).

ΣΚΑΪ
Την Κυριακή στις 10.30 ο Σεραφείμ Φυντανίδης φιλοξενεί στην εκπομπή του το Λάκη Λαζόπουλο. Πέρα των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συζητούν για την πορεία του Λάκη Λαζόπουλου στο θέατρο και την τηλεόραση, αλλά και τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις, με αφορμή τη συμμετοχή του στην ταινία ‘Ελ Γκρέκο’.

ΝΕΤ
Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της εκπομπής της Σεμίνας Διγενή, ‘Top Stories’. Η πρώτη τελικά θα είναι τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και όχι στις 12 και ο λόγος είναι ασφαλώς η εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ALTER
Η πολύκροτη υπόθεση των Ζωνιανών και ο αντίκτυπός της στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου θα είναι το θέμα της εκπομπής ‘Πρόσωπο με Πρόσωπο’ με τον Νίκο Χατζηνικολάου τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Δ.Τ. του σταθμού. Σίγουρα θα είναι αυτό το θέμα της συζήτησης; Οι άλλοι βγάζουν πρόεδρο την Κυριακή.

Φωτό της ημέρας – Κουίζ Νο 2
Το στιγμιότυπο είναι από τη διαδήλωση των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, από το Πακιστάν, από τα Ζωνιανά ή από τη Γεωργία;

Υ.Γ
Τα εύσημα στον Άρη που είχε την ευγένεια να περιμένει να τελειώσει ο Παναθηναϊκός και μετά να πετάξει τα τρία γκολάκια στον Ερυθρό Αστέρα ώστε να τα δούμε ζωντανά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα